Jelentkeztem a Mekibe diákmunkára nyárra, elég pozitívan álltam eddig hozzá, de mostmár egyre több negatív visszajelzést hallok efelől. Tényleg olyan rossz, mint amilyennek mondják?
Én 2 évet voltam Mekis. Szerintem kifejezetten jó első munkahely, vagy diákhely. Komoly hierarchia van, ezért fegyelmezettnek kell lenni, lehet a felettesed fiatalabb tőled és csinálod amit mond. Az egész egy csapatjáték: egy nyomorult sajtburger is több ember kezén megy át. A kasszás felveszi a rendelést, a termelésirányító kér 8 normált, a grilles felteszi a húst, a normálos elkészíti a zsemlét-ddresszinget, majd visszamegy a termelésirányítóhoz aki csomagol, majd a kasszás kiadja.
Ráadásul egész jól telik az idő, mindig van mit csinálni. Én Budapest belvárosában voltam, szóval nagyon keményen volt ellenőrizve a tisztaság stb. Törekedtünk is rá, hogy ne legyen mocsok.
A pénz sem rossz, sőt, a maga szintjén tök sokat lehet keresni.
Meg érdekes volt a pult másik oldalán állni. Én kasszáztam is meg konyhán is voltam, mindkettő érdekes tapasztalás volt. Egyáltalán nem bántam meg. Már nem ott dolgozom, de szívesen gondolok vissza a mekis időkre és bár néha utáltam, rengeteg vicces sztorival gazdagodtam.
Én bíztatlak ;)
Rengeteg múlik a csapaton és az étterem forgalmán is.
Ha köcsög a társaság, és/vagy forgalmas a hely, az xopás.
Amit nekem a legnehezebb volt benyelni, az a sok nagy arcú vendég. A sok sulis kölyök, meg a cigók. Nem is voltam elöl, csak 2-3X.
Mekibe dolgozni szörnyen rossz.
Nem olyan mint a reklámokban, nagyon sok a szemétláda vásárló, a konyha rész meg maga a káosz.
Könnyen rá lehet szokni a frontinra, néhány hónap ottdolgozás után.
#2 "Amit nekem a legnehezebb volt benyelni, az a sok nagy arcú vendég"
#4 "nagyon sok a szemétláda vásárló"
A sok vendég elvárja, hogy rendesen szolgálják ki. Kinyílik a bicska az ember zsebében.
"A sok vendég elvárja, hogy rendesen szolgálják ki. Kinyílik a bicska az ember zsebében."
Igen, elvárás az van, de jómodor meg rendes fizetés nincs, viszont robotmunka annál inkább. Na ez az amitől kinyílik a bicska az ember zsebében.
"rendes fizetés nincs"
Már megbocsáss, de egy 150 grammos NAGY sült burgonyáért 910 forintot fizetek. Ennyi pénzért a boltban három kiló krumplit lehet venni. Szóval nem rajtam múlik, hogy nincs rendes fizetésed, és ezért a pénzért engedtessék meg nekem, hogy lehessenek elvárásaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!