Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy vehetném rá 15 hónapos...

Hogy vehetném rá 15 hónapos kisfiamat, hogy megengedje a fogmosást?

Figyelt kérdés

Nagyon aggódom a fogai miatt, 14 van neki, mindent eszik mint mi. Már 6 hónapos kora óta mosom a fogát, de mióta több van neki nem engedi, úgy ordít, mintha fájna neki. Már próbáltam játékkal, magyarázással, hogy akkor megyünk a doktornénihez, ha nem engeded, erővel is hogy akkor most igenis megmossuk. Úgy összezárja a száját, ha sikerül kicsit kinyitni akkor a nyelvével löki ki, de ha tovább próbálom tuszkolni a fogkefét iszonyatosan elkezd ordítani. Nem akarom hogy rossz élménnyel párosuljon a fogmosás, viszont azt sem szeretném, hogy mire oviba megyünk fekete lenne a fogsora. Ha végig húzom a kezem a fogain érzem, hogy már nem sima, tehát nincs megsikálva:-((

Segítsetek!!! Már nagyon el vagyok keseredve!!! Ez már hónapok óta így megy!!!

Köszönöm!!

2010. okt. 18. 11:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Hát ez nálunk se megy könnyen. Én felsorolom, hogy apa is mos fogat, anya is, és sorba az egész családot, és közben próbálom mosni neki. Ha van olyan mesekönyv amit szeret- nálunk Bob a mester- akkor őt is mondom, hogy Bob is megmossa a fogát stb.
2010. okt. 18. 12:36
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszi az utolsónak is!

Hát már én felsoroltam az összes állatot a szobájában, akiket nagyon szeret, sőt van egy vizilovas pancsoló kis könyve, ott is mindig mutatom neki hogy a viziló is mos fogat (tényleg a képen), sajnos rá ez sincs hatással:-(

Remélem majd elmúlik ez a korszak...

2010. okt. 18. 12:48
 13/19 anonim ***** válasza:
szia, lenne egy kérdésem. szerinted van valami baja a fogmosással, tehát látod rajta, hogy tényleg parázik vmitől, mondjuk ahogy vki már írta, hogy megsértette egyszer az ínyét a kefe stb. vagy pedig csak simán hisztizik. mert ha hiszti csak, akkor én azt mondtam a lányomnak, hogy addig nem megyünk sehová, se ki, se be, amíg meg nem mossuk a fogát....vmint elmondom neki a fognyűvő manókat, ha nem mossuk meg, jönnek, elviszik a fogait, és nagyon fájni fog. az elején voltak hisztik, hogy nem engedi, de aztán a fenti praktikákkal rendeződött hamar. ha viszont tényéeg fél...akkor nem tudom. mert pl. az én kislányom meg a lábkörömvágást nem engedi, a kezén semmi god, de ha a lába jönne...a múltkor az apja segítségével nagy nehezen, mindenféle bohóckodások árán sikerült levágni a körmöket, de vért izzadtam..így is rángatta össze vissza. egyszer véletlenül megszúrtam sajnos az egyik ujjacskáját , (mert már régen is réngatta a lábát, amíg még hagyta), és lehet, emiatt nem szereti.
2010. okt. 18. 12:52
 14/19 anonim ***** válasza:
Segíteni sajnos nem tudok, mert nálunk is ez a helyzet (15 hós) akármit próbáltunk nem engedi, szóval mi lefogjuk, és úgy gyorsan megmosom neki. Biztos nem a legjobb megoldás, mert én is félek attól hogy megutálja majd emiatt a fogmosást, de máshogy egyszerűen nem megy, és muszáj megmosni neki.
2010. okt. 18. 12:56
 15/19 A kérdező kommentje:

12:52-nek

Szerintem nem hiszti, mert a könnye is potyog, ill. tudom mikor hisztizik. Tényleg fél tőle. Lehet tényleg valamikor fájdalmat okozhattam neki, mikor pl. töri át az ínyét a fogacska biztos érzékeny neki és megdörzsölhettem... Ilyenre gondolok. Remélem egyszer majd elfelejti, addig meg próbálkozom az ujjammal átdörzsölni neki.

Utolsónak:

Egyszer mi is próbálkoztunk a lefogással, soha többet nem teszem. Annál rosszabb lett, lehet most attól van a nagyobb parája... Az én kisfiam mondjuk nagyon érzékeny a szabad térre, pl. alváskor nem engedi betakarni magát, de akkor is felébred, ha mélyen alszik, betakarom, 1 perc és rugdos hogy vegyük le róla. Úgy fel tudja bosszantani a takaró, hogy volt negyed órán keresztül csapkodott, rúg-kapált, ordított... Szóval nagyon érzékeny, ha korlátozzuk a mozgásában, nála ezért nem lehet lefogással csinálni semmit. Amúgy is erős akaratú, ráerőltetni semmit nem lehet:-))

Köszönöm a válaszokat!!!

2010. okt. 18. 14:36
 16/19 anonim ***** válasza:
Mi régebben gyógyszertári kisebb tubosos Nenedentet használtunk, akkor engedte mosni a fogát most 16 hónapos kisfiam, de amióta a DM-ben vettem nagyobb Nenedentet, azóta sír, és nem engedi, lehet, h a két Nenedentnek nem azonosak az összetevői? Na, utánanézek ennek! Lehet, hogy fogkrémet váltunk.
2010. okt. 18. 20:57
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a 20:57-es válaszolónak is!

A fogkrémmel nincs baja, mert tegnap este úgy csináltam, hogy az ujjamra raktam a fogkrémet, úgy dörzsöltem neki át, semmi baja nem volt (csak nekem, mert többször majdnem elharapta az ujjamat:-DD). Utána a fogkefével is kicsit próbáltam, néhány másodpercet engedett... Majd csak megbarátkozik most már:-)

2010. okt. 19. 08:21
 18/19 anonim ***** válasza:
A nenedentet árulják ujjra húzható szilikon kefével is,igaz,brutál áron,kb 1700.Vagy 400éert rendeltem a pillangó pelenkadiszkonttól Szegedről.Egy ismerős hozta el,hogy ne legyen postaköltség.Persze nem tudom hol laksz:)A fogmosás kezdetére van de hátha...ha harap az így is fáj,mert puha szilikon.Ugyanakkor vannak tanulófogkefék,épp a rossmanban láttam-3 db+1 karima,hogy ne tudja lenyomni a torkán.Ezt is megnézhetnétek együtt,talán ha együtt vásároltok /akármit, sőt máskor is/le tudod szűrni a reakcióját,aztán pöröghetsz,hogy ez az,amit az én nagyfiam vásárolt...stb.Remélem,valamelyik beválik:)
2010. okt. 19. 12:20
 19/19 A kérdező kommentje:

Szia!

Igen, ilyen Nenedent-et vásároltam Én is amikor elkezdtük a fogmosást, vagyis nekem is van ujjra húzható szilikon része, de pont a harapások miatt nem tudtam használni. De most lehet újra elő kell vennem:-)

Erre is gondoltam, hogy megyünk és hagyom Őt választani fogkefét és azzal hátha...:-)

Köszi a tippeket!!

2010. okt. 19. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!