Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit költesz kisbabádra?

Mennyit költesz kisbabádra?

Figyelt kérdés

Férjemmel lassan babát tervezünk. Hálistennek jól állunk anyagilag, legalábbis nem rosszul. Házunk van, szépen fújítottuk, mindkettőnknek van jó állása, engem várnának vissza ugyanide szülés után, úgyhogy lassan minden adott.

Azért elkezdtünk matekozni, hogy mennyibe is kerülhet egy baba ideális, és extrém körülmények között, de azt gondolom, hogy erre ti tudtok jobb választ adni :)

Minket nem az "indulás" érdekel, mert több hónap lenne arra, hogy beszerezzünk mindent, inkább a mindennapok.

Kérlek írjátok le, hogy nálatok mennyibe került az újszülött kisbaba gondozása mondjuk 2-3 éves koráig, utána már rálátok a dolgokra, mert van a családban akkora gyerek.

Érdekelnek a havi kiadások (pelenka, tápszer, fogyóeszközök, törlőkendő), és a rendhagyó dolgok (fejlesztés, magáellátás, magánorvos, ha erre szükség volt).

2024. jan. 31. 17:38
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
1-eshez hasonlóan mi is viszonylag alacsony kiadással toljuk a kicsivel és a 3 évessel is és inkább félre tesszük nekik a megspórolt pénzt (öröklött/használt ruha, holmi, játék, mosható pelenka, anyatej, otthon főzött étel stb.). Az első évben ami nagy kiadás, az az ajánlott oltások (rota+menB összesen 120 E körül), mi járunk mindkettővel babaúszásra (összesen 20 E körül egy hónap) és a nagyobbik sok friss gyümölcsöt, tejterméket, halat eszik (passz, hogy mennyi). De ha bármi gáz van, akárcsak az, hogy tápszer kell, magánorvos vagy fejlesztés, a határ a csillagos ég! Ezért is van megtakarítási számlájuk.
2024. febr. 1. 16:53
 22/23 anonim ***** válasza:

Pelus havonta 12-15.000 Ft

Popsitorlo 5-6 ezer talan, ezt most igy nem tudom, a DM nagy dobozosat veszem

Popsikrem 1000 Ft

Tapszer kb. 9000 Ft

Kajajat nem tudom, ugyanazt eszi mint mi, talan ha lebontom a fenyevesevel egyutt havi 20.000 Ft korul az o resze tejjel es gyumolcsokkel egyutt

Rezsit szinten nem szamolgatom

Jatekot kb felevente kap, az mindig valami minosegi fajatek, 10-50 ezer kozott

Ruhai szinten nagyjabol felevente 30-40 ezer

Oblito/mososzer 3 havonta 10.000 Ft

Furdeto 1200 Ft/kb 2 honap

Oltasai az elso egy eveben 210.000 Ftra jottek ki

Vitaminja 2 havonta 1000 Ft

Plusz a programok, jatszohaz, szinhaz stb

2024. febr. 2. 11:54
 23/23 anonim ***** válasza:
18: 14-5 vagyok, sajnos elég sok pelenkát és törlőkendőt kipróbáltunk, de csak egy kifejezett roh@adt draga valt be, igy jon ki a matek.. nem napi 10-15 pelus fogy.
2024. febr. 2. 17:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!