Normális ez a viselkedés egy 15 hónapos babánal? Nagyon aggódom.
Bantja- igy irjuk magyarul
Ez a dackorszak, es igen, lehet teljesen normalis.
Újból csalódnom kellett az emberekbe. Csak a 4es írt olyan választ ami egy kicsikét is segítö. Viszont nem maradhatott ki a bántás. Nagyon szép. Nem vagyok magyar, örülök, hogy ennyit is tudok.
A többi válaszolónak meg kár volt írni is egy egyszavas válaszért. Ha már valaki elmondja a problémáját, aggodalmát, egy szónál kifejtösebb választ vár. Ti sem örülnétek ha valaki csak úgy hozzátok vágna hogy valami normális/nem normális, elfordul és elmegy. Valamilyen tapasztalatra, tanácsra, segítségre vár az az ember aki megosztotta aggodalmát.
Hát bocsánat ha nem fejtettem ki neked rendesen a válaszomat.
Azt hittem abból a 6 szóból meg érted.
Nem normális ha a fejét veri bárhová is..
Elég Sok kisgyermeket lattam már MEG SOK is van a családunkba de senki nem csinált ilyet...,szolj az orvosotoknak ez tŕnxleg lehet mondjuk sutizmus jele pl.
De a hisztizés az teljesen normális 4 éves koráig kb mehet bármikor.
1es voltam
Nyugodj meg, tök normális. A gyerekek kicsi korban még nem tudják rendesen kifejezni magukat. Az én lányom is csinálta párszor, hogy ütötte magát, vagy beleharapott mérgében dolgokba. Így vezette le a feszültséget, mert ő akkor így tudta csak.
Azóta eltelt pár év, a hisztit persze tökélyre fejlesztette, de iszonyat ritkán bántja magát.
Miért kell már egyből autizmussal rémisztgetni? 4 éves koráig normális a hiszti? Milyen mesevilágban élsz 1-es? Tuti nincs gyereked..
Amúgy igen kérdező, ijesztő tud lenni. De szerintem jól csinálod, a legfontosabb ilyenkor, hogy nyugtasd meg és magyarázd el neki, hogy nem szabad ilyet csinálni legközelebb.
Az én fiam is csinálta 1,5 évesen. Ha nem engedtem valamit (pl a wcpapírt letekerni) leült a földre és beverte a fejét, aztán nézett rám és ordított. Nem reagáltam túl csak felvettem és arrébb vittem valami érdekeset csinálni. Két hét alatt leszokott róla. Lassan 3 éves és tök normális kisfiú. Persze a dackorszakot nyomja, de csak játékot dobál és hisztitik, ordít pár percet.
Ha nem szokik le róla pár hét alatt akkor érdemes szakemberhez fordulni, de addig szerintem felesleges.
A kisfiamnál is volt (nagy ritkán van, ha nagyon fáradt) ilyen, hogy hasra vágta magát és beleütötte a fejét a parkettába. Beszéltem erről a gyerekorvossal és gyógypedagógussal is, de ők is megerősítettek benne, hogy ez a dackorszak része. A kisfiam elég erős akarattal rendelkezik és ha valami nem úgy van, ahogy ő szeretné vagy nem kap meg valamit, akkor ezt elég erősen kifejezi, egyedüli gyerkőc és a teljes figyelmünket megkapja. Valószínűleg el is lett kapatva. Hozzáteszem ezt a gyermekorvos mondta. Nekünk azt javasolták, hogy próbáljuk csírájában elfojtani, tereljük el a figyelmét mással, próbáljunk minél többet mozogni vele, segítsük az önállóságát, a határokat pedig konkrétan állítsuk fel. Ez eddig működik. És neurológiaialag teljesen épp kisfiú.
Még egy példa: A szomszéd lányának kislánya pedig kézzel ütögeti a fejét vagy a falba veri, ha valamit nem ér el vagy nem kap meg. Ő is neurológiailag teljesen épp kislány, csak szintén akaratos. Nálunk csak az vált be, hogy ráhagyták és elhagyta ezt a szokását. Nekik egy másik gyermekorvos azt mondta, úgy se veri bele a fejét annyira, hogy az nagyon fájjon neki, csak figyelem felhívás.
Én ezt nem mertem megcsinálni, mert még annyirs kicsinek találom őket. Ők még nem tudnak úgy megküzdeni a fusztrációikkal,mint egy felnőtt, ezért igyekszem időben elkapni a hisztit.
Remélem tudtam segíteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!