Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? Hogy mondjam meg...

Mit tegyek? Hogy mondjam meg anyósnak,hogy nem kérek belőle? Segítsetek! Ezzel a kérdéssel, így csak őrlöm magam.

Figyelt kérdés
Anyósom azóta idegesít amióta meg született a babánk.Terheség előtt,közbe,és utána sem voltunk soha jóba.Egyszerűen ki nem álljuk egymást.Mi előtt meg született a kicsink szóban sem álltunk egymással.Én illedelemből az nap mikor haza hoztuk babát beengedtem a lakásunkba,és hagytam had dajkálja meg a picit.Azóta 2 hetesen elakarta vinni magával amiért felháborodtam,és nem adtam oda neki.Azzal a címszóval vitte volna el a babánkat had legyen nála is.Azóta egy folytában idegesít pedig egy héten egyszer jönnek fel apósommal,ezt is én mondtam nekik nem szerettem volna ha mindennap találkozok velük.Mindig talál a gyereken kivetni valót,hol a tűzfolttal jön elöl,hogy mitől van vittem-e orvoshoz vele.Hiába magyarázom meg mi mitől van csak mindig meg kérdezi minden alakalom 3x.Ráadásul sír nála a babánk annál jobban erőlteti,hogy dajkálja,és nem teszi le,vagy nem adja ide kicsimet.Ő szerinte nagymamai jógai vannak,és mért szabok meg dolgokat neki,hogy ő mikor jöhet fel,és mikor veheti fel a kicsit.Nem bírom tovább!Tegnap rá kiabáltam,hogy elég volt ebből,és mit gondol rólam,hogy milyen anya vagyok,aki nem törődik a gyerekével?Nagyon elegem van,és kiborít az okoskodásával!!3 évet vártam a babámra,arról nem beszélve súlyos sle beteg vagyok,akire legyintetek a dokik úgy sem sikerül kihordani a babát.Ezzel szembe 39+2 hetes voltam mikor császároztak,egy babám meg halt az első terhességem alatt.Hogy ne félteném a kicsimet,hisz itt van az éltem vágya akiért annyit szenvedtem.Erre azt vágja fejemhez anyós,hogy én túlzásba viszem a féltést.Nem azért szültem meg a babánkat,hogy anyósom nevelje fel ha nem hogy minekünk(páromnak,nekem) életük részelegyen,és ne csak egy pótlék akit oda dobunk nagymamának mert,ép szórakozni akarunk stb.Mi úgy beszéltük meg minden hová visszük a picinket,és ne hagyuk sehol.
2008. dec. 31. 14:39
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
Szia!Nagyon sajnálom amin átmész.Tiltsd ki a házatokból anyósodékat.Beszéld meg előbb a pároddal,hogy miért döntöttél így és állítsd kész tények elé,hogy el kell fogadnia a döntésedet.
2008. dec. 31. 14:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem szerencsére a párom kommunikálja a szabályokat az anyós felé, beszéld meg a pároddal. A szabályok amiket bevezettek (mikor ki jöhet, mehet, veheti fel a babát) a tieitek. A környezetnek tetszhet, vagy nem, de aki nem tartja be őket, az nem láthatja a kicsit. Ennyi. Sajnos mi sem tudtuk máshogy megoldani, de kitartás, ha a pároddal együtt következetesek tudtok lenni az anyóssal szemben, akkor előbb utóbb beletörődik, hogy így, vagy sehogy. A szabályokat meg igenis ti diktáljátok.
2008. dec. 31. 15:15
 3/9 anonim ***** válasza:

pfff szegény:( nálamdetó ugyanez a helyzet!

Már 2 hetesen kijelentette nekem hogy itt az ideje hogy LEADJAM neki a lányom..persze megmondtam neki hogy nem.Annyit sikerült elérnem h egy héten csak egyszer jöjjön át és ne 2naponta.A pároddal kéne beszélni hogy üljön le az anyjával, ha ugy sem megy sajna neked kell.Én is készültem a nagy beszélgetésre (teljesen idegbeteg voltam) mire a párom hajlandó volt leülni az anyjával, többé kevésbé sikerült is.szóval nem egyszerű,engem már az sem érdekelt volna ha megsértődik rám, annyira kivoltam miatta.Most stagnál a helyzet nálunk.

Kitartás!!!Üdv

2008. dec. 31. 15:22
 4/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Kösz az eddigi válaszokat!Próbáltam én már beszélgetni vele,ami át ment kiabálásba annyira kihozott a sodromból:(A férjemet meg zsarolja anyósom,,és ezzel engem is ha nem úgy van ahogy anyósom akarja akkor jön,hogy ez lesz meg az lesz kisfiam..Az egészbe az a pláne mindenbe én vagyok a hibás anyós szerint!
2008. dec. 31. 15:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Én már egy párszor leírtam itt, hogy az én anyósom, sógorom és a férjemnek egyik rokona sem teheti ide a lábát. A férjem egyetért velem. Az okokat nem sorolnám fel. A gyereket 4x látta az anyós pedig 50 m-re lakik tőlünk. Karácsonykor is úgy "büntettem", hogy a férjem a gyerek nélkül ment át. Kapott egy képet és ossza be. Ennyi. Tiltsd ki sűrgősen mert csak akkor lesz nyugodt életetek! Legalábbis mi így vagyunk ezzel. BUÉK!
2008. dec. 31. 18:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Mindenképpen a férjeddel beszélj, mert téged csak kikészít és az nem jó neked de a babádnak sem! Nem tudom mivel tud benneteket zsarolni, de semmi nem lehet fontosabb mint a Te és a babód egészsége! Sürgősen találjatok megoldást.

Egy sokkal nyugalmasabb Boldog Új Évet!

2008. dec. 31. 21:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Köszike a hozzá szólást!Meg fogom oldani mert ez nem mehet így tovább!Boldog új évet babáknak,és mamáknak!!
2009. jan. 1. 10:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Ó szegénykéim! Nálunk nem volt ennyire szörnyű a helyzet, úgyhogy én úgy oldottam meg, hogy bevontam anyóst a kis családi életünkbe. Nem volt zökkenőmentes, voltak viták, amit persze nem velem játszott le anyósom hanem főleg a párommal, de a drágám az én oldalamon állt, mindig megvédett. Volt hogy a kicsim épp nagyon sírt, kérdezte anyós hogy ideadod? mndtam neki, most nem, majd később, ha megnyugodott. Amúgy tök rendes volt, máig főz ránk ha szükségünk van rá (több, mint 1 éve). Sajnálom, hogy nálatok olyan a helyzet, jó lenne rendeznetek, mert nem árt ha van nagyija meg papija egy babának, de a szüleire van igazán szüksége. Buék
2009. jan. 1. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Javasolnám, hogy a párod szóljon rá a kedves édesanyjára. Ha nem teszi, akkor pedig nyiss neki ajtót. Elvégre a te otthonodban ne kiritizáljon egy olyan ember, akinek a véleményét nem kérted ki.
2009. máj. 1. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!