Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabát haza lehet vinni...

Kisbabát haza lehet vinni buszon/villamoson is a kórházból?

Figyelt kérdés

Amikor szülés után hazaengednek a babával, haza lehet vinni tömegközlekedésen is a babát?

Megyeszékhely, helyi közlekedése, egy busszal és egy villamossal lehet hazajutni, 1x kell átszállni a városban

Meg lehet oldani? Vagy mindenképp taxival oldható csak meg, ha családi kocsi nem elérhető?

Ti bevállalnátok busszal hazamenni a babával?

2023. jún. 15. 19:17
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
86%

Nem ajánlott tömegbe vinni a babát azért szokták privátba szállítani haza.senki nincs aki segít?

Akár egy szomszéd pl

2023. jún. 15. 20:41
 22/38 anonim ***** válasza:
73%

Lehet, de nem biztonságos. A babahordozót nem tudod biztonsági övvel rögzíteni. Bárki meglökhet, vagy a sofőr fékezhet egy akkorát, hogy felborulsz babástól-mindenestül.

Ezen kívül bármilyen fertőzést összeszedhet a baba, ami újszülöttkorban kórházi kezelést igényel. Szóval, spórold össze a taxi árát szerintem, jobban jársz.

2023. jún. 15. 20:49
 23/38 anonim ***** válasza:
77%

Biztosan nem vinném tömegbe, meg a retkes buszokra amikor 0 immunrendzere van a babának.

Nem hiszem el, hogy egyetlen ismerősnek, szomszédnak kollegának sincs autója meg egy szabad fél órája.

2023. jún. 15. 22:06
 24/38 anonim ***** válasza:
85%
Egyrészt én biztos nem mennék, másrészt a kórház, ahol en szültem, nem is engedte. Csak úgy engedtek haza, ha autóval jönnek értünk. Bár ez egyértelmű is volt.
2023. jún. 15. 22:21
 25/38 anonim ***** válasza:
87%
24# Lementek az ápolónők ellenőrizni egyenként? Nem semmi..
2023. jún. 15. 22:25
 26/38 anonim ***** válasza:
84%

24-es, ez komoly? Meg jo, hogy nalunk nem volt ilyen,mert 6 perc setara lakunk a korhaztol es nincs autonk…

🤣

Azert azt ketlem, hogy lenne joguk megszabni, hogy mivel es miben viszed haza a gyereket. Az mas kerdes, hogy megteszik, de jogilag ez igencsak aggalyos, mert az auto nem kotelezo eleme a gyereknevelesnek, nem emelik ki a babat abbol a csaladbol, ahol nincs… Es lehet eppen senkit se lehet megkerni, hogy vigyenek haza autoval.

Nem olyan, mint a futes vagy a meleg viz.

Bar bizonyos helyeken meg az utobbiakra is szemet hunynak neha…

2023. jún. 15. 22:43
 27/38 anonim ***** válasza:
89%
26#-os,szerintem csak max. riogatás. Az eü. személyzetnek pont erre van ideje,hogy egyenként lemennek ellenőrizgetni. :D Ez aztán munkaköri leírás. 25# voltam.
2023. jún. 15. 23:14
 28/38 anonim ***** válasza:
71%
Én még a taxit se erőltetném, azokban is rengeteg ember fordul meg, inkább próbálj megkérni egy rokont vagy ismerőst, hogy segítsen. Ennyit megér az, hogy biztonságosabban érjetek haza ilyen tekintetben.
2023. jún. 16. 00:10
 29/38 anonim ***** válasza:
71%

Úgy oda vagytok ezzel, hogy mit kaphat el a gyerek, miközben a kórházaknál nagyobb bacitelep nincs is. Két alkalommal is bentfekvés ("egészséges" osztályon - mozgásszervi) alatt kaptak el igazoltan a gyerekeim olyan fertőzést, hogy azt akkor se sikerült volna (maga az osztályvezető főorvos mondta így) ha végignyalja a bkv összes buszát. ;)

Ettől függetlenül én túl kényelmes lettem volna ahhoz, hogy tömegközlekedéssel menjek haza.

De túlzás, hogy akkora veszélynek tenné ki vele a gyerekét.

2023. jún. 16. 06:58
 30/38 anonim ***** válasza:
75%
Taxi. Én menni se tudtam szülés után az aranyértől, és ömlött a lochia még 1 hét után is...
2023. jún. 16. 07:23
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!