Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meg tudja fojtani a macska az...

Meg tudja fojtani a macska az újszülöttet?

Figyelt kérdés

3 macskám van, mind a 3 szigorúan benti tartással és mindenki azzal riogat, hogy meg fogják ölni a gyereket, mert éjszaka rá fognak feküdni és a légzés figyelő nem fog így becsipogni. Ez tényleg igaz, vagy nem kell ettől tartani?

A háló szobából ahol a pici is lesz esélytelen, hogy ki zárjam őket, mert az albérletben ahol lakunk, nincsen ajtó a szoba fele és a zárt erkély felől is be tud jönni, mert ott sincsen ajtó. Na meg a másik, hogy ők pici koruk óta velünk alszanak az ágyban és szerintem ha valami megoldást próbálnánk keresni az ajtókra, akkor tuti szét szednék a lakást és nem hagynának aludni se minket, se a babát, mert annyira sírnának.

2023. dec. 30. 10:27
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
75%
20# Te is nagy állatbarát lehetsz. :D
2024. jan. 1. 07:44
 22/43 anonim ***** válasza:
58%
Bocs 20,de nálatok is pl. jobban járt volna szerencsétlen állat,ha elajándékozod valaki normálisnak (és nem azért,mert kiraktad,mert érthető). Az ilyen helyeken nagyon remélem,hogy később se magatoknak,se a gyerek nem vállal háziállatot,mert sajnos amit átadsz a felelősségteljes állattartásról arról neked 0 fogalmad van. Ha te ezt átadod,utána a gyereknek se lesz fogalma. Én nem így nőttem fel,most is máshogy látom ezt,de ehhez normális szülők kellenek.
2024. jan. 1. 07:48
 23/43 anonim ***** válasza:
56%

Kitettem a macskát az udvarra.🤷

Már két éve,és nagyon jól elvan kint magának.

2024. jan. 1. 08:23
 24/43 anonim ***** válasza:
29%

Szeretem az állatokat, nagyon is. De a gyermekemet jobban szeretem bárminél, és nem vagyok hajlandó veszélynek kitenni. A gyermekemnek én inkább azt szeretném átadni, hogy felelősségteljesen gondolkozzon és ne zabáljon majd az unokám kétpofára állatszőrt macskaalmot vagy esetleg hugyos kutyapelenkát. Szeretnék neki majd háziállatot,ha majd ő is szeretne egyszer és úgy érzem megérett rá, hogy gondoskodjon róla, hörcsögöt, vagy patkányt, gekkót, kutyát maximum az udvarra :) de nem tartom magam felelőtlen állattartónak azért mert a macskám az udvaron lakik, van egy nagy vára saját házikója és szuperul érzi magát köszöni szépen. Ugyanúgy foglalkozunk vele mint eddig. Ezt ennyiből letudtad szűrni, hogy nálunk milyen sz*r élete van az állatoknak? Kíváncsi vagyok, hogy szerinted mi számít felelős állatartásnak, és hogy nekem miért nem való állat? 🙂🙂🙂

20as voltam

2024. jan. 1. 17:42
 25/43 anonim ***** válasza:
26%
24# Ha menne az értő olvasás,akkor láthattad,hogy odaírtam nem azért,mert az udvaron él az állatod. De akkor majd átadod neki ezt a szemléletet,hogy ha max nem marad el a hörcsögöd,akkor elajándékozzuk,mint egy tárgyat? Pedig lehet éppen elég fontos neki. Nálam a felelős állattartás az,hogy nem mondok le róla,mint egy darab zokniról,ha úgy van.:) A gyerekeim fontosabbak,ezért megoldást keresek ilyen helyzetre egyértelműen,ami között nem szerepel,hogy odaadom másnak. Nálam a felelős állattartó olyan,mint barátnőm,aki a 10 éves kutyáját a költözésnél külföldre nem lepasszolta valakinek,pedig többen mondták neki,hanem költözött velük. Azóta is boldogan él velük ott. Nem az udvarra írtam. De ez már off,nincs köze a kérdező dolgához. :)
2024. jan. 1. 17:58
 26/43 anonim ***** válasza:
69%

#24 Húgomék is így gondolkoztak, a macska élt kb.1 hónapot az udvaron, fej nélkül találták meg a testét a szomszéd kutyák etető táljai mellett.

Nekünk panelban nincs udvar, a macska maradt bent, a baba és a cica is köszönik jól vannak, a macska 1 méteres sugárban elkerüli a gyereket, pedig csak a baba szobából van kitiltva.

2024. jan. 1. 18:07
 27/43 A kérdező kommentje:
Panelban lakunk szóval az a “megoldás” elve kilőve hogy kintre szoktassam őket. Még ha kertes házban laknánk, akkor sem lenne ez opció mert egy macska NEM udvarra/utcára való. Ő egy préda állat, rengeteg veszélynek van kitéve…elkapja egy kutya, elüti egy autó, vagy éppen egy ember kínozza őket halálra/lövi ki a szemét és még sorolhatnám. A gyereket nem akarom sterilen tartani, így nem félek sem a macska szőrtől, sem pedig, hogy majd később meg találja a macska almot…én kiskoromban vidéken a keresztszüleimnél a tyúk k@kit is megettem és semmi bajom nem lett. Szerintem annál rosszabb nincs mikor burokban van tartva egy gyerek. Arról nem beszélve, hogy a bölcsiben/nyilvános helyeken sokkal több fertőzésnek van kitéve mint 1-2-3 vagy akár több bent tartott cicánál…egyedül attól tartok, hogy éjjel rá fekszik…a többi dolog mellékes 😊
2024. jan. 1. 19:11
 28/43 anonim ***** válasza:
35%

Szerinted burokban van az a gyerek aki nem nyalogatja a macska szőrt,nem mászik bele fejjel a macskaalomba?

Hat szerintem nimcs burokban.

Azért nehogy már egy macska többre legyen nézve mint egy gyerek.

A lofasznak is van vége...

2024. jan. 1. 19:15
 29/43 anonim ***** válasza:
29%
20-as! Teljesen egyetértek veled. Az állat, ha van rá lehetőség az udvarra való nem pedig a házunkba, ágyunkba. Kisbaba mellé se kutya se macska nem való. De ezt majd elmondja a védőnő is!
2024. jan. 1. 19:18
 30/43 anonim ***** válasza:
76%

Ennel a kerdesnel az allatgyulolok miert vannak itt?

A kerdes nem az volt, hogy kidobja-e, meg hogy szerintetek helyes-e allatot tartani bent, pont.

Ki nem szarja le mit gondoltok, ha egyszer a kerdes nem ez volt, tovabbra sem.

2024. jan. 1. 19:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!