Anyukák, eddig nagyon magabiztos voltam, de most elbizonytalanodtam az ételek elkészítésével kapcsolatban?
Mindig imádtam főzni, ezért én főzök a gyerekemnek (6 hós múlt)
de most valahogy megálltam, mert nem tudom az arányoskat, ezért nem tudom, hogyan készítsek neki húsos ételt.
egyedül a krumplival való sűrítést tudom. (1/3 krumpli, 2/3 gyümölcs)
De a húsiknál ez hogy van? Ha valaki lenne olyan kedves, tudna küldeni nekem bébiétel recepteket.
Nagyon megköszönöm.
Nekem a védőnő úgy mondta, hogy eleinte 1-2 kávéskanálnyi húst tegyek a főzelékbe, később ezt emelhetem, de olyan 1/3 része legyen max. a főzeléknek.
Mondjuk az én lányom úgy nem eszi meg, így én egy adaghoz még mindig 2 kiskanálnyit teszek csak.
1 adag ételhez (egy kis bébiételnyi) 1-2 teáskanál husi pép (az elején nyilván 1, utána 2-3 is lehet, szép fokozatosan emelve az adagot.
Később, 1 éves korára én már úgy adtam neki, ahogy mi felnőttek is eszünk, fele husi, fele köret (krumpli, rizs, zöldségek, főzelék, stb.).
1/3 krumpli, 2/3 gyümölcs uh ez nem hangzik jól :D
sinlacot is kipróbálhatod, enyém imádta. de ez a krumpli arány nem sok?
1-2 teáskanál husit tegyél bele, nem sűríted vele az ételt! meg egyébként se kell sűríteni, ha mindent párolsz, kevés sós vízben, akkor jó sűrű lesz, a főzőlével tudod hígítani, nem jó a krumplit minden nap adni a babának, rengeteg szénhidrát van benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!