Akinek oxigénhiánnyal született a babája, később hogy alakult a fejlődése? Mennyire lett súlyos következménye?
#1 Neked volt valami jel ilyen pici korban? Az enyém most 3 hónapos.
Nem kap fejlesztést, csak Dévényeshez hordom heti 2x. MR-t sem csináltak.
37. héten vérezni kezdtem, bementünk a kórházba, de csak azt mondták, hogy tágulásos vérzés, lassan szülök. Eltelt 2 hét, még mindig véreztem, erős, rendszeres görcseim voltak, nem tudtam aludni a fájdalomtól már 2 hete, úgyhogy visszamentünk, de vizsgálat nélkül elzavartak, hogy ezek csak jóslók. Kértem, hogy csináljanak uh-ot, de azt mondták, hogy nem látják szükségesnek. 41+0 született a babám, úgyhogy jó pár NST-n és orvosi vizsgálaton voltam, minden orvost, akivel találkoztam, gyakorlatilag sírva kértem, hogy csináljanak valamit, mert én érzem, hogy valami nem oké, de senki nem vizsgált meg. A görcsök a szülésig kitartottak, szülés után borzasztóan besárgult a babám, kék fény alatt volt, kiderült, hogy keveredett a vérünk, és az én véremből az antitestek átmentek az ő vérébe, és attól sárgult be ennyire. Kérdezgettem az orvost, hogy ez hogy lehet, mi történhetett, úgy kellett kiszedni belőle minden félszót. Kiderült, hogy valószínűleg a vérzés kezdetekor levált a lepény részlegesen, az okozta a keveredést. Kérdeztem, hogy ez okozhat - e oxigénhiányt, azt mondta, hogy igen, de reméljük, hogy nem okozott, majd kiderül. És ez minden infóm. A védőnő vonogatja a vállát, hogy nem tudja, a gyerekorvos azt mondta, hogy "hát igen, ez nem jó". Senki nem segít, nem vesznek komolyan, a gyakori kérdésekből kell kihámoznom, hogy mit csináljak a gyerekemmel, hogy mentsem, ami menthető. :( Szerintetek én aggódom túl? Nem normális, hogy egy 3 hónapos baba épp csak megrándítja a fejét felfelé, aztán becsapódik a földbe. Torna és foglalkozás mellett.
Remélem, hogy ebben a Borsóházban segítenek, hogy mit hogy érdemes csinálni, hova lehet még menni.
Bocsánat a kirohanásomért, de ha valaki a történet alapján tud bármilyen tippet, tanácsot adni, nagyon megköszönném. Olyan gyönyörű, tökéletes kisfiú. Belehalok, ha valami baja lesz, és tudtam volna segíteni.
Első körben neurológust vagy fejlődésneurológust kellene keresnetek. Egy izomtónus probléma mögött ezer és egy ok állhat.
Borsóházban nincs orvos. Ott gyógytornászok, konduktorok, gyógypedagógusok vannak. Nem kompetenciájuk a diagnózis felállítása, még ha az egyikük erre hajlamos is. Azt tudják javasolni, hogy járjatok hozzájuk fejlesztésre. Ami fontos, de egy fej nem emelés hátterében lehet banális ok, de lehet agykárosodás, anyagcsere zavar, genetikai probléma, látássérültség és ezer más is.
Dévényes mit mond? Mit kezel? Milyen az izomtónusa? Milyen a figyelme?
Nem értem, miért nem kaptá beutalót hasi, és koponya ultrahangra illetve fejlődés neurológiára?!
Menj be a háziorvoshoz s kérj beutalókat, aztán menj el a babóval, az a biztos.
Nekem nem volt oxigén hiányos a kisfiam, bár egy nagyon keveset kellett kapnia, mert sokat volt a szülőcsatornában és vákummal született, így mi ezeket a beutalókat egyből kaptuk.
Engem nagyon megnyugtatott, hogy uh-kon, s fejlődés neurológián is minden rendben volt.
Fejlődés neurológiára többször is lehet vinni, hogy mindig ellenőrizzék a babut.
És igen valóban a laza izomtónust sokkal nehezebb helyre tenni mint a feszest.
Szerintem a dévényes tökéletes erre, csináljátok kitartóan!
Biztosan minden rendben lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!