Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sírás és sírás közti különbség...

Sírás és sírás közti különbséget nem ismerem fel? Honnan tudom hogy kötődök, hogy ő kötődik? Kicsi lelkizősre sikeredett))

Figyelt kérdés

4,5 hónapos babáról van szó.

Őszintén szar anyának érzem magam hogy nem tudom megkülönböztetni a sírásokat.

Vagy amikor épp nem tudom megnyugtatni. Azt is utálom amikor az orrát kell tisztítanom, mert végig ordítja, nekem meg fáj hogy fájdalmat okozok neki. Vagy amikor az oltásnál le kell fognom, ugyanez a helyzet. Szívem szakad meg ilyenkor.

Attól pedig hogy nem tudom mikor miért sír, bűntudatom is van.

Amikor sír akkor megpróbálom mellre tenni. Ha tele a pelusa akkor kicserélni. Ha ezek nem hatnak akkor felveszem. Ha ez sem hat akkor megpróbálok játszani vele, hátha ez a baj hogy unatkozik.

Olvastam kicsit a kötődésről ahol írják hogy egy idő után a pici belefárad hogy nem kap megfelelő választ a sírására. De egyszerűen nem tudom mi a különbség.

Például ma ideges voltam és (tudom hogy nem érti) de mondtam hogy nem rá vagyok ideges hanem a helyzetre.

Az elején tápszeres volt, nem is tudott cicin lenni, mert fejtem. Kb 1 hónapos korára tudtam kiváltani teljesen a tápot és cicire tenni. Úgy érzem kimaradt egy időszakunk. (Nekem nincs bajom ha más tápszert ad, de én fontosnak éreztem hogy tudjam szoptatni)

Az elején nem is sokat volt az ölemben mert 3 óránként kelt, alapvetően a kiságyban aludt velem egy szobában. Plusz nem csak én voltam itt hanem a mama is és ő is etette, apa is. Mi van ha emiatt nem érzi hogy én vagyok az anya, aki elvileg mindig mellette kell álljon?

Most úgy alszunk hogy kb 2-3-4-ig a férjemmel a hálóban, amikor megébred atjovok hozzá és együtt alszunk az ágyban.

2023. júl. 25. 18:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Az a baj,hogy nagyon rafeszulsz.

Ne legyél ennyire feszült.ezt érzi a gyerek is

2023. júl. 25. 20:22
 12/16 anonim ***** válasza:
53%
Nyugalom, 2 gyerekből 2x nem tudtam megkülömböztetni a sírásaikat. Soha. Ettől nem vagy szar anya. Ahogy attól sem, hogy volt segítséged és igénybe is vetted.
2023. júl. 25. 20:37
 13/16 anonim ***** válasza:

Még nagyon picike, az lenne a csoda, ha már "értenéd" a sírásait.

Nekem már jóval 6 hónapos kora után lett gyanús egy-egy sírás, hogy mintha más lenne, mint az általános.

Most 10 hónapos múlt, már gyakrabban ráhibázok, de nem mindig. De szerintem ez természetes, hisz az ő érzései is fejlődnek, lehet, hogy amit ma ki szeretne fejezni a sírással, azt az érzést tegnap nem is ismerte, akkor hogy ismernéd fel az összes sírását? :)

Szerintem inkább abból lehet kötődési baja a babának, ha sírni hagyják, azaz semmi válaszreakció nincs a bánatára. Azt szerintem ő is érzi, hogy próbálkozunk, tehát nem felesleges, hogy jelezni próbál nekünk, maximum kicsit dühös, hogy miért nem értjük :)

2023. júl. 25. 22:01
 14/16 anonim ***** válasza:

Ja, és nem csak a sírásokat különböztetjük meg, hanem a hozzájuk tartozó gesztusokat is, de ahhoz az kell, hogy legyen olyan, ehhez kell még pár hónap.

Ne aggódj, és ne higgy az ősanyáknak, akik mindent is értettek egyből :)

2023. júl. 25. 22:05
 15/16 anonim ***** válasza:
Nyugalom, ennyi idősen csak a hasfájós sírást tudtam elkülöníteni. Ahogy más már írta, inkább azt néztem, mit csinál a baba, az többet segített.
2023. júl. 26. 00:11
 16/16 anonim ***** válasza:
70%

Nyugi 9 hónapos a fiam. Még mindig csak tippelek. Nem tartom magam szar anyanák.

Mondtam is a gyereknek, ha nem egyformán sírnál :D anya hamarabb kitalálná mi a baj.

2023. júl. 26. 05:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!