Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért vagyok folyton dühös a...

Miért vagyok folyton dühös a férjemre? Más is volt így? Mi lett a vége?

Figyelt kérdés

Mióta megszületett a baba, folyamatosan veszekszek vele és nagyon-nagyon dühös vagyok rá. Pedig nagyon igyekszik, tudom, hogy igyekszik, a kislányom is szereti, de én meg csak azt látom, hogy nem figyel oda a babára.

Pl. Nem veszi észre, ha fáradt és utána együtt szenvedünk órákat, mire elalszik a baba. Vagy inkább úgy mondom, hogy mikor mondom, hogy fáradt a baba és kéne altatni, akkor “még gyorsan eszik valamit”, mivel a nappali+konyhában altatunk, mert a baba újabban se a gyerekszobában se a mi szobánkban nem akar elaludni, ezért így kb. meghiúsítja az altatást. Vagy mikor remélem, hogy végre belealszik a szopizásba, akkor szintén csinál valamit, amivel zajong és felkelti, és tudom, hogy nem várhatom el, hogy vigyázban álljon, meg rendes tőle, hogy pakol, de annyira idegesít.

Aztán a vége majdnem mindig az, hogy mivel túllendül a baba a holtponton és már nem tűnik fáradtnak, ezért elkezdi szórakoztatni (főleg, ha nem szólok, még kétszer, hogy álmos) és utána tudjátok milyen, mutatod az egyik dolgot, aztán a másikat mikor elkezd sírni, és a végén szegény nem bírja tovább és már torka szakadtából üvölt. A férjem meg nem tudja megnyugtatni, mert nem kapcsol fehérzajt, nem sötétít be, nem járkál úgy, hogy megnyugodjon (kivéve, ha szúrós szemmel nézem a kanapéról, akkor csak miattam igen, amúgy akár kipróbáltam egy órát hurcibálja a vállán aztán pukitornáztatja, aztán beszél hozzá stb., de semmi olyat nem csinál, amivel elcsendesítené a gyereket). A vége ennek általában az, hogy kénytelen vagyok átvenni. Nem tudom ezért-e, de nálam 5-6 perc alatt elalszik (persze ilyenkor letenni már nem tudom, mert folyton megébred), de egy 20 perc után ilyenkor már a férjem is át tudja venni (és át is szokta).

Persze közben folyamatosan megkapom, hogy ha valamit nem úgy csinál, ahogy nekem tetszik, akkor már veszekszek vele, de engem nem érdekel hogyan csinálja, amíg a gyereknek jó. A problémám, hogyha altatni kell, akkor folyton eléri, hogy zokogjon nála a baba.

Volt reflux miatti légzéskimaradása a babának, amire ugye a szokásos trükköket mondták és vártuk, hogy bekerüljünk az orvoshoz. Annyira dühös voltam, mikor hétvégén órákig hurcibáltam a babát nehogy rosszabb legyen a refluxa és este megfulladjon, magamon altattam stb. átadtam a férjemnek egy fél órára és mit látok mikor bejövök a szobába? Az anyjával telefonál, a baba háton a földön. (Ráadásul, mikor emiatt letoltam a férjemet, még anyósom, aki ki volt hangosítva, beszólt, hogy én is épp telefonáltam, milyen jogon kérem számon a férjemen, hogy nem foglalkozik a gyerekkel - igen, de előtte 4 órán át wc-re nem mentem ki).

Meg az öltöztetés is kb. úgy megy, hogy ugye ő fürdet. Ha nem ugyanolyan ruhákat teszek ki a gyereknek, mint előző nap (mert mondjuk melegebb van és ezért nem adok rá valamit), akkor sose kapcsol és mindig kifejti, hogy szerinte nem úgy kéne öltöztetni (de ő nem érzi, hogy hideg vagy meleg van, sétánál is van, hogy minden szomszéd döbbenten nézi miben vitte ki a gyereket, még azok is, akiknek nincsen, mert ránézésre rossz, pl. 24 fokban sapka, aztán 16-ban nem ad rá stb.).

Hiába beszélek vele, mintha a falnak beszélnék. Már lassan normálisan nem is beszélünk egymással emiatt.

Én tolom túl? Hogyan tudnék úgy engedni, hogy a gyereknek ne legyen rossz?

2023. okt. 14. 05:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
92%
Nálad hatalmas gondok vannak és nem bántásból. Ahogy írsz,ez a túl részletes dolog egy szimpla altatásról,mintha valami államvizsgán lennél. Ha te most elköltöznél,a férjed akkor is életben tartaná a lányát és szépen ellátná. Nincs is mit írnom ehhez többet,majd a saját károdon megtanulod,ha egyedül maradsz. Gondolj majd arra hányan próbáltak neked tanácsot adni. Minek írtad ki,ha csak hajtod a hülyeségeket? Többen írtuk itt te vagy a történetben,akivel gond van,de el se gondolkozol rajta. Ráadásul nem az első kérdésed.
2023. okt. 14. 07:45
 32/81 A kérdező kommentje:

#30 De engem nem zavar, ha idiótán öltözteti. Az zavar, ha megfázik, azért az más, engem az sem zavart, ha 2 mérettel nagyobb ruhát adott rá. Nem öltöztettem át.

