Teraszozni mikor mentetek pici babával? 4 hetesen lehet jó program?
Reggelizni mennénk, kb. 1-1,5 óra lenne, délelőtt.
Azért írtam, hogy teraszozós program lenne, mert végig kint lennénk a levegőn, nem zárt térben.
Szívesen vinném, de azt sem akarom, hogy ő is, én is traumatizálva jöjjünk haza... :D
#23! A vírusok pont ugyanolyanok, mint régen. Az immunrendszerünk nem ugyanolyan. Az emberek többsége 2 évig hermetikusan elzárva élt, nem csak a covidtól, minden mástól is. Közben tolták magukba az oltásokat. Az immunrendszernek semmi dolga nem volt, mint képzelt ellenség ellen harcolni. Nem csoda, ha visszaüt.
Én évente 3x vagyok megfázva. Jelenleg terhes vagyok, amikor állítólag az immunrendszer legyengül. Érdekes, de idén egyszer se voltam beteg. Pedig ugyanúgy járok betegek között, mint te. Hetente legalább 2x orvoshoz, gyerekekkel foglalkozom, akik közül mindig beteg egy-kettő. Volt már skarláttól a covidon át lepkehimlőig minden. Egyiket se kaptam el. Mondjuk covid alatt sem zárkóztam be és nincs oltásom. Az immunrendszerem folyamatosan dolgozik, mióta élek.
#25!Nem mondtam, hogy bika. Egyszerűen csak azt, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha az immunrendszer évekig nem dolgozik. Lesz következménye. Nem is rólad szól, hogy te elkapod-e, hanem a társadalomról. Te lehet, hogy mentél, de nagy általánosságban kevesebbet mentünk, akkor is maszkban. Az addig is létező vírusok kevésbé tudtak terjedni. Amikor újra nagy lett a kontakt + az emberek többsége kevésbé ellenálló, nyilván jobban tudnak terjedni, ezért úgy tűnik, mintha több lenne. Minél gyengébb az immunrendszer, annál jobban kiüti az egyént. Ettől meg úgy tűnhet, mintha durvább lenne. Ezért látod úgy, hogy több és durvább, miközben ugyanaz. Covid előtt talán nem volt influenza? Vagy hányós-fosós vírus, vagy bármi?
Elkaptam egyébként én is. Amikor már lecsengett, nyáron. Műtétnél, covidos személyzettől.
Én is látom, milyen primitívek az emberek, de ez se volt másként eddig se. Annyiban mégis, hogy aki tudott kulturáltan köhögni, tüsszenteni, már az se, mert a maszknál megszokta, hogy nem kell, ott a maszk. Illetve, a gyerekeknek se tanították meg, én rajtuk látom nagyon. Régen az elsős gyerek is tudta, ma az ötödikesnek is szólni kell.
Én egy szóval se írtam, hogy nem létezik covid, vagy bármelyik másik vírus, ezt is sikerült kiforgatnod.
Sőt, én se vinnék pár hetes babát tömegbe. Csak nem azért, amiért te. Én 5 éve se vittem volna, meg most se. Természetesen nem zárnám el, de mint mindenben, ebben is a fokozatosság elvét vallom. Kell és lehet is vinni, de mondjuk 1 hetesen szerintem semmi keresnivalója bevásárlóközpontban. 4 hetesen "teraszozni" viszont nálam belefér. (Pontosabban nem emiatt nem mennék, ha nem mennék.)
#27! Nem. Egy újszülöttnek pont ugyanúgy nulla az immunrendszere, mint régen. Tehát, mint írtam, ugyanúgy vinném/nem vinném, mint régen. Nem teszek különbséget.
Ami engem illet, nem féltem jobban magam, mint máskor. Azt is írtam, hogy szerintem csak úgy látszik, mintha több és durvább lenne. Nem lett több, csak visszaállt a covid előtti szintre. Covid alatt volt kevesebb. Tehát ugyanúgy csinálok mindent, ming covid előtt. Szerintem nem lett durvább se, csak akinek gyengült az immunrendszere, jobban kiüti. Tehát csak úgy látszik, mintha durvább lenne. Az enyém, mint írtam, nem úgy néz ki, mintha gyengül volna, de ha igen, akkor pláne nem zárkóznék be, hanem azon lennék, hogy visszaerősödjön. Természetesen a terhesség más állapot, nem akkor erőltetném, hogy mindent összeszedjek. Óvatosabb lennék, mint nem terhesen, de akkor se zárkóznék be.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!