Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy vehetném rá 15 hónapos...

Hogy vehetném rá 15 hónapos kisfiamat, hogy megengedje a fogmosást?

Figyelt kérdés

Nagyon aggódom a fogai miatt, 14 van neki, mindent eszik mint mi. Már 6 hónapos kora óta mosom a fogát, de mióta több van neki nem engedi, úgy ordít, mintha fájna neki. Már próbáltam játékkal, magyarázással, hogy akkor megyünk a doktornénihez, ha nem engeded, erővel is hogy akkor most igenis megmossuk. Úgy összezárja a száját, ha sikerül kicsit kinyitni akkor a nyelvével löki ki, de ha tovább próbálom tuszkolni a fogkefét iszonyatosan elkezd ordítani. Nem akarom hogy rossz élménnyel párosuljon a fogmosás, viszont azt sem szeretném, hogy mire oviba megyünk fekete lenne a fogsora. Ha végig húzom a kezem a fogain érzem, hogy már nem sima, tehát nincs megsikálva:-((

Segítsetek!!! Már nagyon el vagyok keseredve!!! Ez már hónapok óta így megy!!!

Köszönöm!!

2010. okt. 18. 11:10
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Először is nem rémisztgesd a doktornénivel!

Rettegni fog tőle, akármiért is kell majd találkoznia vele.

A fogmosást próbáld úgy alakítani, hogy ne erőszaknak és kellemetlen élménynek érezze. Engedd, hogy saját maga mossa, esetleg mossatok együtt fogat, mindenki a sajátját, esetleg után egymásét is megmoshatjátok.

2010. okt. 18. 11:14
 2/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Már ezekkel is próbálkoztam. Mindhárman mentünk fogat mosni, mutattam hogy apa és anya is hogy mossa, de semmi hatása. Akkor sem engedi. Persze, valóban nem jó ijesztgetni a doktornénivel, de már nem tudom mit tegyek.

2010. okt. 18. 11:18
 3/19 A kérdező kommentje:
Ja és oda is adom neki a fogkefét, akkor csak rágja. Persze ez nem lenne baj, ha előtte v. utána kicsit megsikálhatnám a fogait....
2010. okt. 18. 11:19
 4/19 anonim ***** válasza:
használsz fogkrémet? valami finom gyerekfogkrémmel próbálkozz, esetleg ha fogat mos akkor jutalmazd meg, pl egy plüssel, vagy bármivel...
2010. okt. 18. 11:19
 5/19 A kérdező kommentje:
Igen. Nenedent-et rakok rá picit, jó íze van.
2010. okt. 18. 11:20
 6/19 anonim ***** válasza:
A Nenedent lenyelhető fogkrém.Engedd,hogy ő csinálja magának.Lehet,hogy régebben megsértetted az ínyét,vagy mélyre szaladt a kefestb. s a rossz emlék miatt hárít téged.Az ujjára is nyomhatsz egy keveset,a semminél az is jobb.Kitartást!
2010. okt. 18. 11:22
 7/19 anonim ***** válasza:
Egy darabig próbáld meg az ujjadra fogkrémet tenni és azzal valahogy telisztítani. Az a gyanúm, hogy valamiért a fogkefétől fél.
2010. okt. 18. 11:22
 8/19 anonim ***** válasza:
Bocs,már látom,megelőztél.
2010. okt. 18. 11:23
 9/19 anonim ***** válasza:
De van,akit én:D
2010. okt. 18. 11:23
 10/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Igen ezt kipróbálom, hogy csak az ujjamra meg az Ő ujjára teszek fogkrémet, meg azt hiszem beszerzek egy új fogkefét néhány nap múlva, hátha...

2010. okt. 18. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!