Ha a kialvatlanság betegségekek, problémákat okoz, miért vállalnak több gyereket is az emberek, miért akarják újrakezdeni az éjszakázást?
Interneten olvastam már egy jó néhányszor a nem alvás okozta eü-i problémákról, pl. stressz okozta betegségek, depresszió, remegés, hangulatingadozás, de érdekes, hogy akit nagyon megviseli a kialvatlanság, annak ellenére is vállal 2., vagy akár 3. gyereket is.
Mindenkit nagyon megvisel, vagy embere válogatja?
Na újabb kérdés tőled.:D Megint ugyanaz ráadásul. Ha ez tényleg igaz,hogy óvodában dolgozol... Az viszont gáz akkor,bocs.. vagy diákmunkán esetleg,mert egy felnőtt nő ilyeneket nem kérdez. Én is gyerekekkel foglalkozom évek óta,de gyerek előtt se voltak ilyen hülye gondolataim,mint neked. Ja és nem fogsz ilyet látni,hallani mert aki így érez se fogja az óvodában hangoztatni... Olyan helyen dolgozok,ahol heteken hónapokon át látom őket olyan helyzetben,hogy bizony ott kijönnek az igazi gondolatok, meglepődnél. Az hogy az oviba látod őket időnket semmi.
Persze ha valaki azt mondja nem csinálná újra,mert elfáradt vagy utálja az egészet,akkor valószínű az anyaság a szar és nem esetleg az illetőnek vannak problémái. Érdekes általánosításaid vannak. Korlátolt vagy valóban,sajnos. Ha azt gondolod,hogy a szülőség csak a jóról szól, akkor gondok vannak,mert ezt már egy 18 évesen teherbe esett kismama is tudja. Attól hogy valaki imád valamit,lehetnek bizony nehéz napok, órák. Valaki gyerek nélkül is kialvatlan, én váltott műszakban dolgoztam, éveken át rengeteg éjszakai műszakkal,elhiheted hogy az is okozott fizikai tüneteket és volt ott olyan,aki 20 éve csinálja. A kialvatlan időszak a gyereknél elmúlik,nem tart örökké,na ezért vállalnak,mert ha nehéz is akkor is jobb lesz és ahhoz hogy családod lehessen nincs más mód,nincs lehetőség egy átaludt éjszakás 5 éves gyereket szülni... Ennek ez a része,folyamata. Kétgyermekes anya lett barátnőm hónapokkal ezelőtt,mondta nemrégen hogy soha nem volt még ennyire fáradt ÉS ennyire boldog! Az meg hogy valaki utálja az egészet,nem látsz bele. Előre senki se tudja,hogy ez milyen. Vannak illúziók,de az semmi ehhez. Ha nem szeretnél gyereket,ne vállalj,ha pedig vállalsz csináld minden nehézségével.
Igen, azért írtam, hogy diákmunka.
De te komolyan nem vetted észre azt a sok negatív véleményt a gyerekvállalásról, amit manapság a Gyakorin lévő emberek írogatnak?
Ezekkel a megjegyzésekkel amúgy egy csomó olyan gyereket akaró nőnek, férfinak elveszik a kedvét, és még jobban átgondolják az egészet.
Ez főleg a gyerektelenek csoportja, de hidd el, vannak anyukák között is ilyenek bőven.
Én igenis nagyon szeretnék anya lenni, ez nem kérdés.
Csak az utóbbi időben, ahogy elkezdtem olvasni ilyen gyereknevelésről szóló kérdéseket, cikkeket, a legtöbb úgy ír, mintha az anyaság egy ördögi kör lenne.
Persze ha súlyos veleszületett betegsége van a gyereknek, és több évbe telik, mire a szülőknek sikerül összekaparni több milliót a gyógyszerekre, és nem is biztos, hogy a gyerek megéli, mire meglesz a gyógyszer, na azzal a szituval maximálisan együttérzek, elhiszem, ha abban az esetben az anyuka úgy érzi, megbánta, (NEM magát a gyereket, hanem azt, hogy így döntött) mert úgy gondolja, jobb lett volna annak a gyereknek, ha nem születik meg.
Na de: ha valakinek csak esetleg többemberes babája van, esetleg egy picit makacs, nehéz eset, de attól imádnivaló, és makk egészséges, abban az esetben azért néha néha elcsodálkozom, hogy az anyuka utálja az anyaságot.
Ez csak az én meglátásom, elfogadom, hogy más másképp látja. :) 🤷
Én azt nem értem, hogy miért feketében és fehérben gondolkozol? Valaki imádja, más meg utálja és kész?
Tudod mikor mondtam, hogy soha többé? Szülés után, amikor szerintem ez elég sok nő szájából elhangzik, majd pedig 6 hetes korában, amikor már 6 hete nem aludtam, sokáig fájdalmaim voltak, nem ment a szoptatás és a kislányom pl. 0-24 a mellemen lógott konkrétan. Igen, akkor az én világom is megfordult háromszor és megkérdeztem magamtól ezerszer, hogy biztosan kellett-e ez nekem.
És a mai napig vannak (mostmár két gyerekkel) helyzetek, amikor azt mondom, hogy elfáradtam, nem bírom. Ember vagyok. Gyerekek előtt is fáradtam el, de akkor kipihentem magam és kész. Most ez nehezebben megy. Ez nem azt jelenti, hogy az anyaság konstans sz*r és megbántam, ez azt jelenti, hogy elfáradtam és már nem bírom éppen az adott pillanatban. Segítség kell, vagy elővenni az utolsó utáni tartalékokat is. Aztán eltelik pár nap és megint szebb fényben látja az ember a napjait. Néha piszkosul nehéz, de nyilván vállalható, ha valaki vállal többedik gyereket is, nem gondolod?
Persze, megértem ezeket, amiket leírtatok.
Köszönöm, hogy biztattatok, és tudom, hogy sokmindent rosszul gondoltam. 🙂
Hát igen, ha annyira rossz lenne az anyaság, akkor szinte senki sem vállalna egynél több gyereket. :D
Viszont valamelyik nap volt itt egy kérdés, (nem tudom olvastátok-e) hogy "normális, ha egy nő azért nem akar gyereket, mert gyerekkorában neki kellett nevelni a testvéreit?", és most ez nem tudom hogy jött az illetőnek, de azt írta, hogy a szülei (már idősek) azt mondták neki, hogy ha előre tudták volna, akkor biztos hogy nem vállaltak volna gyereket, mert nagyobb mértékben szívás, mint öröm. 😅😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!