Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor fog véget érni ez az...

Mikor fog véget érni ez az őrület?

Figyelt kérdés
6 hetes most a kisfiú. Éjszaka fent van, nappal alszik. Fáradtak vagyunk. Egész este megy az evés-alvás-tisztába tevés ördögi köre.
2023. szept. 9. 22:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
29%

Másfél éves a kislányom, most itt ülünk a konyhában és döglődöm mert megint fent volt hajnalban.

K.rvára ki vagyok már.

Remélem a bölcsi hoz némi javulást, különben felkötöm magam

2023. szept. 10. 09:04
 12/17 anonim ***** válasza:
81%

Halló, gyerekvállalás. Mégis mit csináljon az újszülött?

Na jó, kb 12 hetes kortól kezd melatonint termelni, tehát akkor kezdi megkülönböztetni az éjjelt a nappaltól.

Egyébként az én nagyfiam 2,5 éves koráig ébredt minden este, 1 éves kora után már elaltatni sem tudtam napközben. Ami különösen jó volt, mivel 2 éves korában visszamentem dolgozni. Kb vegetáltam. Most a 10 hónapos is sokszor ébred, már nappal is csak 1x alszik el nagy nehezen.

Ez is normális.

Benne van a pakliban mindenkinél aki gyermeket vállal.

2023. szept. 10. 10:08
 13/17 anonim ***** válasza:
Hogy nálatok meddig fog tartani, nem lehet megmondani. A testvéreméknél még 1-2 évesen is felcserélte mindkét gyerek a nappalokat és az éjszakákat. Nálunk a védőnő 2 hónaposan puhatolózott, hogy van-e éjszaka egy hosszabb alvása (volt, de előtte 3 óráig kellett altatni) és azt mondta, hogy 3 hónapos kor körülre szokott ez kialakulni. A "nagy" fiunknál azt mondta, hogy ha nap közben hosszú alvásai vannak, akkor ha van szívünk, fel lehet ébreszteni és ezzel rá lehet vezetni arra, hogy éjszaka aludjon többet. A kicsinél nem mondott ilyet, mert az első 3 hónapot napszaktól függetlenül végig sírta, örültünk, ha bármikor elaludt. A megszokott esti rutint és az elcsendesedést, sötétet stb. szokták még javasolni. Ami nekem nagy könnyebbség volt, amikor felvilágosítottak, hogy az anyatejes pisi-kaki nem szokta kimarni a popsit, úgyhogy éjszaka nem kell rendszeresen a pelenkacserével zaklatnom.
2023. szept. 10. 14:30
 14/17 anonim ***** válasza:
67%

Olyan 3-4 hónapos korára már könnyebb lesz, ezzel tudlak vigasztalni. Addigra a baba már jobban hozzászokik a külvilághoz, és valószínűleg jobban is fog aludni. Viszont ti még sokáig dög fáradtak lesztek... de Elmúlik, ez vigasztaljon.

És igen, el sem tudjuk képzelni, milyen óriási fokú kimerültséggel jár egy újszülött/ csecsemő gondozása. Én sem tudtam. Nem is értem, némelyik válaszoló miért írja a "mire számítottál??" mondatokat? Akinek még nem volt gyereke, mégis, honnan tudná; testileg és érzelmileg milyen érzés napi 0-24-ben rendelkezésre állni, és tartósan kialvatlannak lenni? Mégis honnan kéne tudnia? Egy fiatal ember életében előtte mégis hány ilyen élethelyzet van? - Mert szerintem egy sem. Utána is általában csak erős középkorú emberek életében fordul elő, hogy 24 órában gondoznak egy idős szülőt, és éjszakáznak vele... Szóval lehetne egy kis empátiát is mutatni egymás iránt.

2023. szept. 26. 13:02
 15/17 anonim ***** válasza:
55%

A két kedvenc monsatom🤣🤣🤣

“Mégis mire számítottál?”

-akinek első baba, az kb semmire. Vannak jó és rossz alvó babák. Nem lehet előre tudni. Én két jó alvó gyerek után azt hittem, tudom, mire számítok. Lett egy rossz alvó, aki 2-3-4-szer is felkel éjjel és minimum egy óra, mire visszaalszik. Én is zombi vagyok, mert ennyi alvás már kínzásnak számít.

A másik meg a “Majd könnyebb lesz!”

-Ja, csak mikor? Mert eddig 19 hónap telt el és az alvás nem javult, csak a gyerek lett aktívabb és erre jön a dackorszak. Szupcsi! 🤗

Szóval rohadtul nem lehet semmire se számítani, mert akinek nincs tapasztalata, az azért, akinek meg van, annak meg nem biztos, hogy ugyanúgy alakulnak a dolgok. Egy tuti: nem könnyű. De vannak fokozatok.

2023. szept. 26. 15:16
 16/17 anonim ***** válasza:
*mondatom
2023. szept. 26. 15:18
 17/17 anonim ***** válasza:
Miért van olyan érzésem, hogy a kérdező az apuka? Sokáig fáradtak lesztek még, igen. Anyuka nappal aludjon, amennyit tud a gyerekkel, főzés, házimunka most nem fontos, rendeljetek, fogadjatok el minden segítséget a nagymamáktól, bármilyen rokontól, baráttól (segítség = hoz kaját és vigyáz az alvó vagy ébren lévő, csak nyünnyögő gyerekre, míg feleséged alszik). Éjszaka apukának gondolom aludni kéne, mert nappal dolgozik - akármilyen elveitek is vannak a külön szobában alvásról ebben az időszakban életmentő a babaöböl/babafészek, mert apa tlaán fel sem ébred, anya is azonnal vissza tud aludni a szoptatás után, plusz a gyerek is kevésbé ébred meg ha csak arréb emelik 50 centivel, nem pedig kiságyból kivesz-visszates. 7-es szuperül összefoglalta egyébként. Kitartás!!! :) Én amúgy most vagyok 10 hetes terhes, próbálom felvértezni magam erre, meglepni semmiképp sem fog (max. az, hogy _mennyire_ kimerítő)... :( :D
2023. szept. 26. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!