Anyukák! Miért itt élitek ki a bezártság, és a valamilyen szinten a mindennapi nyüzsgő élettől való elzártság okozta frusztrációitokat és komplexusaitokat?
Szia!
Néha engem is nagyon zavar, de nem megyek bele ilyen vitákba. Amúgy is...
•Ha kérdésed van, ne a válaszba írd, hanem írj ki új kérdést!
•Ne írd be még egyszer ugyanazt, amit egyszer már előtted valaki beírt!
•Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!
Ha ezeket az egyszerű szabályokat betartaná mindenki, nem lenne semmi probléma... ehhez ugyan el kellene olvasni az előtted válaszolók hozzászólásait, de sokan ezek után nem tudják megállni, hogy ne arra reagáljanak. Pedig a lényeg nem az lenne, hogy egy véleményre kerüljünk, hanem az, hogy a kérdezőnek választ adjunk. A fentiek betartásával éppenhogy különböző vélemények fogalmazódnának meg, de ezt nehéz érzelmi intelligenciával felfogni olyanoknak, akik álláspontját egyébként is nagyrészt "csak" egy kisbabának mondhatják el, aki legjobb esetben tág szemekkel bámul rád, de még nem tudja azt mondani, hogy "neked van igazad anya"!
Szerintem ez csak egy kicsi, (de talán annál hangosabb) kisebbségre jellemző. Persze vannak olyan kérdések, amelyen szinte üvöltenek a vitáért: meddig hagyjam sírni, kell-e légzésfigyelő, mikor kezdjem a hozzátáplálást, ilyenek. Ennek ellenére én úgy vettem észre, hogy a legtöbben segítő szándékkal közelítenek az emberhez.
Amit nem szeretek, az az, amikor egy kezdő anyuka feltesz egy olyan kérdést, ami a nagyobb babákkal rendelkezőknek természetes, és egyből leugatják, hogy milyen béna, rossz anya, hogy ezt sem tudja, stb. Mégis, azt hiszem még ez az egyik legbékésebb témakör az oldalon. Nézzetek egyszer be a Politika vagy a Kultúra és közösség rovatokba, ott aztán vannak dolgok.
Vagy nézzétek meg az alábbi kérdést. Örom olvasni.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!