Kisfiút várok és sok név van még a listánkon. Melyik két névre szavaznál?
Két nevet szeretnénk neki, a vezetéknevünk Nemes. Ezekre a párokra gondoltunk:
Botond Csanád
Ádám Levente
Ármin Dániel
Dávid Patrik
Máté Dominik
Ákos Benedek
Nem szokásom idegenek segítségét kérni ilyen témában, de szívesen meghallgatnánk más emberek véleményét is.
Mi kettő okból szeretnénk két keresztnevet:
1. A férjemnek két keresztneve van és szereti, hogy kettő van.
2. Ha nem tetszene az első neve a gyereknek, használhatja a másodikat.
Attól még nem kell lepontozni azt akinek nem tetszik a két ketesztnév ötlete. Ketten írtuk le lettünk pontozva. Bár én hasznosnak jelöltem a másikat igaza van hogy felesleges. A férjed akkor kivétel. Én csak olyan embert ismerek két keresztnévvel aki vagy mibdkettőt vagy egyiket utálja. És több olyan embert is aki még névváltoztatást is kérvényezett.
A vèleményem írtam le hisz azt kérdezted kinek mi tetszik mit gondol. Nyilván ti döntitek el milyen nevet adtok a gyereknek. 15 voltam
Én több embert ismerek, akik örülnek annak, hogy két keresztnevük van. És több olyan embert is, akikről hosszú ideig nem is tudtam, hogy két keresztnevük van, mert csak az egyiket használják.
Én örülök, hogy egy keresztnevem van, mondjuk azért is, mert az elég hosszú, nem hiányozna mellé egy második.
Elsülhet így is, úgy is.
Én senkit sem pontoztam le. Nem is értem miért pontoznám le a másikat a kérdésem alatt, mikor én tettem fel.
Az, hogy örülni fog-e neki vagy sem, senki nem fogja tudni megjósolni. Édesapám mindig mondta hogy mennyire szeretne egy második nevet, mivel több embert is ismer olyan névvel, mint az övé.
A Botond Csanád nem működik együtt, a Botond DN végződése meg a Csanádban is van ez a két betű, csak fordítva. Kissé döcögős.
A többi passzol.
Egyébként az én kislányomnak is két neve lesz.
Ugyanaz miatt mint a kérdező írta
1. A férjemnek is 2 neve van náluk a családban ez a szokás és szerette volt ha a lányunknak is az lesz. És mivel a gyerek nem csak az enyém ezért ő is dönthet efelől hogy mi legyen.
2. Ha felnő eldönti melyik tetszik neki és azt használja.
Én se értem/értettem miért jó ez de megbékéltem vele, egyik nevét én választottam másikat ő.
A Botond Csanád.nem tetszik, szerintem túl nyelvtörô a nd-cs miatt.
A Dávid Patrik vagy Máté Dominik nevet választanám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!