Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » El kaphatja a 6 hős babám a...

El kaphatja a 6 hős babám a herpeszt tőlem ? Akinél ez megtörtént, nagyon súlyos volt?

Figyelt kérdés
Kijött a számon egy herpesz és felek, hogy elkapja a 6 hónapos babám. Mindent megteszek, h ne kapja el, de ha mégis megtörténne, mire szamitsak? Volt akinek elkapta a babája az anyukától? Olvastam, hogy veszélyes. Nagyon felek, mert amikor meg nem éreztem, puszilgattam az arcat. Utalom magam, de akkor meg nem éreztem, hogy ki fog jonni.

2023. nov. 24. 00:19
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Már megint te?
2023. nov. 24. 00:46
 2/5 anonim válasza:
68%
Telviran tablettát írass fel a dokival! Nekem egy életre elmulasztotta a herpeszeimet, pedig ne tudd meg, milyen sorminták voltak rendszeresen a számon huszonévig! (ha esetleg szoptatás mellett nem lehet, akkor később)
2023. nov. 24. 00:56
 3/5 anonim ***** válasza:
84%

Amíg betartod a higiéniai szabályokat, nem kapja el.

Valahol olvastam, hogy az emberek nagy többségében (százalékra már nem emlékszem) benne van a szájherpesz vírus. Többnyire legyengült immunrendszernél jön elő.

A babával kapcsolatos dolgok -fáradtság- gyengíti az immunrendszeredet.

2023. nov. 24. 01:51
 4/5 anonim ***** válasza:
48%
Miért lenne hős?
2023. nov. 24. 06:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

2-es, nem mulasztotta el, a herpesz vírusok alvó állapotban megmaradnak az idegrendszerben, évek-évtizedek múlva is képesek aktiválódni, ha kedveznek nekik a feltételek.

"A herpesz vírusok jellemzője, hogy az elsődleges fertőzés a helyi (az ajkakon vagy a nemi szerveknél jellemző) jellegzetes lefolyású hólyagképződés mellett súlyos általános tünetekkel, magas lázzal, rossz általános állapottal jár. Miután behatolt a szervezetbe, a vírus az idegdúcokban helyezkedik el, ahol évtizedekig megmarad nyugvó formában.

Bizonyos körülmények hatására, amikor az immunvédekezés legyengül, a vírus aktiválódik, és a fertőzés visszatér. A vírus aktiválódását az immunitás csökkenése, lázas állapot, antibiotikum szedése, menses, stressz, fizikai megterhelés váltja ki általában. A visszatérő fertőzések jellemzője, hogy kevésbé súlyos formában, általában körülírt területen jelentkeznek, általános tünetek nélkül." Forrás: webbeteg

A nyugvó állapotú vírusra a gyógyszer nem hat, mert az a szaporodásukat gátolja. Egyébként a Telviran egy brutál erős gyógyszer, és szoptatás mellett a tájékoztatója szerint csak kifejezett orvosi javallatra szedhető.

2023. nov. 24. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!