Kisbabáknál milyen lázmérőt ajánlanátok, ami bevált és pontosan mér?
Van több fajta: babáknak kifejezetten a rugalmas végű digitális (fenékbe dugós méréshez, ami jelenleg a hazai ajánlás), aztán az érintős fül, homlok, ami meg kényelmesebb, de több olyat olvasok itt közben, hogy az többeknek pontatlan.
Tudom, mindnekinek más vált be: amire ti esküsztök tudnátok kicsi babánál, markát-típust ajánlani?
#9, tökéletesen hatékonyan meg tudom mérni a gyerekem hőjét anélkül, hogy a fenekébe kelljen dugdosnom bármit.
Elavult szoci szokás. Szerencsére 2023-ban vannak más megoldások is.
Nekünk van rugalmas végű digitális és a fül/homlok.
Egyik se pontos. A fenékben mérésre ugyanúgy ordított a fiam, pedig azt mondta a védönő hogy meg se fogja érezni valamint a néhány másodperc helyett ott álltunk vagy egy percig, kapált volna a lábával le kellett fogni. Ketten kevesek voltunk hozzá a férjemmel. Szörnyű élmény volt mindenkinek. És kiderült hogy amúgy nincs láza. De akárhányszor mértem mást mutatott, akkor is ha egymás után.
Akkor vettem a másikat.
Az azért nem jó, mert mocorog a gyerek. Oda tartom a füléhez és odafordul hogy mi ez. Homloknál ugyanez. És meg van adva milyen távolságból kéne használni.
Egyelőre megúsztuk láz nélkül az első évet. Maradok a fülhőmérőnél. Ha nem is pontos de megmondja ha láza van-e.
hát, én vállalom, sose volt hőmérőnk :)
Látom rajta, ha lázas, csillapítani se a hőmérő függvénye soha.
Mondjuk 26 év kórházi gyakorlattal a betegeknél is max 1-2 tized eltéréssel megmondom, mennyit fogok mérni :)
2 fajta ilyen homlok meg fülhőmérőt próbáltam, de azokhoz pl nem lehetett leizzadva sem mert hülyeséget mért, így azt nézni, hogy lement-e a láza felesleges volt. Biztos van belőle jó meg én is béna voltam/vagyok hozzá de pl lányomnak oviban covid idején mértek 34 körülit is a szipiszupi lázmérőjükkel, én nem is tudom komolyan venni....
Flexibilis lázmérő van, hónaljban mérem, egyedül az első hónapokban használtam fenékben, de ez gyorsan is mér.
#11.
Lehet, hogy elavult, nekem bevált. 2007-ben is és most is 2023-ban is. Egyik gyerekem sem halt bele és gondolom most a legkisebb sem fog. Ettől függetlenül természetesen, ha másnak más jön be, nekem az is jó.
Digitalis beurer gyereklazmero. Kb 3 masodperc alatt vegez, lehet vele szajban is merni, ha valakinek esetleg az fontos, en honaljban hasznalom a fiamnal.
Gyors, pontos.
Kisfiamnak kulon tetszik, hogy van egy kiskutya figura a lazmeron :D
#18.
Azért ne keverjük már a kettőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!