1éves babának mit kell tudnia? Szoktam olvasgatni a kérdéseket és elbizonytalanodtam.
Van akinek már szalad,beszél-szavakat mond ekkora babája.Én kislányom 2hét múlva lesz 1éves.Egy hete kezdte hogy max.8-10lépést megy egyedül,és pár napja gyakorolgatja hogy egyedül fel áll.Szavakat a baba-ba.mama szavakat mondja és a saját baba nyelvén beszél egész nap.Érti amit kérek tőle,oda hozza a játékot,bepakol a dobozkájába ha kérem.Ad puszit,pápázik,tapsol.
Ő hypoton volt születésénél mindig is aggódtam,de szerintem ügyes,értelmes baba,de most megint kicsit el bizonytalanodtam....
Minden baba másmilyen ütemben fejlődik, és ettől egyik sem lesz okosabb vagy butább a másiknál. A kiskönyvben benne van, mit szoktak általában tudni: kapaszkodva lépeget, egyszerű felszólítást, tiltást megért, öltöztetéskor, fürdetéskor együttműködik, van valamiféle napirendje, a többire nem emlékszem.
Egyéves státuszon azt is kérdezi a védőnő, hogy mutogat-e állatokra a képeskönyven (az ismeretségi körömben egy baba sem csinálta egyévesen), megy-e egyedül (nem muszáj, de előfordul), próbál-e egyedül enni-inni.
Van, aki egyévesen már szalad, más 18 hónaposan indul el. Az enyém 13 hónaposan kezdett járni, három hónap múlva már úgy kismotorozott, mint a szélvész.
Ne hasonlítgasd másokhoz, semmi értelme. A nem hypton gyerekek sem mind hosszútávfutók egyévesen.
Az egyedül fel áll,azt úgy értettem hogy kapaszkodás nélkül.Ha kapaszkodik úgy már 10hós kora óta fel áll és lépeget.Cumisüvegből iszik egyedül,mutogat,tudja melyik a lámpa,szék,fa,virág óra és mutatja,vagy ha inni kér a cumis üvegre.Állatokat még nem ismeri fel csak a cicát.A játékokat viszont kiválasztja amit kérek.Egyedül kanalazná az ételt csak kaja nem kerül úgy a szájába,Most meg nézem az 1éves státusznál miket vizsgálnak,hát ezeket mind tudja,még a kanapéra is fel mászik és tudja hogy meg kell fordulni ha le akar jönni:)
Köszönöm a válaszokat,újra megnyugodtam,megnyugtattatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!