Hány hónapos korban kezdtétek a fogmosást?
Mi 8 hó körül kezdtük, már 6 hósan kibújt az első kettő. Még akkor nem volt fogkefénk, így csak a fejemben motoszkált folyton, h venni kéne már. Aztán egyszer megláttam én is a boltban a szilikonos ujjra húzhatót, és megvettem. Mikor felül is kibújt a két foga már nem tudtuk használni. Folyton megharapott! :) Így vettünk 3 db-os készletet.
Amúgy rendesen nem igazán tudjuk neki megmosni, mert úgy össze tudja szorítani a száját, h művészet átpaszírozni rajta bármit is. Viszont magától imádja rágcsálni a normál sörtéset. Nemrég vettünk Nenedent fogkrémet, azzal jobban megengedi nekünk.
Nem a hónap számít, hanem a fogak száma. :) Ahogy van foga a gyerkőcnek, azt valamilyen módon tisztítani kell.
Kisfiamnak az első két kis fogát benedvesített, ujjra húzható textil fogtörlővel tisztítottam, aztán ahogy kibújt még kettő, vettünk Nenedent fogkrémet, kis gyerekfogkefét, és elkezdtük az igazi fogmosást.
Ha 3 hónaposan van foga a gyereknek, akkor kell elkezdeni, ha csak 10 hónaposan jönnek ki a fogai, akkor 10 hónaposan kell elkezdeni mindenképpen (persze minél előbb, annál jobb, hogy hozzászokjon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!