Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Még egy babával lenne teljes...

Még egy babával lenne teljes a családunk,de?

Figyelt kérdés
35 éves vagyok,van egy tündéri egy éves kislanyom. Aki leamortizalta az amúgy is szr állapotban lévő idegrendszerem..segítségünk nincs a férjemmel, ő egész nap dolgozik,így gyakorlatilag egyedül vagyok vele. Imádom,de rohadt nehéz. Gyerek előtt se volt egy sétagalopp,28-33között külföldön dolgoztam szinte 0-24 hogy a melyből,ahonnan jöttem,egy életet teremtsen magamnak, a férjem szintén...előtte meg..nos a (nem létező) gyerekkorom traumáit tettem helyre,nagyjából sikerrel,de ez egy másik történet. Szóval,mindig is több gyereket akartam,legalábbis úgy hittem. A férjem is. Aztán megszületett Ő,és én három hónapig azt sem tudtam merre vagyok arccal előre. Egy nagyon kis ölbe babát kaptam,aki az első időket végiuvoltotte, nem aludt,de most is folyton figyelmet követel.Imadom.de rohadt fárasztó.Mondogatom magamnak,hogy bőven elég őt felnevelni,de...A szívem azt súgja, még egy babaval lenne teljes a családunk. De hogy bírnám e ép ésszel? Hát... több segitseg pedig nem lenne. Érzelmileg sem,pedig sokszor kellene,de csak egy darab mérgező anyós van,akit úgy ahogy már leépítettünk. Nagyon szeretnék még egy babát,ugyanakkor azt hiszem,a határainkon túl lenne. Sokat pedig nem akarjuk húzni a döntést,hiszen már 35 vagyok,a férjem 37. Tudom,lehet 40 évesen is szülni..de akkor sem hiszem hogy könnyebb döntés lenne,plusz az sem baj,ha össze nőne a két kicsi. Aki volt már hasonló cipőben,hogy döntött végül,és mi lett a végkimenetel? Megbántad,hogy lett/nem lett? Ha nem is voltál hasonló helyzetben,de empatikusan(!) bele tudod élni magad,mit tennél? Bocsi, ha kusza lett,remélem a lényeg érthető.

2023. júl. 31. 16:00
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
9 vagyok en a második gyerek gyed alatt kezdtem el egy "új" szakmát tanulni estin. Én éppen azért mert úgy éreztem teljesen leépültem már a pelenkazas altatás éves körforgástól. mindent lehet, csak akarni kell
2023. júl. 31. 17:30
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Én 26 voltam, amikor az elsőt szültem. Utána akartam másodikat, de hiányzott a munkahelyem, 2 év után azt éreztem, megkattanok, ha még évekig itthon kell lennem. Visszamentem, imádtam, feléledtem, eldöntöttem, nem lesz másik. Utána csak motoszkált a fejemben a dolog, a férjem is nagyon akarta. Megbeszéltük tavaly év elején, hogy év végén belevágunk, addig meg kihúzós módszer. Nem voltunk ügyesek, Márciusban nem jött meg. 32 évesen szültem a másodikat. Másabb a második gyerek, mert teljesen más személyiség lesz, már most látszik, viszont rutinosabb vagyok, és a korral szerintem türelmesebb is. Nem bántam meg, két gyerekkel érzem azt, hogy már nincs hiányérzetem, és kész család lettünk. Szerintem, ha így érzel, te is bele fogsz vágni, nem múlik el a belső vágy.
2023. júl. 31. 17:31
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Én nem voltam ilyen helyzetben, de a leírásod alapján én most nem vállalnám a helyedben.1-2 év múlva újra gondolnám. Akkor még 40alatt vagy, de jobban látod, bírnád -e, meg merre halad a nagy. Lehet, ahogy nő egyre önállóbb lesz, de lehet, jön a dackorszak és egyedül tőle is megbolondulsz. Mit csinálnál akkor még egy csecsemővel?
2023. júl. 31. 17:33
 14/34 A kérdező kommentje:
A legnagyobb félelmem valóban a korom. Sokkal nyugodtabb lennék,ha akárcsak pár évvel is fiatalabb lennék. Nagyon érzem az idő nyomását. Tudtam-sejtettem- hogy ez lesz,de a férjemmel 30 évesen ismerkedtem meg,és akkor még igencsak csupasz seggre szültem volna. Az se lett volna jobb. Nyugtatgarom.magam,hogy lehet 40 évesen is szülni,de a biológia az biológia a tények pedig makacs dolgok...a korral nagyobb az esély hogy később jön össze -osszejon e,egészséges lesz e..na és közel leszek a hatvanhoz mire érettségizik...unokákra vigyázni tudok e? Hat,nem valószínű. Megannyi dolog,ami a korom miatt nyom.
2023. júl. 31. 17:47
 15/34 anonim ***** válasza:
49%
Hol van még az unoka, nehogy már az legyen a szempont!
2023. júl. 31. 17:54
 16/34 A kérdező kommentje:
Most csak mondtam valamit...
2023. júl. 31. 17:56
 17/34 anonim ***** válasza:
79%

"#7 lesznek a gyerekek nagyobbak is...lesz majd könnyebb is..nekem nem volt testvérem de mindig hiányzott"

Akkor már úgyis eldöntötted. Amúgy az tipikus, hogy aki egyke, az mindig több gyereket akar. Anyámnak is ez volt a mániája. Erre láthatja, milyen hasznos dolog a testvér: egyik testvéremmel sem tartjuk a kapcsolatot. Apám a bátyjával szintén nem.

2023. júl. 31. 17:57
 18/34 A kérdező kommentje:
#17 és mit gondolsz ez kinek a hibája? Minden él nélkül kérdem. A szüleid basztak el,vagy köztetek nagy a korkülönbség,vágy a személyiség más,vagy mi az oka? Tényleg minden él nélkül érdekel!
2023. júl. 31. 18:49
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Én a fiunk 1 éves korában kezdtem el látni a fényt az alagút végén, addig eléggé taccson voltak az idegeim. Utána rohamosan javult a helyzet. Másfél éves korában útnak indult a kis tesó, aki most 2 hónapos. Majd meglátom, hogy vele mi lesz, egyelőre bírjuk. Azt nagyon élvezem, hogy a "nagy" már egész önálló, sok dolgot magától megcsinál, egyedül eszik, szobatiszta stb. (és persze a kedvenc szava a "nem", de ez a korral jár). Annyira nem szorít szerintem az idő, hogy ne tudjatok még pár hónapot várni és utána visszatérni a kérdésre.
2023. júl. 31. 19:03
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon lutri, hogy a két gyerek mennyire jön ki egymással. Az, hogy neked hiányzott a tesó, csak egy optimális elképzelés a részedről. Lehet, hogy jó lett volna, lehet, hogy utáltad volna. Ha lett volna tesód, lehet, hogy épp arra vágytál volna, hogy ne legyen.

Akkor vállald be a második gyereket, ha készen állsz arra, hogy még pár évig legalább ennyire le leszel amortizálva, mert könnyebb biztos nem lesz két gyerekkel, mint eggyel.

Próbáld magad elé képzelni, amikor csináltok valamit, hogy most ott van még egy újszülött/baba. Boldogulnál-e, ha közben őt is el kell látni, etetni, vinni magaddal? Akkor is, ha nem egy eszik-alszik gyerek lenne?

Ha meg nagyon akarod, akkor pár évet ki kell bírnod, aztán idővel egyszerűbb lesz.

2023. júl. 31. 19:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!