Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek nincs segítsége (max a...

Akinek nincs segítsége (max a férje)mennyi idő múlva érezte,hogy jöhet a következő baba?

Figyelt kérdés
16 hós a babám,nem akartunk nagy korkülönbséget, de úgy látszik,mégis az lesz. Hasfájós volt az elején,és szülés óta nem aludtam egy elfogadhatót...egy éves kora óta kicsit jobb,bár lassan jön a dackorszak. A munka is hiányzik,főleg a felnőtt társaság. De úgy vagyok vele,lehet jobb lenne a kisbabás korszakot egyszerre végigélni? Nagyon szeretnék még egy babát,de per pillanat nem érzek erőt még egyszer végig csinálni ugyanezt, főleg ,hogy már a másikkal is foglalkozni kell majd mellette.Valószínűleg ha több támogatás lenne akkor nem lenne gond,de csak egy használhatatlan após és egy kiállhatatlan anyós van, az én részemről pedig olyan,mintha meghaltak volna már. Elvaltak,újra házasodtak,stb..a lőtéri kutyát nem érdekli mi van velem úgy kb 12 éves koromtól. Na de ezen mar túl vagyok,amennyire lehet,csak azt akartam írni,hogy csak egymásra számíthatunk a férjemmel. Akinek hasonlóan nulla segítsége a hétköznapokban (főleg érzelmi értelemben,bár az egyéb segítség sem elhanyagolható) mennyi idő múlva érezte,hogy jöhet a következő baba? A korom kicsit gond, 35 leszek egy hónapon belül,bár kicsúszva még nem érzem magam,de azért nem vagyok olyan nyugodt,mintha 30 lennék (főleg mivel a fiam is egy év próbálkozás után jött össze). Hasonló paraméterekkel rendelkezők,nálatok hogyan alakult?

2023. aug. 1. 15:09
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki pontozgat de talán jobb napja lesz..😕 én adtam mindenkinek a zöldet.
2023. aug. 1. 16:30
 12/32 A kérdező kommentje:
#8 pontosan ugyanígy érzek. Nem érzek kapacitást meg egy babára. Szeretnék,de azt hiszem érzem a hataraim. Arra sem vagyok,hogy a következő tíz év nettó onfeladas legyen. Megkaptam már,hogy megbankmom majd .de van egy értelmes,okos gyerekem,aki azért viszi kőkeményen az energiám. De egyre inallobb..egy gyereket még ellogisztikazom, még nem szűnik meg mellette teljesen,mint ember,na de még egy? Haat...míg ezt írom is rángatja a karom..szr anya vagyok persze,itt pötyögök amikor vele kellene lennem..meh.
2023. aug. 1. 16:36
 13/32 anonim ***** válasza:
60%

1,5 éves volt a nagy, amikor bekopogott a gólya a kicsivel, de már ~1 éves korától kezdve próbálkoztunk. Mondjuk én fiatalabb voltam, de az én felső határom a szülésre a 30 volt, szóval már csak ezért is "siettem".

Érzelmi támogatásra bőven elég a férjem. A mindennapokban meg már tűkön ülök, hogy a nagy végre oviba menjen szeptemberben (meg közben siratom is a csodás, együtt töltött időszakot, furán ambivalens ez az egész), mert azért így nagyonnagyonnagyon nehéz, hogy van egy kicsi baba és egy igencsak sok figyelmet igénylő dackorszakos 3 éves. De már kezd könnyebb lenni, ahogy a baba is egyre nagyobb (na nem most, fogzik és szeparációsan is szorong egyszerre, most egy kicsit mélyponton vagyunk vele :D ), úgy érzem végre kezdem magam visszakapni, és minthogy már "letudtam" ezt a babás időszakot, végre koncentrálhatok a karrierre, a sportra, hobbikra (már amennyire a gyerekek mellett lehet, persze). De bébiszitter nélkül esélytelen lenne, hogy a házasságunk megmaradjon. Ez sajnos tény.

2023. aug. 1. 17:24
 14/32 anonim ***** válasza:
18%
A férjem nem díszf.., az ő feladatvállalása bőven elég. Tartós beteg, mint kiderült autista gyerek mellé vállaltunk 3,5 évvel másodikat. A kicsi egy álom. A nagynak a kicsi születése után lett végleges diagnózisa. Őt nem vállalja el senki, nagyszülő nincs, mégis boldogulunk. Most jöttünk vissza 2 hetes tengerparti nyaralásról.
2023. aug. 1. 17:33
 15/32 A kérdező kommentje:
14 szerintem nem érzed,hogy milyen támogatásra gondolok. Olyanra,hogy tudjam,ha baj van számíthatok valakire. Érzelmileg is értem. Nekem senki,ismétlem senki az ég egy világon nincs ilyen a férjem kívül. Más,hogy nem ér rá a mama,pápa,anyós,após,de azért ott vannak,ha rád égne a ház,ott lennének,ha akarsz két szót beszélni valakivel,számíthatsz rá. Na nekem ilyen anyós após anya apa nincs (idilli persze tudom H sokaknak sincs mind a négy,de azért egy,úgy ahogy, de szokott)
2023. aug. 1. 17:57
 16/32 anonim ***** válasza:
12%
15, de értem. Azt nem értem, hogy milyen férj az, aki ezt nem adja meg. Akinek a támogatása nem elég. Ami mellett még hiányod van. Egyikünk szülei sem élnek már. Amellett hogy nyilván hiányoznak, de nem az érzelmi támogatás miatt.
2023. aug. 1. 18:26
 17/32 A kérdező kommentje:
Hiányom van,mert neem mindent tud megadni,és nem is feladata azt megadniyami hiányzik. Neked meghaltak,de engem eldobták maguktól. Más. De ez már egy másik téma lenne,nem akarok eltérni a kérdéstol.
2023. aug. 1. 18:56
 18/32 anonim ***** válasza:
30%

17, miért nem fordulsz pszichológushoz?

Egy érzelmileg felnőtt ember akár élnek, akár nem élnek a szülei, már nem tőlük várja az érzelmi támogatást ha normális párkapcsolatban él.

A felnőtté válással jár, hogy ilyen értelemben is leszakadsz, sőt: fordul a felállás, a gyerek lesz a szülő támasza.

Édesanyám él már csak (beteg, gyerekre nem tud vigyázni). Régóta én támogatom (érzelmileg), nem fordítva. A gyerekvállaláshoz kizárólag a férjem segítsége kellett minden szempontból.

2023. aug. 1. 19:03
 19/32 A kérdező kommentje:
Honnan tudod,hogy nem járok?Mondom,ne menjünk el ebbe az irányba,mert nem a kérdés tárgya. Túl vagyok már szakembereket,és jelenleg is járok egyhez,valszeg életem végéig járni fogok. Nem voltál az én cipőben,nem tudod milyen mentem keresztül. Az anyahiany pedig mindig is fájni fog,ha tíz éves vagy,ha hetven. Azt a fajta anya hiányt,hogy volt anyád,de ellokott magától,azzal csak együtt élni lehet megtanulni,de olyan nem élsz,hogya szíved mélyén sose fájjon ha ragondolsz. Téma lezárva,maradjunk kérlek a kérdésemnel.
2023. aug. 1. 19:36
 20/32 anonim ***** válasza:
32%

Nekem is maximálisan elég a férjem támogatása. Külső segítség nélkül vállaltunk kettőt, egyikük SNI-s.

Én is úgy gondolom, mint az előző két válaszoló, hogy lehet egy se kellett volna neked mielőtt feldolgoztad volna a sérelmeidet. Másodikat tényleg ne vállalj. Ez nem az az állapot.

2023. aug. 1. 19:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!