Nem baj ha 13 hónapos babámnak még gyakran turmixolok? Ti meddig turmixoltátok a gyümölcsöt és meddig a fö étkezést.
Az én babám 14 hós, ő is nagy zsemle-kenyér-szalámi-virsli evő, de ha egyáltalán nem töröm össze az ebédet, nem enne. A mai napig próbálok olyat főzni, amit lehet levesesebben is adni, pl. főzelékek, paprikás krumpli, mert a nagyon szárazakat nem eszi meg, pl. kocka pöri tésztával, rizzsel. Ezeket is nagyon jól össze kell törni, ha marad benne 1-2 nagyobb db, azokat kiköpi, én úgy csinálok, mintha észre sem venném, félreteszem, aztán etetem tovább. Érdekes, de az üveges babakaját meg megeszi, pl. amiben nagyobb a tészta.
A gyümölcsöket turmix-szolom még, a joghurtból a gyümit kiköpi, bár néha-néha lecsusszan mégis. Próbálkoztam almával vékony szeletekkel, egy darabig rágcsálja a darabokat, aztán vagy lenyeli, vagy kiköpi. Egyik nap fuldokolt tőle, úgyhogy egyelőre ezt hanyagolom. Még csak most jönnek a rágófogai, sokat nem várhatok tőle.
Szintén 13 hónapos lesz a kisfiam, 6 foga van. 7 hónapos kora óta nem turmixolok, csak villával török össze mindent (9 hónaposan jöttek ki az első fogai). Gyümölcsöt is a kezébe adom (alma, körte), a banánt karikákra, a barackot cikkekre vágom, úgy eszi meg.
Ha az ebéd túl sűrű lenne villával való összetörés után, kevés vízzel hígítom. Tudom, hogy elég undinak hangzik, de a bébiételekben is van víz. Tegnap például rakott krumpli volt, villával összetörtem, és elég sűrű, száraz volt úgy, tettem hozzá pici vizet, hogy "pürésebb" hatású legyen, simán megette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!