Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én érzem baromságnak,...

Csak én érzem baromságnak, hogy egy 1 év alatti gyereknek ekkora hűhót csapnak az karácsonyi ajándékkal?

Figyelt kérdés

Sztem egy picinek olyan mindegy... És amúgy is, a karácsony a szeretetről szól (illetve jézuskáról), nem arról, milyen zenélő műanyag izét kap a gyerek...

Alig várom, hogy együtt készülődjek az ünnepre a babával, de nem az, hogy mit vegyek neki....

2010. okt. 17. 12:23
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszerűen is megoldható a dolog..egy kisbabának mindig vannak igényei,időről időre kellenek neki új dolgok,ahogyan nő,amit anélkül is megvenne az ember,hogy ünnep lenne.Nos,én megpróbálom a kettőt összekapcsolni,most nekik szülinapjuk lesz,és amúgyis kellett ugye meleg ruha,sapka,overál,ágynemű,ilyesmik,így megkapják ezeket ajándékként.Játékot is vettem nekik,de csak egy keveset,mivel a javát már a nyáron megkapták csak úgy.Biztos vagyok benne,h karácsonyig újabb hiány fog felmerülni vmiben,amit szintén meg kellene vennünk,akár van ünnep,akár nincs.Így majd ezek kerülnek a fa alá.
2010. okt. 17. 14:06
 22/34 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Félre ne érts, semmiképpen nem akarlak leszólni. Nálunk is sokszor van így, ahogy te írtad, hogy hasznos holmikat kapnak. De. ha valamit amúgy is megveszel, "akár ünnep van, akár nincs", akkor az szerintem már nem annyira ajándék.
2010. okt. 17. 14:33
 23/34 anonim ***** válasza:
Miért ne volna az?Más oldalról is megközelíthetjük a dolgot:szülinapjuk lesz,és olyan ajándékokat kapnak javarészt,ami hasznos dolog,amire szükségük lesz.Ha odateszem majd eléjük becsomagolva a nagy napon,akkor szerinted az overál,első kiscipőjük,stb. ilyesmik nem lesznek ajándékok?Vszínűleg téged sem felesleges,értelmetlen dolgokkal lepnek meg karácsonyra.hanem olyannal,aminek hasznát veszed,bármi módon is.
2010. okt. 17. 14:57
 24/34 anonim ***** válasza:
54%
végül is hasznos, hogy mennyi ajándékot vesznek kényszeresen, mert van mit utána eladni a teszveszen....
2010. okt. 17. 17:12
 25/34 A kérdező kommentje:

Én senkit sem akartam megbántani.

Az én lányom is nagyon várt baba, biztosan ez lesz az eddigi legszebb karácsonyunk. De nekem ne mondja senki, hogy egy 4 hónapos, aki örül, ha gurulni tud, egy karácsonyi ajándék lázba hoz. Egy zacskó papírzsepi ugyan olyan izgalmas számára.

És szerintem azzal sem lenne semmi gáz, ha mondjuk a 3 éves tesó kap ajándékot, a 9 hónapos meg nem...

2010. okt. 17. 17:15
 26/34 bobocka ***** válasza:
100%

Az en fiam 3honapos volt az 1.karacsonyan,de mar mikulasra kapott tolem egy plussmacit:)Egyszeruen csak azert,mert annyira boldog voltam,hogy vegre itt van,hogy nem tudtam megallni.

Most 2eves,es ha lenne kistesoja,aki 1ev alatt van,es nem kapna ajandekot,csak a nagy, a pici baba nem venné zokon az teny,de az en szivem megszakadna:(

2010. okt. 17. 19:37
 27/34 anonim ***** válasza:
54%

Kedves Kérdező, szerintem igazad van!

Mi is imádjuk a gyerekeinket, kapnak is ajándékokat bőven, de ez nem feltétlenül a karácsonyhoz vagy a Mikuláshoz kötődik. A tavalyi picink 5 hónapos volt karácsonykor, volt neki is a fa alatt rágóka, csörgő, meg nem is tudom, milyen apróság, de Ő nem azzal foglalkozott, hanem az etetőszék biztonsági övével, az ajándékozás kicsit sem érdekelte :-))

A nagyobbik, aki tavaly 19 hónapos volt, több ajándékot kapott, és emiatt nem tartom magam rossz vagy szivtelen szülőknek, egyszerűen neki már több mindent el tudtunk képzelni. Ahogy nőnek, úgyis bővűlnek az igényeik, ráérünk még a nagy ajándékozásokkal ...

2010. okt. 17. 19:52
 28/34 anonim ***** válasza:
Egy egészséges arányt kellene megtalálni.Nem kell minden kutyafüle,de azért én nem tudnám megtenni h ne vegyek semmit sem neki..
2010. okt. 17. 19:58
 29/34 anonim ***** válasza:
47%

De most mi tart vissza. fogj egy zacskó papírzsepit és add azt a gyerekednek. Más meg ad amit ő szeretne. De most neked mi a bajod és miért barmozod le azokat az anyukákat, akik nem egy zacsi papírzsepit akarnak adni. Nem mellesleg persze beszélhetünk arról is, ki az aki egy 4 hónaposnak papírzsepit ad ajándékba? Hátha megfullad és akkor már a második- harmadik karácsonyáról is le van a gond?

Megkérdezném gyerekkorodban mit kaptál szüleidtől ajándékba? Egy zacskó zsepit, aztán már mikor nagyobb lettél egy guriga vécépapírt? És most már néha konyharuhával is meglepnek?

Az a baj, hogy olyan szörnyen egyszerű vagy, hogy még azt sem tudod felfogni mit jelent ajándékot adni és kapni. És fogalmad sincs mire van szüksége egy gyereknek és mit jelent kiválasztani megfelelő ajándékot. (nem papírzsepit 4 hónaposnak és nem egy zenélő műanyag izét 1 évesnek)

2010. okt. 17. 20:01
 30/34 anonim ***** válasza:
34%
Teljesen igazad van utolsó!
2010. okt. 17. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!