Hogy vehetném rá 15 hónapos kisfiamat, hogy megengedje a fogmosást?
Nagyon aggódom a fogai miatt, 14 van neki, mindent eszik mint mi. Már 6 hónapos kora óta mosom a fogát, de mióta több van neki nem engedi, úgy ordít, mintha fájna neki. Már próbáltam játékkal, magyarázással, hogy akkor megyünk a doktornénihez, ha nem engeded, erővel is hogy akkor most igenis megmossuk. Úgy összezárja a száját, ha sikerül kicsit kinyitni akkor a nyelvével löki ki, de ha tovább próbálom tuszkolni a fogkefét iszonyatosan elkezd ordítani. Nem akarom hogy rossz élménnyel párosuljon a fogmosás, viszont azt sem szeretném, hogy mire oviba megyünk fekete lenne a fogsora. Ha végig húzom a kezem a fogain érzem, hogy már nem sima, tehát nincs megsikálva:-((
Segítsetek!!! Már nagyon el vagyok keseredve!!! Ez már hónapok óta így megy!!!
Köszönöm!!
Először is nem rémisztgesd a doktornénivel!
Rettegni fog tőle, akármiért is kell majd találkoznia vele.
A fogmosást próbáld úgy alakítani, hogy ne erőszaknak és kellemetlen élménynek érezze. Engedd, hogy saját maga mossa, esetleg mossatok együtt fogat, mindenki a sajátját, esetleg után egymásét is megmoshatjátok.
Köszönöm a választ!
Már ezekkel is próbálkoztam. Mindhárman mentünk fogat mosni, mutattam hogy apa és anya is hogy mossa, de semmi hatása. Akkor sem engedi. Persze, valóban nem jó ijesztgetni a doktornénivel, de már nem tudom mit tegyek.
Köszönöm mindenkinek!
Igen ezt kipróbálom, hogy csak az ujjamra meg az Ő ujjára teszek fogkrémet, meg azt hiszem beszerzek egy új fogkefét néhány nap múlva, hátha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!