Együtt vagy külön mossátok a babaruhákat a többitől?
én együtt, mert össze se jönne egy mosásnyi a pici ruhákból. de a doki néni leszidott miatta. pedig szerintem nem attól lesz baja, hogy a pólómat együtt mosom a ruhájával.
3 hónapos
Én külön mostam eddig (10 hónapos), mindig volt teli adag. Ha meg nem, akkor szedtem össze plédeket, egyszer használt textilpelust stb-t és már tele is volt.
Mostanában nincs tele a gép a ruháival, hogy nem használunk el annyi textilpelenkát, meg nem büfizi le olyan sűrűn a ruháit. Így pl. ma is úgy mostam, hogy tegnap vettem turiban 3 db pólót, azt ki akartam mosni, hogy hétvégén fel tudja venni, így kerestem még hozzá tegnapi ruhákat, a pizsijét is bedobom ilyenkor, hiába csak egyszer volt rajta, takaró, stb. és még raktam hozzá a mi cuccainkból is pólókat, sőt még melltartót is.
Mindig is külön mostam a fehéreket a szinesektől, de a babaruháknál ez nem volt szempont. Sosem fogta össze egyik a másikat. Sokszor már a mienket sem válogatom, csak a fehérneműket. Nem fogós anyagból készülnek már manapság a ruhák, mint régen.... na de nem is ez volt a kérdés.
Szóval a mosógép nem válogat, nem koszolja össze a mi szennyesünkkel a babaruhákat, mindet ugyanúgy mossa ki tisztára, én azért mostam külön, mert más mosóport használok a babámnak, mint nekünk. Nekünk jó a tomi kristály por mosópor, neki persil sensitivet hasznlálok folyékonyat. Öblítőből eddig szintén külön volt, de már nem foglalkozom a választással, a mienket is a silan sensitivvel mosom.
Együtt mostam és mosom most is, kicsi 19 hómnapos, nagy 10 éves + 2 felnőtt ruhái.
Csak szinek szerint válogatok 8fehér, világos, sötét)
vagy mosószódával mosok, vagy folyékony mosőszerrel, öblítőt nem használok.
Nem vasalok.
Igy is majdnem minden nap megy a mosógép.
Ha eddig nem lett baja, akkor már mind1. Én teljesen külön mostam, 10 hónapos koráig, mert 2 hetesen olyan csalánkiütéses lett, hogy az egész gyerek rák vörös volt. Akkor megfogadtam, hogy sosem mosom a miénkkel a ruháját, más mosószert és öblítőt használtam neki.
Most is megtelik a gép a ruháival, mert egy nap 2-3szor is öltöztetni kell, de ha mégsem, akkor bedobálom a mi ruháinkat is. Már nincs más mosószere és öblítője, szerencsére nincs is semmi baja a bőrének.
az első pár hónapban nálunk a baba fehér cuccaival (pelus, ruhák, kifogók, törölközők stb.) mindig tele lett a gép. a színeseket kiöblítettem kézzel. aztán úgy 4-5 hónapos korában beleuntam abba, hogy mosónő legyek, folyton kerülgessem az áztatós meg az öblítős lavórokat és minden nap teregessek-forgassak-vasaljak 5 db kisruhát, és beleraktam az enyémek mellé az övéit is. apukája az építőiparban dolgozik, az ő munkásruháit teljesen külön mosom a miénktől, mert az iszonyat koszos, gyapotos, malteros, vakolatos stb.
soha semmi baja nem volt a bőrének ettől. és bevallom, egyre ritkább az is, hogy kivasalom minden cuccát.
Együtt mosom.
Öblítőt nem használunk.
hát, elég sokféle változat van.
Azt hiszem, akkor már nem is szedem külön a mieinktől. Amúgy mindent Prsil sensitive-vel mosok, illetve a pelusokat mosódióval (textilbe is pelenkázom), öblítőt nem használok.
vasalni csak a feje alá kerülő pelusokat szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!