Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A szüleim segítenek (anyagilag...

A szüleim segítenek (anyagilag is) első lakást venni. Mennyire hátrány ügyintézés és egyebek szempontjából, ha másik városban élnek? Mennyit és mik miatt kell utazni, járkálni majd?

Figyelt kérdés

Ők adják a vételár 60%-át, ezen kívül én 15%-ot saját pénzből, a maradék 25%-nyi hitelben pedig erőltetik, hogy legalább az egyikük adóstárs szeretne lenni önként a biztonság kedvéért, de a törlesztőt én fizetném.

Apa azt mondta ránk bízza a lakás kiválasztását, de ő adja a 60%-ot (örökölt pénzből), ezért ő is tulajdonos lesz, tehát gondolom az aláírása kell majd pár helyre. Anya adóstárs szeretne lenni velem és mondta el is akar jönni majd lakást nézni, ami több nap lesz biztos. Ezt nem bánom, mert kell majd a segítség. Ezen kívül olvastam még ügyvédi dolgokról, hogy szerződéseket kell aláírni, ahhoz gondolom kell mindenki, az még egy utazás. Hitelt nem tudom lehet-e akárhol intézni az adott banknál, vagy csak abban a városban ahol akarjuk venni a lakást. Mennyire lesz bonyolult utazás szempontjából? A szüleimnek sokat kell utaznia, vagy pl a hitelügyintézéskor elég leszek én is és az ő aláírásukra csak 1x lesz szükség? Mit tippelsz mennyi utazgatással fog ez majd járni a részükről?

2021. jún. 4. 11:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A lakás keresés lesz a macerás, ahhoz képest a hitel ügyintézés gyerekjáték.
2021. jún. 4. 11:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy apukad tulajdonos es adja 60%ot az ket kulon dolog, adhatja ugy is hogy ajandekba es te maradsz a tulajdonos, ezt persze nektek kell eldontenetek.

Elkepzelheto hogy egy meghatalmazassal tudod anyukad neveben is alairni a hiteligenylest, ennek nezz utana.

Amugy ha szuleid hazasok akkor tudtommal nem lehet csak az egyikojuk adostars ugy hogy tulajdonos is, hazastars tulajdonos akkor mindketten adostarsnak kell lenniuk.

Legtobb utazas a lakasnezes lesz, lehet hogy 20at is meg kell nezni mire talalsz egy szimpatikusat.

2021. jún. 4. 11:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha meghatalmazással akarjátok intézni, akkor úgy kell megírni a szerződést. Azt hiszem így két alkalmat tud megúszni a hitelügyintézésnél.

Nekünk volt 16 lakás megtekintésünk (mondjuk ebből 4-5 alkalommal mentünk vissza másodszor és csak arra jöttek), volt egy ügyvéd és két banki kör, ahol ott kellett lenniük.

2021. jún. 4. 12:30
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Adásvételit ott kell majd kötni ahol az eladónak is jó. Emiatt lehet hogy utaznotok kell. A hitelt bármelyik bankfiókban felvehetitek, emiatt nem kell utazgazni feleslegesen, de mindenkinek ott kell lennie aki adós, adóstárs, zálogkötelezett lesz.
2021. jún. 4. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!