Azért magyarázom, mert látszólag másik helyzetet képzeltek el. Te szoktad hagyni naponta több, mint fél órát sírni a gyereked, ha tudod, hogy amúgy meg tudod nyugtatni?

Te szoktad hagyni, hogy más veszélyeztesse a gyereked, azzal, hogy nem veszi figyelembe az orvosi ajánlásokat?

Mert amikor azt mondjátok, hogy álljak le a kontrolmániámmal nekem úgy tűnik ezt javasoljátok.

2023. okt. 14. 07:46
 33/81 A kérdező kommentje:
#31 Hát ez az, hogy nem vagyok benne biztos, hogy nem kerülne kórházba. (Mármint de, mert jönne anyósom, nála életben maradna és nem kerülne kórházba).
2023. okt. 14. 07:52
 34/81 A kérdező kommentje:

És mielőtt jönne valaki azzal, hogy miért szültem, akkor jelezném, hogy egyáltalán nem számítottam hasonlóra sem. 8 éve együtt vagyunk, a férjem intelligens, értelmes és nagyon okos ember kiemelkedő empátiás készségekkel.

Ez a gyerek téma viszont, mintha egy teljesen másik ember lenne, aki nem veszi figyelembe SENKI javaslatait. Se az enyémet, se a szüleinkét, se az orvosét.

Az altatás azért fájdalmas pont, mert minden este megélem, hogy megint nem figyel arra, amit mondok, ahogy az orvosra sem figyelt. Gőzöm sincs mit csináljak.

2023. okt. 14. 07:56
 35/81 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező,te nem szereted a férjed és hajthatod,hogy de,de felesleges. Teljesen átjön. Bízok benne szerencsétlen férfi talál magának egy normális nőt. Nem vagy szuper anya,teszed átlagba a dolgod,mint mások. Nem vagy különb nála.
2023. okt. 14. 07:59
 36/81 anonim ***** válasza:
75%
Egy gyerek nem tud megfázni, mert olyan nincs. Vírus van meg bakteriális eredetű nyavaja.
2023. okt. 14. 07:59
 37/81 anonim ***** válasza:
86%

Én értem a kérdezőt is, hiába van kicsit kiborulva a hormonok miatt. A férje játszik a gyerekkel, mikor konszenzusos alapon altatás idő lenne, aztán amikor rákvörösre üvöltötte már a fejét a baba (aki ha jól értem csak pár hónapos lehet, tehát különösen fontos lenne, hogy az alvási ablakban próbáljon meg aludni), akkor sem kapcsol.

Ez tényleg dühítő, hiába írjátok, hogy nem, csak az nem megoldás, ha veszekedtek és kikapod a kezéből, hogy Sanyi a kva anyád.

Nálunk is voltak kevésbé durva, de hasonló gondok, férjemnek magától az elején semmi nem jött automatikusan, akármi volt, csak állt és ssssh-egett a gyereknek, hátha megunja a visítást, miközben már vörösre marta a fenekét a fos, éhes/álmos volt, akármi. És órákig elhallgatta idegbeteg fejjel, de eszébe nem jutott belenézni akkor se a pelenkába.

Mi leültünk egy nyugodtabb percben, hogy ez egy baba, a folyamatosan változó beváló dolgok mellett, relatív állandó igényekkel, és ha nem megy ösztönből, akkor az első sírásnál vegyen elő egy check listet és haladjon végig rajta (pelus? Éhes? Puki? Álmos? Meleg/hideg van? Stb). Utána ha fürödtem pl vagy ilyenek és hallottam, hogy sír, de ő van soron, akkor max rákérdeztem, hogy mi baja? Így eszébe jutott, hogy gondolja végig, ne csak ssshsegjen céltalanul. Így ő is tök hamar belerázódott. Most már szerintem álmából felkeltve is simán megoldana bármit. Meg kell ezeket beszélni, a férfiaknak ez nem jön belülről egyből, és ezzel semmi gond nincs, gyakorolja, menni fog. A kommunikáció módja viszont fontos, nem akkor érdemes ezekről beszélni, amikor frusztráltak vagytok a síró gyerek fölött. Kitartást, menni fog mindkettőtöknek és könnyebb lesz!

2023. okt. 14. 08:08
 38/81 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, a gyereknek semmi baja nem lesz ha sír, (ha nem tök egyedül van hagyva sírni hosszú időre). Természetes csecsemő reakció. Persze nem jó hallgatni, nekem is ezt nagyon tudatosan kellett magamban lerendeznem a második babámnál, hogy ne boruljak ki rajta. A kórházat meg nem értem. Miért kerülne oda bárki?
2023. okt. 14. 08:13
 39/81 anonim ***** válasza:
85%

De ha ennyire sz*r szerinted a férjed, miért kell egyáltalán erőltetni, hogy ő altassa?

Bmeg, egy 8 hetes gyerek, még újszülött szinte, altasd te.

2023. okt. 14. 08:15
 40/81 anonim ***** válasza:
84%
Nem kicsit tolod túl. De nyugi, hamarosan jobb lesz. El fog költözni.
2023. okt. 14. 08:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!