Mindenki használ légzésfigyelőt?
Én használtam, mert így voltam nyugodt.
Természetesen ritka, hogy egy baba bölcsőhalálban hal meg, de sajnos előfordul. Ha ilyesmi történt volna a gyermekeimmel, a fejemet vertem volna a falba, hogy miért nem vettem meg, ha megtehettem volna.
Neked kell eldöntened, hogy számodra/számotokra ez mennyire fontos.
Nálunk nem is volt kérdés, hogy veszünk-e. Természetesen megvettük, mivel kertes házban lakunk, és bébiőrrel együtt van a légzésfigyelőnk. Adtak hozzá egy szagelzárós pelenkakukát is ajándékba.
Én arra, amit írtál, hogy "általában nincs semmi gond", nem mertem volna alapozni.
11 hónapos koráig használtuk a légzésfigyelő részét, most már csak a bébiőrt, ha szükséges (alszik mondjuk, és ki tudok menni addig a kertbe).
Ha nem lenne/lett volna rá pénzem, akkor béreltem volna, ez tuti. Én sem mertem volna reszkírozni, hogy esetleg én vagyok az az egy a sok közül, akinek a babája bölcsőhalált hal. Ráadásul nálunk a családban már előfordult régebben, úgyhogy én bele se merek gondolni, hogy mi lett volna, ha...
Már válaszoltam....
Viszont nem értem.Aki nem használ légzésfigyelöt,miért kell lepontozni????Már nem 1 ilyen kérdés volt,és ott is lepontoztak mindenkit aki nem vett,ill.nem használt.Mire jó ez???Nem anya,vagy mi????Gondolkodjatok már el.Nem vagyunk egyformák még szerencse!!
Lehet megint a lefe ujat nyomogatni.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek kivétel nélkül! NEm gondoltam volna, hogy ekkora indulatokat vált majd ki a kérdés.
HA kapunk valakitől, akkor természetesen mi is használni fogjuk a készüléket, de még mindig nem tudom, érdemes-e venni és nem amiatt, mert ne tudnánk megvenni, vagy kölcsönözni. Viszont mindenképpen beszélek a védőnőmmel és a szülésznővel is, hogy minek mennyi az esélye. Hála Istennek én még nem hallottam ismerőseim közül személyes tapasztalatot beriasztásról, remélem, ez így is marad - ezért is gondoltam, hogy nem éppen gyakori...
Mindenkinek nyomok egy zöld kezet, mert a válasz attól függetleneül nekem nagyon hasznos volt, hogy egyesek véleményével ellentétes.
Két dolog volt a kisbabával kapcsolatban, amire azt mondtam, hogy beruházunk rá és ha minden jól alakul, akkor 20 év múlva azt mondom, hogy "ez volt a legjobb befektetés, ami egyben felesleges pénzkidobás volt".
Az egyik a köldökvér-levétel, a másik a légzésfigyelő.
Nem vagyunk nagyon eleresztve, gondolom tudod, hogy az őssejtlevétel kb. 10-20-szor annyiba kerül mint a légzésfigyelő, mégis szántam mindkettőre, mert inkább legyen feleslegesen, minthogy utólag azt kelljen mondanom, hogy "de idióta vagyok, hogy lehetett volna és nem vettem meg!" Sok minden másra költhettem volna ezt a pénzt, akár magamra, vagy a gyereknek szép ruhákra (így 90%-ban kölcsön cuccokban jár!), de úgy gondoltam, hogy ruhát lehet kölcsön kérni/kapni, pl. egy kis body-t simán elhord akár 4-5 gyerek is... de élete mindegyik babának csak egy van!
Mi nem akartunk venni. Terhesen fölösleges pénzkidobásnak tartottam. Aztán a 35. héten megszületett a kisfiam 2600 grammal. Innentől 180 fokot fordult a véleményünk, és még a kórházban voltunk, mikor apával megvetette ma légzésfigyelőt. Nem bántuk meg. Szerencsére nem riasztott egyszer sem, de ezt előre nem lehet tudni. Legalább nyugodtan aludtunk. És mivel jó kis kütyüt vettünk, ha már nem használjuk, akkor én is el szeretném majd adni.
A 9 éves kisfiú esete azért más! Nem akarok én senkit bántani, és borzalmas ami történt, de hogy lehet az, hogy anyuka átért az úton, és az utána haladó gyereket elütötte az autó. Az RTL grafikáján legalábbis így mutatták. Nem fordult meg senkinek a fejében, hogy anyuka talán túl hamar indult át az úttesten? Nem hiszem, hogy nem látta, hogy jön az autó. Valahogy nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy csak az autós volt a felelős. Így is rengeteg szülőt látok, aki az úton autók között szalad át a gyereket maga után rángatva, holott 100-150 méteren belül ott a lámpás kereszteződés zebrával. És még rá is kiabál a gyerekére, hogy haladjon már, mert jön az autó.
Na de mindegy, ez már teljesen más kérdés...
Bocs a kitérőért!
newkünk sincs. Én úgy gondolom, hogy minden szülőnek vannak parái. HA te azon parázol, hogy a gyerek megfullad, akkor inkább veszel légzésfigyelőt (mert pl. a környezetedben fordult elő hasonló), ha más gond volt az ismerettségi körödben, inkább azon parázol. Ez - talán hülye hasonlat - pont olyan szerintem, mint az, hogy amíg nincs vetélésed, addig nem félsz tőle, de amint egyszer megjártad, végig a terhességed alatt ilyenen parázol.
Egyébként mi is azért nem vettünk, mert azon kívül hogy fiunk van semmilyen más veszélyességi tényező nem állt fenn a családban/lakásban.
Mi a méreckedéssel szívtuk meg nagyon, a fiam sokáig nagyon pici volt, alig akart beindulni hízni. Szóval nekem ez a parám. A következő gyereknél tuti nem légzésfigyelőt, hanem mérleget fogok venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!