Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Még egy babával lenne teljes...

Még egy babával lenne teljes a családunk,de?

Figyelt kérdés
35 éves vagyok,van egy tündéri egy éves kislanyom. Aki leamortizalta az amúgy is szr állapotban lévő idegrendszerem..segítségünk nincs a férjemmel, ő egész nap dolgozik,így gyakorlatilag egyedül vagyok vele. Imádom,de rohadt nehéz. Gyerek előtt se volt egy sétagalopp,28-33között külföldön dolgoztam szinte 0-24 hogy a melyből,ahonnan jöttem,egy életet teremtsen magamnak, a férjem szintén...előtte meg..nos a (nem létező) gyerekkorom traumáit tettem helyre,nagyjából sikerrel,de ez egy másik történet. Szóval,mindig is több gyereket akartam,legalábbis úgy hittem. A férjem is. Aztán megszületett Ő,és én három hónapig azt sem tudtam merre vagyok arccal előre. Egy nagyon kis ölbe babát kaptam,aki az első időket végiuvoltotte, nem aludt,de most is folyton figyelmet követel.Imadom.de rohadt fárasztó.Mondogatom magamnak,hogy bőven elég őt felnevelni,de...A szívem azt súgja, még egy babaval lenne teljes a családunk. De hogy bírnám e ép ésszel? Hát... több segitseg pedig nem lenne. Érzelmileg sem,pedig sokszor kellene,de csak egy darab mérgező anyós van,akit úgy ahogy már leépítettünk. Nagyon szeretnék még egy babát,ugyanakkor azt hiszem,a határainkon túl lenne. Sokat pedig nem akarjuk húzni a döntést,hiszen már 35 vagyok,a férjem 37. Tudom,lehet 40 évesen is szülni..de akkor sem hiszem hogy könnyebb döntés lenne,plusz az sem baj,ha össze nőne a két kicsi. Aki volt már hasonló cipőben,hogy döntött végül,és mi lett a végkimenetel? Megbántad,hogy lett/nem lett? Ha nem is voltál hasonló helyzetben,de empatikusan(!) bele tudod élni magad,mit tennél? Bocsi, ha kusza lett,remélem a lényeg érthető.

2023. júl. 31. 16:00
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
Fejemre számíthatok az a férjemre számíthatok akart lenni
2023. aug. 1. 13:12
 32/34 anonim ***** válasza:

24-essel egyetértek abban, hogy kit, mi borít ki jobban. Nekem is a hasfájós, sokat sírós, alig alvós időszakok vannak a dobogón... egyelőre. Aztán lesz ez még így se. Mindenesetre nehezen viselem a kialvatlanságot, na. A férjem a dacos hisztiket is rosszul bírja és a kitartó csecsemősírást is, úgyhogy neki duplán szívás a mostani időszak (2 hónapos és 2,5 éves gyerekkel). Viszont nagyobb ovistól fölfelé jó érzékkel meg szokta találni a közös hangot, még akkor is, ha több napig gyerekezik. Majd meglátjuk, a sajátokkal mi lesz és lesz-e több :P. Neki van testvére, nekem 3 is, a legsötétebb időszakban sem vetettük el a kistesó témát, csak a korkülönbség volt kérdés. Nálam a ketyegő óra miatt nem volt kérdés, hogy lehetőleg nem nagy, bár a testvérek közötti kapcsolat felnőttként szerintem nem (csak) ezen múlik. A férjeméknél 6 év, rendszeresen találkoznak, jó a kapcsolatuk, bármikor számíthatnak egymásra. Nálam 2,5; 6 és 10 év, a legidősebb testvéremmel nem annyira közeli a kapcsolatom (családi ünnepek + néha beugrik), de ott a házastárs elég kisajátítóan szeret. A másik két testvéremmel jobb a helyzet, havonta párszor találkozunk, a beszélgetések is mélyebbek, többet is tudunk egymásról és segítünk egymásnak, amiben tudunk. Igazából ez utóbbi a legidősebb testvéremre is igaz. És akkor mi négyen vagyunk, ahol papírforma szerint kevesebb idő jut a gyerekekre és elvileg féltékenyebbek egymásra, ugyan nálam ez kimaradt, aztán biztos azért, mert mindenki velem foglalkozott :D jó, a nővérem velem babázott, az öcsém ezt nem hagyta neki.

19-es voltam.

2023. aug. 1. 15:04
 33/34 anonim ***** válasza:

Nekem naaaaagyon nem szoros a féltestvéremmel a kapcsolatom, 11 év korkülönbséggel.

Apukám és az öccse között 20 év van, mégis szoros.

Anyukámnak 5 testvére van, 2 lánytestvérével szoros a kapcsolat, a fiúkkal kevésbé.

2023. aug. 1. 21:53
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem nehezebb lesz ahogy haladunk az idővel, korral, hanem máshogy lesz nehéz. Szóval nehézség mindig van, de nem mindig ugyanaz és ezeket a nehézségeket nem viseljük egyformán... Ezért nehéz kijelenteni könnyelműen, hogy könnyebb lesz. Nem, nem lesz, csak ez a fajta nehézség elmúlik és jön helyette más.
2023. aug. 2. 13:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!