Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek mi lehet ezzel a...

Szerintetek mi lehet ezzel a babával?

Figyelt kérdés
A minap kaptam több üzenetet is az egyik közösségi oldalon, hogy egy kisbabának ritka vér kéne. Szerintetek igaz lehet? Mire ez körbér, lehet, hogy hetek telnek el. Közben sosem tudjuk meg, hogy kapott-e már vért, jobban van-e. Van ennek értelme?
2010. okt. 21. 21:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

kamu

de csak, hogy tisztában legyetek a vérhelyzettel...nyáron kevés a vér a vérellátóban, párom 0 Rh-, felhívták a vérellátóból nyáron, hogy menjen be, ha tud vért adni

rá egy hétre az én A Rh+ -os véremhez kértek hozzájárulást, hogy XY műtétjéhez gyűjtenek és donor leszek-e...

úgyhogy nem minden ilyesmi kamu ;)

2010. okt. 21. 22:03
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, erre a levélre gondoltam, nem tudtam, hogy ilyen régóta megy. Én most akadtam vele össze először, azaz ma többször. Csak azért fogott meg, mert nekem pont ugyanaz a vércsoportom.
2010. okt. 21. 22:03
 13/18 A kérdező kommentje:
Kedves 21:53-as! "Oldják meg valahogy" .Ha tudnám, hogy ilyen hozzáállásod van dolgokhoz, én sem adnék vért neked! nem is lenne csoda, ha te lennél bajban és sz.rnának rád. Amúgy meg az a kis mennyiség az életét mentheti meg és nincs "nagyobb szükséged" a Te egész véredre, mert neked újratermelődik.
2010. okt. 21. 22:08
 14/18 A kérdező kommentje:
Bocsánat, most látom, hogy többen írtatok 21:53-kor. Az utolsó 21:53-asnak szólt.
2010. okt. 21. 22:10
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálam alap, hogy SEMMIT nem küldök tovább, amiben benne van, hogy küldjem tovább. Nem teszek kivételt soha, mert még egy jószándékú továbbküldéssel is óriási kárt okozhatok

Mint most is:

[link]

Mint dr. Bohaty Ilonától, a debreceni vérellátó igazgató főorvosától megtudtuk, a gyermek számára folyamatosan rendelkezésre áll a szükséges vérmennyiség. Ha azonban a hívásra e ritka vércsoporba tartozók egyszerre jelennek meg segíteni, a következő 56 napban nem adhatnak újra vért.

Márpedig arra szükség lesz később is, miközben a most felhamozódó „0 RH negatív” vért nem tudják a leghatékonyabban felhasználni. A főorvosnő tehát – a mindenkori ritka vércsoportú betegek érdekében – azt tanácsolja, hogy a segítők akkor jelentkezzenek véradásra, amikor a vérellátó kéri.

2010. okt. 21. 22:15
 16/18 anonim ***** válasza:

Sziasztok, az eredeti körüzenet a 29hétre született B+kisfiúról igaz volt, mert én is jelentkeztem rá évekkel ezelőtt. Igaz és B- vagyok, de mondom adhatok neki, hátha jó leszek én is.

Akkor kaptam is választ a megadott ímélről, hogy elnézést, már jól van a baba és hogy nem gondolta, micsoda lavinát indít el ezzel, mert csak a saját ismerőseinek küldte el az üzenetet.

Nos a lavina olyan jól elindult, hogy azóta felkerült az átveréses körímélek listájára, pedig ez egy igaz történet volt :) Csak már régen aktualitását vesztette, a kisfiú lassan oviba megy :)

2010. okt. 21. 22:32
 17/18 anonim ***** válasza:
ez az üzi már vagy 1 éve -ha nem több-jár körbe,a teloszám pedig már nem létezk
2010. okt. 21. 23:04
 18/18 anonim ***** válasza:
Erre a telefonszámra én küldtem 1 sms-t, mert nekem is ilyen a vércsoportom, és szívesen segítettem volna. Persze választ a mai napig nem kaptam. Nem értem, miért jó mások segítő szándékával visszaélni. :( Pedig én tényleg adtam volna neki vért, főleg hogy nekem is 2 kisfiam van.
2010. okt. 22. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!