Ha a kialvatlanság betegségekek, problémákat okoz, miért vállalnak több gyereket is az emberek, miért akarják újrakezdeni az éjszakázást?
Interneten olvastam már egy jó néhányszor a nem alvás okozta eü-i problémákról, pl. stressz okozta betegségek, depresszió, remegés, hangulatingadozás, de érdekes, hogy akit nagyon megviseli a kialvatlanság, annak ellenére is vállal 2., vagy akár 3. gyereket is.
Mindenkit nagyon megvisel, vagy embere válogatja?
"és az óvodában, (ott dolgozom jelenleg)"
Jobban kéne szűrni az óvodai dolgozókat, régi probléma már ez.
Igen, a kisegítő személyzetet is.
Már miért lennék korlátolt? 😅
Már a megfogalmazásból is ki lehet venni, hogy egy porcikáját sem élvezi az anyaságnak. :)
Ez nem egy egyhangú állapot, nagyon is változó. Nekem első gyerekkel brutális volt az alváshiányt elviselni, másodikkal viszont egyáltalán nem. Pedig vele is voltam fent annyit.
Azt se mondanám, hogy a babakor a legkimerítőbb, ez abszolút egyéni. Mikor a nagyobbam baba volt, simán aludtam vele, pihentem "készenlétben", ahogy írod, olvastam, volt időm magamra is. Kisgyerekkel ilyen már ritkábban van. Ott kell lenni, amikor mászik, járni kezd, minden pillanatban ugyanúgy készenlét van, csak közelebbről, mert gyakran el kell kapni, plusz lekötni a figyelmét, mert egyáltalán nincs el magában minden kisgyerek.
Az, hogy valaki nem élvezi az anyaságot egyáltalán, nem azt jelenti, hogy az anyaság úgy általában rossz és mindenki utálja. Nyilván nem az vállal 2-3+ gyereket, aki az első pillanattól kezdve gyűlöli az egészet. Nyilván van, aki megbánta, hogy gyereket vállal, de ő nem ugyanaz az ember, aki bevállal 3-4-5-10 gyereket, és élvezi velük az idő zömét. Persze attól még, hogy valakinek vannak negatív élményei is az anyaságban(szülőségben, az apukákat se hagyjuk ki azért), nem jelenti, hogy megbánta vagy univerzálisan utálja az egészet, hanem csak amikor éppen beszél róla, akkor a negatív elemeket emeli ki, mert abban van szüksége támogatásra/segítségre. Ez nem ugyanaz.
Kb olyan, mintha belőlem indulnál ki, aki utálom a kutyákat, és gondolkodnál, hogy de vannak, akik jobban szeretik a kutyákat mint az embereket. Hogy lehet ez? Hát úgy, hogy mások vagyunk, képzeld el, az emberek (a gyerekek, a felnőttek), de még talán a kutyák is (??) mások, más személyiségek, más életutakkal és megélésekkel. Nahát, mik vannak, ki hitte volna?
"...annak ellenére hogy van energiájuk imádni a gyereküket?"
😂😂😂😂😂
Ideiglenes munka. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!