Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A pici szempontjából előny...

A pici szempontjából előny vagy hátrány ha a nagyszülőkkel együtt élünk?

Figyelt kérdés
2023. jún. 29. 20:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
H a te szüleid és jóban vagy velük és tudod hogy nem fognak kiidegelni akkor nagy előny, ha amúgy mindenlében kanalak, hát akkor kicsit neccesebb, de még úgy is azt gondolom hogy jobb, mint egyedül
2023. jún. 29. 21:17
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Az anyukám úgy nőtt fel, hogy velük lakott az anyai nagymamája (plusz a szülei is, és két gyerek volt, lánytestvérek, szóval összesen 5-en).

Azt mesélte a nagyi, hogy amikor ő hazaért, akkor csak annyit látott, ahogy a dédi mögött becsukódik a szobája ajtaja. Ugyanis segített, ha kellett (a nagyszüleim orvosok, az ügyeletek miatt sokszor a dédire voltak bízva a gyerekek, ha jól értettem), de azonnal eltűnt a színről, ha nem kellett. Csakis akkor segített, ha kérték.

2023. jún. 29. 21:27
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is egyedülálló anyuka vagyok, és úgy érzem, hogy jobb a babának, ha mamával lakunk. Én is kiegyensúlyozottabb vagyok így, hogy van segítségem, ha szükség van rá, jut egy pici idő magamra is néha, ezért a baba is boldog, hogy nincs feszültség, veszekedés, rohanás, nyűg körülötte.

Viszont én nagyon jóban vagyok anyukámmal, emelett megvan a berendezett saját lakásom, ha úgy érzem, hogy terhére vagyunk, vagy valamiben nagyon nem egyezünk gyereknevelés terén, akkor azonnal tudunk költözni.

2023. jún. 29. 21:49
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

A kapcsolatotoktól is függ, attól is hogy mennyire türelmesek, mennyire bírják a babával járó dolgokat (pl. sírás), mennyire hasonlóak a nevelési elveitek stb. Az is jó, ha van külön életteretek és nem akarnak mindenbe beleszólni.

A férjem 3 szoba, 3 nemzedék felállásban nőtt fel, neki gyerekként ez sok pluszt adott. Mi szintén egy házban nőttünk fel a nagyszüleimmel, de külön lakásban. Ez azért így a felnőtteknek is jobb, hogy van saját élettere mindenkinek. Nekem egyértelműen jobb volt így, főleg a nagyapám miatt, aki nagyon szeretett unokázni. Amikor rossz volt az együttlakás a férjemnek is és nekem is, amikor demens lett mindkettőnk nagymamája. De ez együttlakás nélkül is hatalmas szívás a családnak, csak kicsit máshogy. Most már nekünk is vannak gyermekeink és úgy lakunk, ahogy annak idején a szüleim laktak a nagyszüleimmel: egy fedél alatt, de külön konyhán. A gyerekeknek egyértelműen sok pluszt ad, nálunk a két férfi között vannak súrlódások, amit a női szakasz próbál tompítani. A gyereknevelésbe szerencsére nem szólnak bele, de főleg édesanyám (és az anyósom) szívesen segít, ha kérem. Egyelőre számunkra is több az előnye, mint a hátránya, mentálisan is, anyagilag is.

2023. jún. 29. 23:25
 15/19 anonim ***** válasza:
68%
Ha szüleiddel normális a viszonyod és ők alapvetően gyermekszeretőek, akkor hatalmas előny a gyereknek.
2023. jún. 30. 00:02
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyedülálló vagy es a saját szüleidnél laksz teljesen más a helyzet,úgy ertelmeztem anyósodnál laktok férjestül..

Ebben az esetben ha jó a kapcsolatotok akkor előny ,mert Te is érzelmi biztonságban vagy,igy a gyerkőc is

2023. jún. 30. 08:20
 17/19 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen az egész családi kapcsolat/légkör.
2023. jún. 30. 11:40
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Hátrány.tapasztalatból mondom,maga lesz a pokol.ne akard tönkre tenni a gyereked életét.
2023. júl. 1. 18:56
 19/19 anonim válasza:
100%
Hát nem tudom. Én örültem volna, ha a mamámnál maradunk. 1 évet éltem ott, elsős koromban még, de imádtam. Sajnos az én esetemben a szülő-nagyszülő viszony nehezítette meg a helyzetet. A gyerek imádni fogja, hidd el, főleg, ha olyan nagyszülőröl van szó, aki vinné ide-oda. :D
2023. okt. 6. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!