A tápszeres babák később kezdenek beszélni ?
A beszed kezdesenek nincs koze a szajizmokhoz ( logikus ), viszont az artikulaciohoz, tiszta beszedhez.
Persze mindjart jonnek itt az okostojas nok irni, hogy az o gyereke tapszeres volt es szepen beszel, de ugye fogalmuk nincs mit is jelent a szo, hogy statisztika.
Elcsúszik az ok és az okozat.
Lanyom azért lett tápszeres, mert eleve gyenge volt az izomzata. Hipotón tetőtől talpig. Képtelen volt megfelelő vákuumot képezni, a tejet kinyerni. A lefejtet is csak ún."bocicumival" tudta meginni (kitágított cumifej) és azzal is órákig evett.
Nála bizony csúszott a beszéd is de rendesen, hiába volt az arcizma is kezelve.
Mivel képtelen volt szopizásra, így az se erősíthetett volna rajta.
"Nem mintha olyan nagy izommunka lenne beszélni."
Óriási tévedés. Óriási izommunka.
Hát engem meglepett a kérdés, a leírás logikusnak is tűnhet, de nem tapasztaltam ezt. Nekem a tápszeres kislányom születése óta nagyon nyughatatlan, mindent akar de már azonnal. Szopni nem volt türelme, inkább ordított. Már a kórházba felírták neki a tápszeres pótlást, onnantól meg se próbált szopni. Első szavak 1 évesen, 1,5 évesen már elég sok szava volt, 2 éves korra folyékonyan beszélt.
A testvére még csak 8 hónapos, de egész nap gagyog, mindenféle hangon. Szerintem ez is van olyan izommunka, mint később a beszéd lesz, persze lehet tévedek. Ő is tápszeres.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!