3 honapos korátol házi tejet tejbegriznek lehet adni a babának? Kb.1 éves koráig?

Kérdezd meg anyukádat,hogy téged mivel eteted. Itt csak azt fogod hallani,hogy a tej méreg egy babának.
Javaslom nézz vissza nélhány ilyen jellegű kérdést. Valaki betett egy linket a tejjel kapcsolatban. A legújabb kutatások szerint,ha egy baba csak egyéves kora után kap tejet,19-szer nagyobb az esélye az allergiának,mintha kicsi korában kapja.
Úgy döntesz,ahogy neked jól esik.

eddig sem féltem a tejtől, miután ezt olvastam még kevésbé. úgyhogy én pici tejet adtam neki korán, papinak megcisnálva vagy főzelékbe.
úgyhogy elg relatív ki a buta és felkészületlen.

Hány éves a barátnőd?
Hadd meséljek neked egy sztorit. Az apósom elvált az első feleségétől, mert meghalt az első gyerekük. 3 hónapos volt, és cumisüvegből itatta tejbegrízzel. Félrenyelt, és megfulladt. Én ezen teljesen kiakadtam, merthogy hogy lehet már ennyire hülye valaki. De anyu meg anyósom is azt mondta, hogy akkor ezt csinálták. Ha nem volt teje az anyának, akkor tehéntej, ha meg nem aludt éjjel, akkor simán adtak neki tejbegrízt. Akkoriban nehéz idők jártak, inkább ez, minthogy éhen haljon. De most már azért lehet kapni tápszert, és rájöttek, hogyha éjjel ilyen szarságokat adsz neki annál jobban felébred, mert fájni fog a hasa. Szóval inkább menj el a védőnőhöz, és érdeklődj tőle, hogy most mit javasolnak, ne a 2. világháború alatti éhezők szokásait kövesd.

pontosan, régen valóban ez volt, tehántejjel pótoltak, aki akkoriban szült és nevelt gyereket,tehát anyáink valóban ezt tudják mondani...de az 20-30éve volt...akkor még citromlevet adtak az ujszülöttnek meg hasonló örültések...de akkor ők nem tartották annak, ezt mondta a doki, védőnő mindenki...csak azóta történt egy s más, fejlődött az orvostudomány stbstb...lehet h 20év mulva majd a mi gyereinknél megint teljesen más lesz...passz...
szerintem ne adj neki..

Én tehén tejet és bolti tejet, majd másfél éves kora körül szeretnék neki adni, addig tápszert és babatejet. Tejterméket fogok neki adni!
Szerintem se adja neki, de kérdezd meg a védőnőtöket vagy az orvosotokat!
Igen, régen grízt adtak tejjel a babáknak, de az legalább 20 éve volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!