Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem szeretem ezt az újszülött...

Nem szeretem ezt az újszülött időszakot?

Figyelt kérdés

Ti voltatok így? Ez a napi éjjeli sokszori kelés az etetés miatt, mikor nem lehet megnyugtatni, és nem tudom miért sír, mert tisztában lett téve, evett, dajkàlva volt és mégis valami nem oké. Meg az hogy az egész napom fel van borulva, nem érem magam utol, nincs időm a házimunkàra (a férjem persze sokat segít), magamra meg inkább hagyjuk is. Pedig viszonylag jó alvó a baba, de akkor is kevés az idő mindenre. Várom, hogy nagyobb legyen ,talán jobban el legyen egyedül is vagy nem tudom, mert ez az első 3 hét amiben vagyunk maga a káosz.

Nektek voltak ilyen érzéseitek?

febr. 22. 20:56
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:

Nem szoptatom, nincs mivel. Igen, kimerült 35 éves anya vagyok. Nem élvezem ezt az időt és kétlem, hogy a foga jönne. Nem mindenkinek habos babos ez az időszak és szerintem aki úgy éli meg mint én, azt sem kell máglyán elégetni. A fáradtság marha sz*r érzés és bár imádom őt, akkor is rossz , hogy amit eddig meg tudtam csinálni, most a negyedét sem.

Utáltam a terhességet is, pedig tervezett baba volt, de volt ezer komplikáció, kórházban fekvés, az sem volt egy rózsaszín álom és ezekről senki nem beszél. Ahogy arról sem, amiben most vagyok, és sokan ahogy látom ,azt sulykoljak belém, hogy nem érezhetek így. Pedig attól ,hogy nem beszélünk róla, baromira nehéz időszak ez és a többi is az lesz max megszokjuk. És kétlem,hogy én lennék az egyetlen anya, aki nem szeretné ezt az időszakot.

febr. 22. 21:18
 12/46 anonim ***** válasza:
24%
Huh, most 2,5 éves dackorszakossal visszasírom, mikor 2-3 hetes volt.
febr. 22. 21:18
 13/46 A kérdező kommentje:
10-es! Köszönöm, hogy te megértetted miről beszélek!!!!
febr. 22. 21:20
 14/46 anonim ***** válasza:
54%
7#-es talán csak arra céloz a kérdező,amire minden anya is vágyna attól,hogy anya,hogy 5 percig nézzen ki az ablakon egymagába egy kávé mellett. Például amikor nálunk öt percig elbabrált egyedül a kis játékával már. Húha te. :D :D
febr. 22. 21:20
 15/46 anonim ***** válasza:
39%
Én is így éreztem. Aztán jött a dackorszak szepával egybekötve. Visszasírom az első évet.
febr. 22. 21:22
 16/46 A kérdező kommentje:
14. Igen, többek közt erre is.
febr. 22. 21:25
 17/46 anonim ***** válasza:
59%

Azt ne várd, hogy ellegyen egyedül, mert az valószínűleg még jó sok idő... Az én fiam már 17 hónapos, de csak akkor játszik el jól, ha mellette vagyok.

Viszont még te is szokod az új helyzetet (arról ne is beszéljünk, hogy a babának hirtelen mennyi mindent kell megszoknia), ha belerázódsz, akkor jobban be fogod tudni osztani az idődet (persze egyelőre napirendre ne is számíts, nem így értem 😀). Könnyebben meg fogod találni a rövidke holtidőket, mikor tudod csinálni, amit kell/szeretnél, és jobban rá mered majd bízni másokra is, ha lesz kire.

Egyébként nekem is jobban tetszett az az időszak, mikor már jobban reagált ránk és érthetőbben kommunikált, kb. 6 hónapos korától, ráadásul akkor már önállóan is kezdett tudni helyet változtatni, így nem volt annyira rám szorulva, és ezt ő is élvezte.

De az azért még jópár hónap, szóval tarts ki! :)

18/46 anonim ***** válasza:
74%
10# vagyok. Akkor én leszek az ufo,jöhetett szepa,dackorszak,kórház velük,bármi jöhetett csak a babakor vissza ne. :D Mindent jól viselek azonkívül.
 19/46 A kérdező kommentje:
Én értem, hogy kötelező élvezni a kialvatlanságot, azt, hogy wc-re úgy tudok elfutni reggel, hogy bent a szobában a gyerek üvölt,mert épp akkor ébred pont fel,meg hogy nem illik ezekről a dolgokról beszélni, mármint arról, hogy tényleg nem könnyű míg össze nem szokunk és utána sem leányálom. Mert mindenki csak a szépről beszél,mert igen, van olyan oldala is, de van az az oldal is, amikor a hajad téped a tehetetlenségtől, vagy mikor együtt sírsz a gyermekkel, mert nem tudod kitalálni,mi a baja,miért üvölt már 2 órája.
febr. 22. 21:28
 20/46 A kérdező kommentje:
17-es ,igen én is ezt az időt várom 🙂
febr. 22. 21:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!