Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A tápszeres babák később...

A tápszeres babák később kezdenek beszélni ?

Figyelt kérdés
Szerintetek igaz ez az állítás? Valahol olvastam hogy a tápis babák arc izmai nem olyan erősek mint azoké akik szopiznak ezért később kezdenek beszélni. Van ennek valóság alapja? Kedves szülők, ti tapasztaltatok ilyet?

febr. 26. 13:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%

Azért ez már nonszensz, hogy a tapos gyerekek és szülők ennyire le vannak nézve csak mert nem anyatejet esznek/adnak

Nem, nem igaz, hogy a tapos gyerekek később kezdenek el beszélni

febr. 26. 14:20
 12/22 anonim ***** válasza:
58%

Ez így nem igaz.

Ez helyesen úgy hangzik, hogy nagyobb arányban alakul ki logopédiai probléma a cumisüvegből etetett babák körében, mint a szoptatott babáknál. De ahogy már előttem is írták, arról nem szól a fáma, hogy azért alakult ki a logopédiai probléma, mert cumisüvegből kapott enni a baba, vagy azért nem tudott szopizni, mert gond volt a száj körüli izmokkal.

Az biztos, hogy a szoptatás egy pozitív hozadéka a baba száj körüli izmainak edzése, ami később kell majd a beszédhez. Szerencsére ezeket az izmokat később is lehet korrigálni, logopédus segítségével, úgyhogy teljesen értelmetlen az önmarcangolás, ha esetleg sikertelen a szoptatás.

febr. 26. 14:42
 13/22 anonim ***** válasza:
58%
Én ilyet sose hallottam/tapasztaltam,pedig gyerekek között dolgozom. A lányom tápszeres lett fél évesen,1 évesen jöttek a szavai, 20 hónapos lesz és már egyszerű mondatokat összetesz,szépen kiejtve. Nem ettől függ.
febr. 26. 14:54
 14/22 anonim ***** válasza:
59%
Nem.
febr. 26. 14:56
 15/22 anonim ***** válasza:
82%
Ez egy vizsgálhatatlan kérdés, erősen szubjektív, önbevallásos, így fogadni mernék rá hogy erős evidencia nincs az állítás mögött, csak anekdoták. Ráadásul nagyon igaz, amit valaki korábban említett, hogy az sem zárható ki, hogy a cumisüveges etetés egy következmény, és nem ok...
febr. 26. 15:13
 16/22 anonim ***** válasza:
58%
Tápszeres volt, mert nem akartam szoptatni, 9 hónaposan szavakkal, 15-16 hónaposan már mondatokban beszélt. 2 éves kora körül voltam vele magán fül orr gégésznél, az is magától mondta, hogy gyönyörű tisztán beszél korához képest.
febr. 26. 16:52
 17/22 anonim ***** válasza:
77%

Én itt nem válaszoltam, és nem sértődésből írom: miért kell mindig minden kérdés alatt lepontozgatni azokat, akik a kérdésre válaszolnak? Főleg minden érv-ellenérv nélkül.

És egyébként a tápszer nem ördögtől való, bár minden nap van egy kérdés, ahol valami butaságot ráfognak. A múltkor egy kérdés alatt azt olvastam, hogy a császárral született, tápszeresen táplált babák sírását nem tudják az anyák megkülönböztetni!😂 Azért kíváncsi lennék ezeknek a miértjére, de sosem magyarázzák el😁

febr. 26. 18:27
 18/22 anonim ***** válasza:
73%
Nem hiszem, hogy van összefüggés. Unokahúgom erősen anyatejes volt, tápszerről hallani se akart, meg se kóstolta. Viszont hipotón, gyenge arcizommal, ezt kezelték is, sokáig nem evett darabosat. De korán kezdett beszélni és 3nyelvű.
febr. 26. 20:15
 19/22 anonim ***** válasza:
13# vagyok. Aki lepomtozott ugyan írja már le mi zavaró volt a válaszomban,mi nem hasznos? Véleményt írtam,mint más. Vicc... bár mindig meglepődök,de semmi extra,csak a játszótéri anyuka szint van itt is.
febr. 26. 20:42
 20/22 anonim ***** válasza:
56%
Én meg az 1-es vagyok és az első három értékelőm haszontalannak ítélte meg a választ...kb azóta pirosban vagyok, pedig én aztán tényleg nem tudom, hogy 2 évesen korán vagy későn kezdett-e el beszélni 😐😐😐
febr. 26. 22:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!