Azoknál, ahova sokat járnak a családtagok babázni szintén negatív visszajelzést kapnak?
Nem megoldást keresek, mert ha meg akarnám oldani, akkor megoldanám, hanem sorstársakat, vagy legalábbis olyanokat, akik empatizálnak (van ilyen szó?) a helyzetemmel.
Már terhesség előtt is úgy terveztem, hogy sokat fognak hozzánk járni a rokonok barátok. Mikor megszületett a baba, akkor minden nap itt volt valaki, a kórházba (magán intézmény) bejött mind a négy nagyszülő.
Heti 3-4 alkalommal biztos találkozunk rokonokkal/barátokkal (ugyan nem hosszú időre, ilyen 30-120 percre általában, kivéve a nagymamák, ők akár fél napokra is jönnek). Ezen kívül heti egyszer járunk fejlesztésre, néha gyakrabban.
Azt gondolom, hogy ennél többet első gyerekkel, úgy, hogy jól is érezzétek magatokat és úgy, hogy a baba a fő attrakció, nem sokan bírnának, főleg, hogy két szobás a lakás és csak akkor tudok csinálni bármit, ha a baba ébren van.
Ennek ellenére a héten megkaptam a tesómtól, a férjem keresztanyjától, anyumtól, a nagyimtól, apósomtól és anyósomtól és a férjem tesójától is, hogy sose látják a gyereket és ők sosincsenek meghívva. (Anyósom a csúcs, mert ő azon borult ki, hogy a héten csak egyszer láthatja).
Pedig a múlt héten találkoztunk, a szüleimmel és mindkét tesómmal, a férjem tesójával és szüleivel, a férjem keresztmamája meg kb. 2 hete látta. Amivel nincs is bajom, de azért az kiborító, hogy ezután még azzal idegesítenek, hogy nem látják eleget… másnak is volt ilyesmi?
Én empatizálok veled(ha van ilyen szó),és őszintén megmondom,hogy egy agyrém,átjáróház ami nálatok van.
7 éves lesz a gyerekem,összesen 7 év alatt nem volt nálunk ennyi rokon/vendég.Most október van, 10 hónap alatt anyám volt 2x kb, meg anyósom 2x,meg tesóm 3x.Anyósomhoz(mivel idős és itt lakik a másik utcába) a férjem rengeteget jár,beszélünk telefonon,anyámnál 2x voltunk idén(tavaly sem többet),tesómnál vagy 4x voltam,és minden nap messengerezünk.Unokatesómék a gyerek első szülinapján voltak,azóta egyszer sem.A férjem unokáját(7 éves)láttuk kb6x,mert az ország másik végén laknak,de ott is napi szintű telefon és messenger kapcsolat van.
Agyrém ami nálatok van,gyerekkoromban nálunk is ilyen átjáróház volt, vagy nálunk héderelt valaki, vagy nekünk kellett lógni valahol, sosem volt egy r..ohadt csendes pillanat.
Húzz határokat.
Mi heti kétszer fogadtunk vendéget, mert nekünk ennyi fért bele. Megszokták.
Találjátok ki nektek mennyi fér bele.
Most már 1 éves múlt a lányom, így már mi is tudunk rugalmasabbak lenni.
Valamint nagyon fontos, hogy apával is tudjatok hármasban programozni. Mert a sok vendég őt is kitúrhatja a babázásból. Annak meg később lesz hátránya.
Szerintem lehet versengés alakult ki hogy ki láthatja többet.
Őszintén megmondom én nem akartam látogatókat, 1 év alatt anyukámon kívül egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt látogatónk és annak se örültem.
De ez nem is számít, csak azt akartam ezzel mondani hogy saját magatokat nézd, nektek hogy jó, meg kell húzni a határokat.
Nálatok ha ez nagyon tág, akkor meg ne foglalkozz ezzel. Menjenek ha akarják látni, csak telefonáljanak oda előtte hogy otthon vagytok-e. Ezen túl el kell engedni a füled mellett, kreált hiszti az egész amit csinálnak.
Apa mit szól ehhez?
Van elég lehetősége hármasban lennetek?
Van lehetősége neki is nyugiban gyakorolni a baba ellátását?
Szerintem is rengeteg, egyetértek az előttem szólókkal. Én biztos nem bírnám. A kisfiam ugyan már 4,5 éves, de alapból az első hónapban nem is fogadtunk senkit, kivéve 1-1 alkalommal, külön a nagyszülőket. A tesók, család többi tagja csak a 6-7.hét után jöttek. Kibírták, kaptak képet, telefonáltunk, messengereztünk. Mellesleg nekem se hiányzott volna hamarabb a vendégsereg. Azóta is ahogy kijön.
Anyósom nem messze lakik, heti 1 vagy 2 heti 1x meglátogatjuk, tesóink néha napján (van aki már családosan benéz vagy megyünk mi, kb 2-3 havonta épp kivel, de van hogy ritkábban.) az én szüleim vidéken laknak. Anyukám meg szokott minket látohatni 3-4 hetente hétvégére, amúgy mi évi 3-4x utazunk le hozzájuk max. Abszolút nincs rendszeres átjáróház. Most várjuk a tesót. Vele se tervezek, nem is birnék ennél többet. Csodálom, hogy eddig bírtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!