Legjobb barátnőm nevét adni, de a férjem nem akarja?
Gyönyörű, okos, nagyon sikeres nő. A barátnőmet nem zavarná, ha ugyanaz lenne a nevük.
Nálunk ez most nagyon téma, főleg, hogy már a neves dekorációkat meg ilyesmiket csináltatni szeretném a babának a szobába. (Nem akarom a konkrét nevet írni, most a barátnőmet Annának hívom.) Kitettünk egy képet, amin a barátnőm keze a hasamon van és azt írtam alá, hogy "Anna és MiniAnna".
Na ezen kiakadt a férjem, hogy ő nem egyezett bele. Tudom, hogy az ő gyereke is, de semmi negatívat nem tud mondani a névre. Azt mondjuk észrevettem, hogy kikövette Instagramon a cirkuszok óta a barátnőmet...
Én nagyon ezt szeretném. Nem akarok neki másik nevet, főleg hogy nem tud rá rosszat mondani, csak nem akarja. Pedig ez lesz a neve. Hogyan fogadtassam el vele?
Ugy látszik kérdező sok minden átment neked abből amit többen leírtunk…. Ja nem
Sajnálom szegény férjedet.
Semmi leszbikusság nincs abban, hogy állunk egymás mellett és az egyik keze a pocakomon van
Szerinted. Én elgondolkodnék kicsit, hogy lehet valami a dologban ha már ennyi, egymástól független, idegen ember gondolja ugyan azt. Normáliséknál apuka taperolja a terhes nő hasát, nem egy barátnő.
Ez nem leszbikusság. A csaj betegesen csodálja a "barátnőt" mert az sikeres és azthiszi a barátságától ő is lesz valaki.
A párodra kéne, ha nem is felnézni, de egyenrangú félként tekinteni. Akkor csalódás lesz a gyerek neked, ha nem lesz elég okos, hogy hihetetlen. Márpedig ez sanszos, mert ez genetika, a barátosnődtől nem fogja ezt öröklni, tőled meg nincs mit. Apáról nem tudunk semmit, azonkívül, hogy semmibe veszed.
Kaptál ezeken kívül is normális válaszokat, mégsem foglalkozol azokkal.
Nekem is volt ilyen húú micsoda barátnőm.
Mióta megszületett a gyerekem, megszakadt a kapcsolat...
Ha belegondolok, hogy az ő nevét viselné...
Sehogy se tudod megszerettetni vele. Egyébként van a mi családunkban egy igaz történet, édesanyám nevéről. Nála sem tudtak megegyezni a rokonok a névben, mert az anyukának is más volt a favoritja, a nagyszülőknek is stb. A történet szerint születése után az apuka, vagyis a nagypapám a saját kezébe vette a dolgot, és ő közölte az illetékesekkel a nevet, mialatt a rokonság még dilemmázott.
Akkor most képzeld el, hogy mondjuk a férjed van jókor jó helyen, és amikor megkérdezik a kislány nevét, azt mondja, hogy pl. "Janka", és ezt írják be hivatalos névnek. Ugye, hogy ki lennél akadva? Tegyük fel, hogy a férjednek van mondjuk egy János nevű barátja, vagy egy Janka nevű nőnemű barátja vagy rokona... ez enyhítene, vagy súlyosbítana a felháborodásodon?
Hülyeség megmakacsolnod magad és mindenáron a barátnőd keresztnevéhez ragaszkodni. És még egy kérdés: vajon mit szólna az állítólagos örök barátnő, ha mindezek után mégis úgy döntenétek a férjeddel közösen, hogy egy másik nevet kap a baba, nem az övét? Megsértődne? Vége lenne a nagy barátságnak? Vagy azért megértené, még ha sajnálná is? Nem kis jellempróba lenne ez, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!