3 honapos korátol házi tejet tejbegriznek lehet adni a
babának? Kb.1 éves koráig?
Komolyan? 1 éves koráig? És akkor csak utána kezded el az anyatejet/tápszert??? Nem is értem, hogy gondoltad ezt?!
De látom már, hogy a normális választ adókat lepontozzák, úgyhogy tudod mit?! Nyugodtan adjál neki amit akarsz! Tehéntejet, grízt, sőt! Adjál neki töltött káposztát, meg lecsót, mert 30 éve volt aki rögtön azzal kezdte a hozzátáplálást és az akkori baba most "csak" pollenallergiás.
Biztos nem lesz semmi gond, hallgass nyugodtan arra, akire csak jól esik!
2010. okt. 15. 22:45
Én is "csak" ugyanazt ettem már 2 hónapos koromtól kezdve,mint a szüleim,mert anyunak nem volt teje.
Lisztérzékeny lettem!!
Vajon miért?Talán túl korán kaptam gluténos ételt? Áááá,biztos nem,hiszen "mindenki így csinálta akkor"....
2010. okt. 15. 23:39
És annak ellenére,mert nem hallotok róla,nagyon-nagyon sok lisztérzékeny ember van!
És laktózérzékeny,és stb...
2010. okt. 15. 23:40
Szegeny gyerekek... en az ilyen szuloket is buntetnem, aki ilyennek teszi ki a babajat.. olyan nehez felfogni hogy a taplalkozastudomany is fejlodik? Aki a 20-30 evvel ezelotti dolgokra hivatkozik, nagyon buta.
2010. okt. 16. 05:37
Lehet nem provokáció a kérdés,én is ismerek olyat(közelről),aki adott a babájának,sőt nekem is mondta hogy adhatok már neki,merthogy ugye drága a tápszer.Mondjuk kiakadtam én is,természetesen inkább megveszem a gyerekemnek a beba tápszert,minthogy elkezdjem a tejbegrizt adni neki pár hónaposan.Ne hallgass a barátnődre!
2010. okt. 16. 06:01
Szerintem 6hs koraig varj a tejjel,aztan donthetsz.
2010. okt. 16. 13:58
17/21 A kérdező kommentje:
nem provokácio, tényleg a legjobb barátnöm mondta,ö igy csinálja,drága a tápszer. neki is az anyja mondja, mert 20 éve igy csinálta ö is a lányánál. nem nagyon hallgatnék rá, én ugye szoptatok, de annyira eröltetni akarja,aztán nem tudom mi tévö legyek. de meggyöztetek, szerintem is felelötlenek.
Gasztrós szakorvos véleménye: 1,5 éves korig NE adjunk tehéntejet. Nem hiába vannak a tápszerek. Nekem ikreim vannak, de nem sajnálom a pénzt a tápszerre. Amúgy a tej sem sokkal olcsóbb. Most alapozod meg a kicsi emésztő rendszerét, most fejlődik a pici szervezet, nem kéne a tehéntejjel terhelni. És nem igaz, hogy minél hamarabb kap tehéntejet, annál kisebb az esély az allergiára.
2010. okt. 16. 15:10
19/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a jo és "rossz" válaszokat. komoly a kérdés, de már belátom, mert én is igy gondoltam,hogy nagy butaságot csinál. ahogy sok jo válaszolo. csak a barátnöm már ugy állt a dolghoz, hogy ö már "tapasztaltabb" anyuka mint én.(gondolta ö). védönö nem jár hozzánk, mert most szült, és nem jön még egyenlöre senki.
Mondjuk ez is fura, mert hozzánk azonnal kijött a védőnő. De a lényeg, hogy ne hallgass senkire, akármilyen jó barátnő! Ha ilyen jellegű kérdésed van, akkor inkább egy olyan weboldalt keress, ahol normálisan le vannak írva a dolgok (www.szuloklapja.hu , www.babafalva.hu)!
Itt van pl. egy cikk, ami erre a kérdésedre vonatkozik:
[link]
A barátnődnek is mutasd meg nyugodtan. Attól, hogy valaki korábban szült még nem lesz tapasztaltabb, még akkor sem, ha már 20-30 éve volt!
2010. okt. 17. 12:35
Kapcsolódó kérdések: