Másnak is megváltozott a férje, miután megszületett a baba?
Te atya úr isten!!! Hát ez nem túlreagálás az biztos! Nagyon durva ahogy a párod veled és a babátokkal viselkedik! Ezt felnőtt fejjel tudnia kellett volna, hogy nagyon nagyon sok türelem kell egy kisbabához! Ha nem foglalkozik vele 2-3 percnél többet naponta, akkor ne várja el, hogy vele is ellegyen a pici! Nem tudom mennyi idős a babátok, de ahogy telik az idő, egyre jobban elő fog jönni, hogy az idegeneknél nem marad el, vagyis a párodnál is egyre kevésbé fog! Az meg hogy minek él!!! Jézusom!!!!!! Hogy lehet ilyent még csak gondolni is!! Az én férjem bele is halna, ha valami történne a kisfiunkkal!!!!! Még szerencse, hogy Te ilyen lelkiismeretes vagy és mindent megadsz a csöppségnek! Igen is fejd a melled, jól teszed, mert neki minél tovább anyatejre van szüksége!
Csak kitartást tudok kívánni Neked erre a nehéz időszakra!
De azt ne feledd, hogy ha így marad a viszonya a párodnak a Picihez, akkor többet fog ártani mint használni az hogy vele van!!! Még mindig az a mondat háborít fel a legjobban, hogy minek él!!!!!!!! Ez döbbenetes számomra!!! Azért él mert azt akartátok hogy éljen!!!!!!!!!!!!!!!!
Elég borzasztó amiket leírtál, az én férjem teljesen az ellentéte.Akár egy hétre is rábízhatnám a gyereket, stb, stb.A te férjed nagyon félhet a gyerek neveléstől és annak velejáróitól.
Sok férfi azt hiszi hogy a nőknek könnyű gyereket nevelni és semmi lelkitámaszra nincs szükségük.Le kellene ülnötk és megbeszélni, hogy mit érzel és hogy segítsn többet.Kezdetben leülhetnétek hárman együtt játszani, hogy lássa az apa mit kell a babával csinálni.Mert a leírtak alapján fogalma sincs!
Szinte ugyanez van nálunk is.Épp tegnap mondtam neki hogy nagyon nem foglalkozik a babával, még hétvégén sem amikor nem is dolgozik..Nemtudom, mondjuk mi sokat vitázunk különböző dolgokon(nem is tudom meddig maradunk együtt)de tény hogy megváltozott rossz irányban.Szintén átadja nekem a babát ha sir mert "én vagyok az anyja" nekem kell megnyugtatnom, este vagy hajnalban nem kell fel ha sir, mondván nem hallja de könyörgöm 7 hónap alatt csak 2szer hallotta meg?nem hinném...kezdem azt hinni hogy valamennyire teher neki a lánya pedig együtt akartuk...
huhh nemtudom,próbáld vele megbeszélni..én mondjuk azt nemtudtam, maradt az hogy nyelek egy darabig biztos amig vissza nem megyek dolgozni:(
Köszönöm a válaszokat.
Az első válaszolónak: igen, a férjem mondta is, hogy majd akkor tud mit kezdeni vele, ha már 1 éves lesz, de addig...?
A második válaszolónak, bocsi, nem írtam le pontosan - így is szinte remegő kézzel írtam - azt, hogy minek él, azt saját magára érti,nem a picire.
Hát tény, nem sokat segít. A nagyszülőkkel jobban elvan a pici, mert foglalkoznak vele, beszélnek neki, gügyögnek, nevetnek. A férjem nagyon ritkán és nem sokáig. Mondtam neki, ha veszült vagy és úgy beszélsz a gyerekkel, akkor azt megérzi és ő is úgy reagál rá, de ha felszabadultan játszasz vele és mosolyogsz neki, akkor ő is viszonozza. Csak ha elkezd sírni, akkor gondolom azt érzi, hogy nem jó apa, mert nála nincs el sokáig a baba sírás nélkül. Dehát könyörgöm,nálam is sír, meg kell vígasztalni valahogy, tisztába tenni, etetni, stb. Nálam egész nap mennyit ordít, mégis nekem kell megvígasztalni, ellátni, nem nagyon kapok segítséget. Mondtam is a férjemenk, hogy csoda,hogy még minimális tejem is van, amennyit idegeskedek miatta ahogyan viselkedik. Persze kifelé meg áradozik ám a manóról, és ha valaki jön, akkor mintaapuci, felveszi, beszél neki, csak ha hármasban vagyunk akkor az ellentéte. Fogalmam sincs mi a baja. Előtte is rengeteget dolgozott, az nem lehet a baj, hogy most többet van távol. Igazából nem is mondhatnám,hogy siet haza a munkából. Ilyenkor kéne a legboldogabbnak lennie a szülőknek, felém sajnos nem ezt mutatja, nem ez jön le a viselkedéséből. Bocsánat a panaszkodásért, csak kíváncsi voltam, hogy másnak is viselkedik-e így a férje. Még egyszer köszönöm a válaszokat! Amúgy elválni biztosan nem fogom, a babám mindennél többet ér, mégha egyre jobban eltávolodunk is a férjemmel egymástól. Még jó, hogy a családnak nem veszik észre, hogy "baj" van, tudom magam annyira tartani, mert a kisfiam mindenért kárpótol.
09:16-osnak
Igen, én is ilyen praktikákat váltottam már be, hogy éhes, fáradt, stb., ott vagyok velük, beszélek a gyereknek, hogy mosolyogjon, mikor apa is beszél hozzá, hogy belelendüljön a gagyogásba. Sokszor odaadom neki a cumisüveget, hogy ő etesse, kicsit közelebb kerüljön hozzá. Amúgy nem szólok neki én sem semmiért, pedig ő is sokat ül a gép előtt és telefonálgat, stb. Ez van, türelem, mint eddig, de azért kicsit jobban lelkesedhetne az apaszerepért. Amúgy tisztában van vele, hogy nekünk nőknek mennyi mindent meg kell csinálnunk, tűrnünk, foglalkozni a picivel, mondta is, hogy kb. 10 férfi kellene ahhoz, amennyit egy nő elbír viselni. De akkor éppen ezért, ha tudja, miért nem áll jobban mellém?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!