Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meg tudja fojtani a macska az...

Meg tudja fojtani a macska az újszülöttet?

Figyelt kérdés

3 macskám van, mind a 3 szigorúan benti tartással és mindenki azzal riogat, hogy meg fogják ölni a gyereket, mert éjszaka rá fognak feküdni és a légzés figyelő nem fog így becsipogni. Ez tényleg igaz, vagy nem kell ettől tartani?

A háló szobából ahol a pici is lesz esélytelen, hogy ki zárjam őket, mert az albérletben ahol lakunk, nincsen ajtó a szoba fele és a zárt erkély felől is be tud jönni, mert ott sincsen ajtó. Na meg a másik, hogy ők pici koruk óta velünk alszanak az ágyban és szerintem ha valami megoldást próbálnánk keresni az ajtókra, akkor tuti szét szednék a lakást és nem hagynának aludni se minket, se a babát, mert annyira sírnának.

2023. dec. 30. 10:27
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
83%
Azért ne pánikolj, csak legyél elővigyázatos! Az első pár hónap, amíg nem tud nagyon mozogni a baba, az a potenciális veszélyforrás. Jól írták előttem, még a baba születése előtt szoktasd őket új szabályhoz, hidd el, hozzászoknak.
2023. dec. 30. 12:09
 12/43 anonim ***** válasza:
65%
A macska (legalabbis) a mienk, tanítható. Az ágyakra pl egyatalan nem jön fel. Időben el kell kezdeni rászolni, hogy a gyerekszobába ne menjen be, amíg nincs megoldva a probléma. De szerintem ez túlzás, hogy megfojtja.
2023. dec. 30. 12:20
 13/43 anonim ***** válasza:
87%
Olvastam valahol, sajnos valós veszély. Egy újszülött nem tud elfordulni így ha a cica odabújik hozzá megfulladhat, ezért nem szabad a kiságyba semmit tenni amíg nem tudja a fejét emelni
2023. dec. 30. 12:21
 14/43 anonim ***** válasza:
85%

Nekünk is három benti macskánk van. A baba születése előtt kb két hónappal felállítottuk a kiságyat. Érdekelte volna őket, de leterítettük a fekvőfelületet alufóliával, amit gyűlölnek (csörög, kellemetlen rálépniük). Egy próba után a közelébe nem mentek soha; benne hagytuk amúgy a fóliát a baba érkeztéig. Azóta a babakocsit is így védjük, azt is messze kerülik.

Az első pár hónapban amúgy magát a babát is kerülték, bárhol is volt.

2023. dec. 30. 15:20
 15/43 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Köszönöm a tippet ezt ki próbálom!

Erre nem is gondoltam volna😅

2023. dec. 30. 15:57
 16/43 anonim ***** válasza:
38%
Én varrnék szúnyoghálóból egy "keretet" a kiságyra. Széles gumiszalagra rögzalíteném a szúnyoghálót, és ráhúznám a kiságy tetejére. De a legjobb lenne az ajtó.
2023. dec. 30. 17:33
 17/43 anonim ***** válasza:
34%
Lehet gonosz vagyok de én megszoktattam a macskámmal a kinti környezetet mire megérkezett a kislányom. Utána kinti benti cica lett. Őrült neki többet van kint mint bent.
2023. dec. 30. 19:30
 18/43 anonim ***** válasza:
60%

17-es, es aki lakasban lakik? Dobja ki a macskat az utcara vagy mi?

Siman egyutt lehet elni allatokkal es gyerekekkel, mindenre van megoldas, csak akarni kell. Na meg egyebkent is ki fog alkulni.

Pl kisfiam ra se nezett a kisagyra 7 honapos koraig, uvoltott, ha barmikor is bele akartam tenni. Szoval babaobolben aludt mellettem, igy nagyon nem gondolkoztam azon,hogy mi van, ha a macska melle ugrik.Bar egyebkent kerulte a gyereket 1 eves koraig, szoval abszolut nem birta elviselni :D

2023. dec. 31. 11:12
 19/43 anonim ***** válasza:
48%
Kisbaba közelébe állat nem való.
2023. dec. 31. 13:10
 20/43 anonim ***** válasza:
37%

Én, ahogy megtudtam, hogy babát várok a macskát elkezdtem kiszoktatni, az első alkalom után már be sem akart jönni. :) Azóta is jól érzi magát kint,ha nem így lett volna akkor valamelyik családtagnál kerestünk volna neki helyet. A gyermekem az a gyermekem, a macska meg egy állat. A hideg kirázott a gondolatától is, hogy állat szőrrel érintkezzen a kisbabám, na meg a macskaalomból kijön végig mászkál a játszó szönyegen,a kanapén a kicsi meg azt

nyalja? Nekem ez nagyon taszító. De persze ha annyira ragaszkodsz a macskákhoz, akkor bizony az ajtó ügyet orvosolni kellene, mert bizony veszélyes ha véletlenül ráfekszik, később pedig nagyon is veszélyes lehet az egészségére ha a macska ürülékes lábbal végigsétikézik a játékain. Szerintem mérlegelned kellene, hogy egy háziállat a fontosabb vagy a gyermeked egészsége. Ezt minden rosszindulat nélkül írom, nem tisztem ítélkezni. Kívánok nagyon sok örömet a kisbabához 😊

2023. dec. 31. 22:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!