Hogyan szoktassam le 4 hós babám a cumiról?
Ezt a húgomék is megpróbálták, amikor jött a foga a dednek, mert elrágta a cumit és féltek, hogy lenyel darabokat. Szerencsétlen gyerkőc "cumi, cumika" sírással létezett hetekig. Ekkor feladták, és vettek új cumit.
A gyereknek biztonságot és vígaszt jelent a cumi. Amikor valaki sírt, az unokaöcsém egész kis korától (még felülni sem tudott!) a cumit dugdosta a húgom szájába, mikor sírni látta.
Én visszatenném azt a cumit...
Szia! Mivel én még nem vettem el a cumit igy konkrét módszert nem tudok irni, de szerintem először is vedd el és nézd meg a reakciókat. Abbol lehet aztán következtetni, hogy mit is csinálj. Lehet, hogy megtalálja az ujját és azt kezdi el szopizni, vagy cseréld fel a cumit egy szundi kendőre és lehet, hogy elég lesz az is neki, ha azt gyürkölészi. Vagy hagyd nála a cumit és tanitsd meg neki betenni a szájába, vegyél neki világitósat és akkor megtalálja.
Amugy a fogainak szerintem semmi baja nem lesz. Az enyémek is tök szépek, pedig cumiztam. De ez az én véleményem.
Köszönöm a gyors válaszokat! Hát elgondolkodtató.. viszont félek hogy orálisan flusztrált lesz, így könnyebben rászokik pl majd a dohányzásra... csak magamból indulok ki... na mindegy..
Világítós cumi? nem is hallottam még róla... Egyébként még mindig fájna a hasa, mert 1x kimaradt és volt lábhúzogatás rendesen...
Egyébként ma reggel nem dugtam neki be, és szegény vagy 4 percig kereste már alig birta tartani a kis fejét annyit bólogatott hason fekve jobbra balra ahogy kereste a cuclit... Viszont a kis kendő szerintem nem megoldás mert a két kezével így is marisgatja az arcánál lévő peluskát...
Az ujját meg még nem tudja bekapni, csak az öklét szokta játék közben, hiába nyitottam ki neki a kis kezecskéjét, hátha megy de nem...
Egyébként szilikon baba, mert bimbóvédővel kezdtem a szoptatást és hozzá is kellett táplálni cumiból, most már bekapja a cicit, de így is hozzá kell táplálni és főleg azért mert a védőnő szerint csak játék neki a cici, mivel tudja hogy úgyis jön az üveg..
Kipróbáltam 3 napig nem kapott üveget, nem sírt, csak alig volt pisi, kaki meg semmi, mert ez ilyen gyerek...
Világitós cumija a Mam-nak van. Attol meg szerintem ne parázz, hogy könnyebben rászokik a cigire, mert ha ez igy van, akkor szerintem az emberek 95%-a cigizne. Nagyon kevés baba az aki soha nem kap cumit.
Egyébként,ha csak kereste a cumit és nem sirt akkor mi a gond? Nehezebben fog elaludni,de neked kell eldöntened, hogy marad az az állapot,hogy elalszik a cumijával nyugodtan és nincs gond vagy elveszed a cumiját és meg kell tanitanod ujra elaludni magátol és lesz néhány kellemetlen este.
Én mindenesetre hagynám a cumit, mert látva most az én babámat aki a szeparációs szorongás kellős közepén van és még igy is kinlódunk sokat az alvással, nemtudom mi lenne, ha még acumi sem "nyugtatná" le.
Ja asszem a 3.voltam
Megint az előző vagyok:
Azt nem probáltad, hogy egyszerre mindkét mellből és üveg nincs? Következő alkalommal pedig csak üvegből? Felváltva, hátha több idő alatt összegyülne annyi hogy egy evésre elég neki. Csak egy gondolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!