Mennyire nehéz teljesen egyedül felnevelni egy mondjuk 1 éves csecsemőt?
Egy gyerek 1 éves korig nevezhetö csecsemönek, utána kisgyerek.
Másrészt soha nem értettem, miért kell külsö segítség gyerekneveléshez.
Ez a szülö feladata, emellett a családtagok, rokonok is dolgoznak, nem más gyerekével akarnak foglalkozni.
Ha egyedül nem megy, akkor fel kell fogadni valakit, aki kis idöre besegít.
Akkor én most le leszek pontozva. Szerintem nehéz lehet. Anyatejes? Apuka mennyire lesz az élet része?
Mindent meg lehet oldani egyedül is természetesen, de nyilván sokkal nehezebb, mint amikor egy egész csapat (apuka, nagyszülők, akár fizetett segítség) áll mögötted. Bölcsis lesz oké, visszamész dolgozni, elkezdődnek a betegségek. Ha nincs kire számítani, te mész mindig táppénzre vele, a munkahelyek zöme ezt nem tolerálja, máris ott van a nehezített pálya.
Az pedig egyenesen képes lehúzni, ha sosincs magadra 1-2 órád, mert a gyerekkel valakinek lennie kell.
Szóval egyedül nehéz, de még mindig jobb, mint mondjuk egy here apukával, akit szintén ki kell szolgálni. Bástyázd körbe magad segítséggel, jöjjenek a nagyszülők gyakrabban, vagy menjetek ti, keress egy pótnagyit és menni fog az...
Nem tudom, mit értetlenkedik itt az első pár válaszoló.
Nyilván nehéz, már csak azért is, mert ha a gyerek beteges oviban/bölcsiben, nem sok munkáltató tolerálja, hogy mindig táppénzen legyél vele. Ahol van apuka/segítő rokon, ott könnyebb ezt megoldani, ha egyedül vagy, akkor még kb. éhen is halhattok.
Illetve, ahogy írták, hosszútávon nagyon nehéz az, hogy sosem tudsz gyerekmentesen kikapcsolódni 1-2 órára sem, bár ezt nyilván könnyebb kibírni, mintha kitesznek a munkahelyedről, mert sokat beteg a gyerek és nem tudod, miből fogtok megélni.
Attól függ. Ha pl egy keresett kódnyelven programozol, és nettó 1 milliót keresel röhögve, akkor szerintem teljesen egyedül se nehéz, még akkor se, ha speciális igényei vannak a gyereknek, mert kompenzálhatod pénzzel a családi segítséget.
Ha tökömbasznádon laksz, van 8 általánosod, és alkalmi munkákból éltél eddig, akkor extrém sport lesz megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!