Akkor mit egyen? Akik nagyon egészségesen etetik a gyereküket miket adnak enni uzsira, tízóraira?
Hát szerintem egy 11 hónapos gyereknek ne adj még krémtúrót, meg gyümölcsjoghurtot. Igen, én délelőtt gyümit adok neki, ebédre főzeléket, uzsira megint gyümit, vacsira tejpépet. Na, arról is megoszlanak a vélemények, hogy a tejpép egészséges-e. Igaz, ő még csak most 8 hónapos. Lassan bevezetem nála a tejtermékeket is.
Első gyerekemnél úgy csináltam, és most is úgy fogom:
natúr joghurt+gyümölcs, sima túró+ gyümölcs. Ezeket már eheti egy 11 hónapos. Viszont a bolti kész gyümölcsjoghurtban és krémtúróban van egy csomó e-faktor. Sőt, még azt is olvastam, hogy tesznek bele valami anyagot, ami függőséget okoz, hogy minél többet el tudjanak adni belőle.
Én nem egészségesen etetem, de azért adok tippeket, ha nem bánod. :-)
11 hónaposan kezdtük el a mindenféle szendvicseket, vajkrémmel, májkrémmel, sajtkrémmel, felvágottal. Tudom, tudom, mindegyik tele van adalékanyaggal, de én sajnálom arra fordítani a drága időmet, hogy egy májkrémet, 1,5 órán át kotyvasszak. Inkább játszunk ez idő alatt.
Ja, és nálunk nagy kedvenc a vajas-lekváros kenyér, bár nyilván ez is szörnyű egészségromboló.
Szokott kapni virslit, krémtúrót, joghurtot is, ez utóbbit felturbózom zabpehellyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!