Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor fog elindulni? Hogy...

Mikor fog elindulni? Hogy tudnék segíteni kell egyáltalán?

Figyelt kérdés
20 nap múlva egy éves. Kúszott időben maj elkezdett mászni 4 hónapja mászik. Szép szabályosan. Feláll bárminél pl a szekrénynél a kanapénál vagy belém kapaszkodva. Ha a kanapét fogja megya szélénél. A kezem nem akarja megfogni hogy segítsek neki menni. Járássegítő se érdekli. Kb egy percig tud úgy állni hogy nem fog semmit majd nevetve eldől ( így játszik sokszor). Mi a teendőm? Kell segítenem? Vagy ez így oké?
febr. 28. 11:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy sétáltasd! És a kezét se fogd, ne jártasd, ne állítsd talpra stb stb.

Hagyd fejlődni!

Nyugi. Nem marad a földön kúszva 😉.

febr. 28. 13:13
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, én 11 hónaposan már kis segítséggel egyedül jártam. A férjem másfél éves korában még csak mászott.

A kisfiúnk most volt 1 éves, kapaszkodva lépeget és mászik, talán, mintha 1-2 másodpercig megtudná tartani az egyensúlyát amikor átfog egyik bútorról a másikra, de ennyi. Nem siettetem.

Te se jártasd, ne fogd a kezét, ne add oda a járássegítőt. Inkább egy masszív széket vagy puffot tologasson ha nagyon tologatni szeretne. Mert azokhoz a saját ereje kell, hogy elindítsa őket. Nagy a súrlódásuk, nem mennek mint a meszes, ész nélkül.

A járássegítőnek meg kicsi a súrlódása, sokszor akkor is elindult ha a gyerek csak neki támaszkodik, és akkor mennie kell ha akar ha nem.

De hidd el, elindul majd ha megért rá az idegrendszere.

febr. 28. 13:30
 13/20 anonim ***** válasza:
60%
Pl a lányom 11 hónaposan állt fel. 14 hónaposan indult el. Tökéletesen elégedett voltam vele.
febr. 28. 15:05
 14/20 A kérdező kommentje:

"Tökéletesen elégedett voltam vele".

Egy szóval sem írtam hogy én ne lennék elégedett a kisbabámmal. Mert de az vagyok nagyon is. Csak első gyerek és mivel mindenkié sétál akit ismerek nem tudtam hogy ez baj e hogy nem vagy egészséges e, én csinálok valamit rpsszul vagy ez oké.

De örülök hogy ilyen kérdésala is betudsz tenni egy faszméregetést.

febr. 28. 15:09
 15/20 anonim ***** válasza:
49%

14!

Szövegértés...

febr. 28. 15:10
 16/20 anonim ***** válasza:
79%

Az én fiam 8 és fél hónaposan már kapaszkodva állt, pár nap múlva már bútorok mellett lépegetett is, mégis napra pontosan a 13 hónapot töltötte, mikor először önállóan felállt és elindult :)

Feszesség miatt jártunk tornára, utána 2 nappal volt pont esedékes a kontroll, azt írták a kezelési lapra, hogy nagymozgások terén 15 hónapos szinten van...

Szóval az csak véletlen lehet, hogy olyan sok baba megy már a környezetedben ennyi idősen, nyugodj meg, nincs lemaradva!

(Ha pedig már áll önállóan, akkor valószínűleg nincs messze az első pici lépés. Esetleg csalogatni próbálhatod, azzal nem ártasz neki, de csak játékosan, vigyázz, hogy ne érezze azt, hogy nem teljesíti az elvárásodat, mert azt már ilyen piciként is megérzik.)

febr. 28. 15:23
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

"A kezem nem akarja megfogni hogy segítsek neki menni. Járássegítő se érdekli."

Van esze. Hagyd!

febr. 28. 15:40
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 10 honapos, meg csak most ult fel, 5 napja. Maszni se maszik meg, csak negykezlab hintazik. Szoval nem, nem minden baba fejlodik gyorsan.
febr. 28. 17:08
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 15 hónaposan kezdett járni
febr. 28. 19:14
 20/20 anonim ***** válasza:

Semmit nem kell tenned, hagyd hogy magától fejlődjön.

Egy gyerek magátol fordul át, magától kúszik, magától ül ki , magától jár négykézláb, és magától indul el. Nem kell a kezét fogni, jártatni meg végképp nem. Bölcsődében dolgozom és volt olyan baba aki 16hósan kezdett el járni, teljesen normális.

Az egész jó ha a bútorok mellett már elmászkál. Hagyd békén.

márc. 3. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!