Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek tényleg rosszul...

Szerintetek tényleg rosszul végezném az anyai feladataimat? Kissé elbizonytalanodtam.

Figyelt kérdés
Egy éves a lányom. Nagyon vártuk őt és nagyon szeretjük. Nem tudom, hogy eleget foglalkozom-e vele. 24 éves vagyok és nem nőttem volna fel még ehhez, néha ilyen gondolataim vannak. Nagyon rossz mindig itthon lenni és emiatt sokszor rosszul érzem magam. Nagyon kevés a gyesem, nincsenek anyagi gondjaink, de nem is állunk túl jól. Emiatt vállaltam itthonra egy kis munkát, aminek a főnököm nem örül, mert szerinte a gyerekkel kéne foglalkoznom. Jól jönne a kiegészítés és én is fontosnak érezném magam egy kicsit, ezt mondtam neki. Szerinte meg baromira hagyjam a munkát. Tudom, nem is megengedett. Ti mennyit szoktatok vele játszani? Én napi 1-2 órát, a többi a házimunkáról szól, meg ha van egy kis melóm, akkor arról, meg internetezni is szoktam. A lányom nagyon önálló, nem veszi zokon ezt tőlem. Most egy kicsit rossz anyának érzem magam. Szoktunk mondókázni, táncolni, bohóckodni, meg tanítgatom erre arra, de lehet, hogy nem eleget? Játszótérre nem járunk, a sétát egybekötöm a bevásárlással. Néha nem is tudom, hogy mit játszak vele. Légyszi, segítsetek, hogy jobb anyukája legyek a lányomnak, akit nagyon szeretek!
2010. okt. 15. 18:59
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Abban is igazad van,hogy attól,hogy elviszi ide oda még nem lesz többet foglalkozva a gyerekkel,Ha mi lent sétálunk,sok kismami beszélget a gyerek meg csak van magának,max akkor szalad utána ha túl messzire ment.

Na hát ezért megéri naponta levinni.

2010. okt. 15. 22:02
 22/25 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszoló pontosan fogalmazott, reálisan látja a dolgokat.Az "azért vagyunk itthon x évig" mondatot elég hülyeségnek tartom, mert nem csak anyák vagyunk, hanem nők, feleségek, barátnők stb....de ismét hozzáteszem, nekem van egy ritka anyás gyerekem, és a napom minden perce róla szól, mégsem gondolom hogy csak az a jó anya aki non-stop a gyerekén csüng, meg az is rajta.Hát a játszóterezést meg jól megválaszolta az előttem szóló.
2010. okt. 15. 22:04
 23/25 anonim ***** válasza:
Én is a 21:55 re gondoltam, neki adom a pontot:-)
2010. okt. 15. 22:05
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
A lakóparkunkban van játszótér, és én csak ritkán szoktam lemenni oda. Inkább elmegyek a barátnőmmel sétálni valahova (persze a gyerekkel). A házban lakó kismamák meg állandóan beszólogatnak, h mi miért nem megyünk le a játszótérre. Hát azért, mert ugyanaz megy, mint amit az előttem szóló is írt, tehát az anyukák egymással, a gyerekek meg egymással. Nekem egyrészt kicsi még a babám a játszótéri játékhoz, másrészt semmi kedvem bájcsevegni a szomszéddal, hogy ki mit főz. Én nem főzök csak a gyereknek, nem vagyok konyhatündér, és otthon ülő kismama sem, aki büszkén veri a mellét, hogy ő három évig csak a gyerekkel... Szóval sokféle módja van még a gyerek szórakoztatásának a játszótéren kívül is.
2010. okt. 15. 22:08
 25/25 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs nálad semmi gond! Ha a babád boldog és kiegyensúlyozott, akkor nem kell rosszul érezned magad! A magad megnyugtatására maximum vidd el kicsit többet sétálni, üljetek be barátnővel egy kávéra ebédre valahova neked is jót tesz, és óhatatlan hogy a kicsivel foglalkozzatok:)

Amúgy megértelek, az én fiam 10 hónapos és heti 3szor 2-3 órát én is dolgozok. Nem feltétlen a megélhetés miatt, de családi vállalkozás van alkalmazottakkal, és ha nem néz az ember rájuk előbb-utóbb összeomlik az a vár, amit hosszú évek alatt felépítettünk és biztosítja a megélhetésünket. Az pedig senkinek nem lenne jó.

2010. okt. 16. 07:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!