A kórház után, mikor hazahoztátok a babát, milyen termékeket használtatok? Bevált?
Légyszí márkát is írjatok. Vettem Gabi termékeket, de aztán valaki mondta, hogy azt nem szabad még az elején használni.
Tusfürdő, sampon, krémek, testápoló, köldökápoló, mosószer érdekelne, amiről tudom, hogy kell az elején.
Esetleg, ha nektek kellett valami speciális krém vagy bármi.
De bármilyen fogyóeszköz jöhet meg cumi, cumisüveg, kisolló stb. mondjuk minden, amit a dm-ben meg tudnál venni típusú (ott álltam tegnap a cumiknál és próbáltam kitalálni milyet vegyek, kisolló ugyanez).
Tusfürdőt, sampont, krémeket semmit nem használtunk. Tiszta vízben fürdettük.
Mosószert/öblítőt ugyan azt használtam, mint magunknak.
Mi első pillanattól a Gabi 2 az 1-bent tettünk a fürdővizébe kb 1 cseppet.
Picit száraz volt a bőre, a doktornő mondta, hogy a Dóra natura testápolót lehet rátenni...semmit nem használt, meg nem is akartam fölöslegesen kenegetni, így elhasználtam magamra :)
Popsira vagy a Neogranormont vagy a Sudot használtuk, használjuk, én nagyon szeretem a Sudot, baba előtt is mindig volt itthon, pattanásra, kipirosodásra, zsíros arcbőrre használtam.
Sima babaollót, azt a kerekített végűt vettem a DM-ben.
Hetente használom. Ami félig fölösleges lett az a vízhőmérő, de vízi játéknak tökéletes :)
Nagyon szeretem a pelenka rongyokat, van aki nem használja, de én azt teszem a pelenkázóra alátétnek, ha valami baba cuccot kell lecsöpögtetni akkor arra teszem. Nem volt bukós a kisfiam, így arra pont nem használtuk, de pl ha jött valaki látogatóba akkor azzal teregettük be a ruháját.
Koszmóra a sima gyógyszertári napraforgó olajat használtam, 500 forint volt és 1 hét alatt elmulasztotta a koszmót. Csak bepacsmagoltam a fejét, tettem rá egy sapit és 30 percig "pácoltam" majd lemostam. A bőrszárazságra is remekül bevállt.
Köldökcsonkra az Octeniseptet ajánlották, a kórházban is azt használták.
Cumit, cumisüveget én a korcsoport ajánlás és a cuki minta alapján választottam, de egyiket sem használtuk, használjuk.
Ami még szintén gyakran használatban van az a hajkefe, szintén DM-ből, babylove márka, kisfésűvel egyben árulják. Erős "durva" sörtéi vannak, remekül le lehetett masszírozni vele a koszmót, illetve a kisfiam nagyon szereti amikor fürdés után átkefélem a fejét, nagyokat mosolyog, kacag már amikor meglátja a kefét.
Baba fültisztító, vattapamacs volt még a védőnőtől kapott kelengye listán, sosem használtam egyiket sem, illetve a baba fültisztítóval pucolom a kutyáim fülét.
De ki kell tapasztalni, hogy nektek mire van szükségetek, mert van ami valakinek áldás, ugyanaz másnál fölösleges kacat. Lásd nálunk a cumi, nincs szüksége rá a babámnak.
Ami nem DM termék de szintén nagyon jó dolog nálunk, az a rázókeverék, patikában lehet kapni. Csípésekre szeretem használni magunkon, mármint a felnőtteken is, és 3 hónapos kora utántól a kisfiamon is használtam.
Itt jol le van irva, hogy mikre kene figyelni. En ezalapjan a dm-es cuccokat valasztottam, mert ar-ertek aranyban verhetetlen es tenyleg be is valtak.
Gyógyszertári fürdető, Nivea babaolaj, Octenisept.
Nagyon mást nem
Kisolló, a körömcsipesz valami szörnyű, nem érzed meddig lehet neki bevágni vele
Cumi,cumisüveg MAM
Pelenka Pampers
Popsitörlő Waterwipes
Mikor nagyobb lett kicsit átálltunk a Gabira mi is
Sampon Babé kicsinek
Mosószer ugyanaz mint addig, öblítőből Lenorn sensitive
A zsíros székletre nem elég a "tiszta víz", főleg ilyen dolog, mint a széklet, ami tele van baktériummal.
A víz nem bontja a zsírt, ergo hiába tűnik tisztának a fenék látszatra, ott még bőven van baktérium... Kezet sem simán vízzel mosunk, mivel kell valami, ami megbontja a felső zsírréteget, amiben a baktériumok tanyáznak.
Attól, hogy szegény gyerek még nem tud miatta szólni, még ugyanolyan diszkomfort érzete van, mintha felnőttként csak vízzel mosnánk s*gget.
Pláne kislányoknál kell jobban odafigyelni a megfelelő lemosásra.
La roche fürdetőjét majd a testápolót is használtuk, mert ekcémás nagyon száraz volt a bőre. A gyógyszertáritól még rosszabb lett. Ezek után cseréltem uriage-re attól szépen rendeződött. De akinek nincs ilyen problémája annak szerintem bármelyik jó lett volna, amiben nincs illatanyag és babáknak készült.
Fürdéshez a dmben vagy rossmannban vettem babás termékek között mandulaolajat a hajlatokat áttörölni. Illatosakat itt is érdemes kerülni. A doki először sima napraforgóolajat írt fel, azt is elhasználtuk, de utána nem akartam azt használni.
Samponból babé koszmó ellenit vettem mert nagyon koszmós is volt, de nem nagyon használt az se. Akinek nem áll fenn ez a probléma megintcsak szükségtelen ez.
Köldökcsonkra octeniseptet használtunk sokáig, annyira féltem nehogy baja legyen, aztán a végén a védőnő letépte gyakorlatilag hogy megoldja a problémát....majdnem felrobbant a fejem, mert vérzett is utána.
Popsikrémnek bepanthen baby és sudocream a durvább esetekre, az utóbbit szokták ekézni hogy összenövéseket okozhat kislányoknál. Nem tudom ennek mennyi alapja van, nekem fiam van.
Körömcsipesz jobb mint az olló szerintem. Így is nehéz célozni vele, ollóval én képtelen lettem volna olyan pici körmöt levágni.
Dora Natura fürdetőt használtam,Sudocremet ha piros volt esetleg a popsija, nagyon száraz volt a bőre ezért ajánlottak egy testápolot kb 2 hetig kentem a kis lábát aztán nem is kellett utana sajna a nevére nem emlékszem.
Ollót vettem,mert a körömcsipesszel nem tudtam rendesen vágni illetve körömreszelőt.
Koszmóra Babé koszmóellenes sampont használtunk.
Köldöket csak körbe töröltem egy pamaccsal.
Mosószer Anandam, és Sanytol fertőtlenítő folyadék.
Cumi,cumisüveg Mam, könnyen lehet sterilizálni.
De az normális ha születés után hàmlik az újszülőtt bőre! Mi a búbànatos maci f*sznak kell kenegetni mindennel a gyereket?
Ha nagyon kenni kellene mégis akkor ott az olívaolaj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!