Hogy vehetném rá 15 hónapos kisfiamat, hogy megengedje a fogmosást?
Nagyon aggódom a fogai miatt, 14 van neki, mindent eszik mint mi. Már 6 hónapos kora óta mosom a fogát, de mióta több van neki nem engedi, úgy ordít, mintha fájna neki. Már próbáltam játékkal, magyarázással, hogy akkor megyünk a doktornénihez, ha nem engeded, erővel is hogy akkor most igenis megmossuk. Úgy összezárja a száját, ha sikerül kicsit kinyitni akkor a nyelvével löki ki, de ha tovább próbálom tuszkolni a fogkefét iszonyatosan elkezd ordítani. Nem akarom hogy rossz élménnyel párosuljon a fogmosás, viszont azt sem szeretném, hogy mire oviba megyünk fekete lenne a fogsora. Ha végig húzom a kezem a fogain érzem, hogy már nem sima, tehát nincs megsikálva:-((
Segítsetek!!! Már nagyon el vagyok keseredve!!! Ez már hónapok óta így megy!!!
Köszönöm!!
Köszi az utolsónak is!
Hát már én felsoroltam az összes állatot a szobájában, akiket nagyon szeret, sőt van egy vizilovas pancsoló kis könyve, ott is mindig mutatom neki hogy a viziló is mos fogat (tényleg a képen), sajnos rá ez sincs hatással:-(
Remélem majd elmúlik ez a korszak...
12:52-nek
Szerintem nem hiszti, mert a könnye is potyog, ill. tudom mikor hisztizik. Tényleg fél tőle. Lehet tényleg valamikor fájdalmat okozhattam neki, mikor pl. töri át az ínyét a fogacska biztos érzékeny neki és megdörzsölhettem... Ilyenre gondolok. Remélem egyszer majd elfelejti, addig meg próbálkozom az ujjammal átdörzsölni neki.
Utolsónak:
Egyszer mi is próbálkoztunk a lefogással, soha többet nem teszem. Annál rosszabb lett, lehet most attól van a nagyobb parája... Az én kisfiam mondjuk nagyon érzékeny a szabad térre, pl. alváskor nem engedi betakarni magát, de akkor is felébred, ha mélyen alszik, betakarom, 1 perc és rugdos hogy vegyük le róla. Úgy fel tudja bosszantani a takaró, hogy volt negyed órán keresztül csapkodott, rúg-kapált, ordított... Szóval nagyon érzékeny, ha korlátozzuk a mozgásában, nála ezért nem lehet lefogással csinálni semmit. Amúgy is erős akaratú, ráerőltetni semmit nem lehet:-))
Köszönöm a válaszokat!!!
Köszönöm a 20:57-es válaszolónak is!
A fogkrémmel nincs baja, mert tegnap este úgy csináltam, hogy az ujjamra raktam a fogkrémet, úgy dörzsöltem neki át, semmi baja nem volt (csak nekem, mert többször majdnem elharapta az ujjamat:-DD). Utána a fogkefével is kicsit próbáltam, néhány másodpercet engedett... Majd csak megbarátkozik most már:-)
Szia!
Igen, ilyen Nenedent-et vásároltam Én is amikor elkezdtük a fogmosást, vagyis nekem is van ujjra húzható szilikon része, de pont a harapások miatt nem tudtam használni. De most lehet újra elő kell vennem:-)
Erre is gondoltam, hogy megyünk és hagyom Őt választani fogkefét és azzal hátha...:-)
Köszi a tippeket!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!