Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabát haza lehet vinni...

Kisbabát haza lehet vinni buszon/villamoson is a kórházból?

Figyelt kérdés

Amikor szülés után hazaengednek a babával, haza lehet vinni tömegközlekedésen is a babát?

Megyeszékhely, helyi közlekedése, egy busszal és egy villamossal lehet hazajutni, 1x kell átszállni a városban

Meg lehet oldani? Vagy mindenképp taxival oldható csak meg, ha családi kocsi nem elérhető?

Ti bevállalnátok busszal hazamenni a babával?

2023. jún. 15. 19:17
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
97%
Semmiképpen, a babának még nincs immunrendszere, egy frissen szült nőnek sem szabad cipekednie, de nem is bírna se hosszan sétálnia. De most komolyan a tömegközlekedésu eszközök nem újszülöttnek valók gondolj a tisztaságra pl. Taxi vagy meg kell kérni egy barátot,családtagot.
2023. jún. 15. 19:38
 12/38 anonim ***** válasza:
90%
*de nem is bírna hosszan sétálni
2023. jún. 15. 19:40
 13/38 anonim ***** válasza:
34%
Èn busszal ès sètàlva mentem. Otthonszülèst terveztem, mindenhova tömegközlekedünk vagy sètàlunk, ezért nem vettünk babaülèst. A kòrhàzból mikor taxit hìvtam, egyiknek sem volt ülèse, èn ùgy tudtam van amelyik taxitarsasàg tart. CloseCaboo hordozóban vittem haza, vègigaludta a 10-20 perc buszozàst meg a 20-30 perc sètàt. Lett volna olyan opciò, hogy közelebbi buszmegàllòig megyünk, àtszàllàssal, de a buszpàlyaudvart nem vàllaltam ùjszülöttel. Ez mèg covid előtt volt.
2023. jún. 15. 19:47
 14/38 anonim ***** válasza:
92%

Biztos, hogy nem! Mondom ezt úgy, hogy én vagyok a ritka kivétel, nekem kutya bajom sem volt már szülés utáni másnap, a vérzésen kívül (gátvédelem, 0öltést stb). De a gyermekágy az gyermekágy akkor is, ha látszólag minden okés. Plusz egy pár napos babával biztos nem utazgatnék átszállással, immunrendszere alig van, ha mostanában szül valaki annak jelzem: skarlát járvány van, rengeteg a beteg.

Hívnék egy taxit, vagy megkérnék valakit, hogy adja kölcsön arra az 1-2 órára az autót (vagy vigyen haza a babával).

2023. jún. 15. 19:48
 15/38 anonim ***** válasza:
67%
SOTE1-en hivatalosan nem is lehet, meg kell mutatni az autósülés, amiben hazaviszed. Persze utána már nem nézik, hogy azt mibe teszed bele. De szerintem is egyértelműen, kérdés nélkül nem lehet busszal hazavinni egy újszülöttet. Mármint fizikailag lehetséges, de ez olyan, mintha tehéntejet adnál neki ahelyett, hogy szoptatnád.
2023. jún. 15. 19:48
 16/38 anonim ***** válasza:
83%
Betegszállító? Elvileg ingyenes. Kérd el a számukat a kórházban, és kérdezd meg őket.
2023. jún. 15. 19:52
 17/38 anonim ***** válasza:
94%

Amellett, hogy újszülöttel nem szállnék tömegközlekedésre, azt sem árt belekalkulálni, hogy lehet menni alig bírsz, nemhogy még átszállni, megállók közt mászkálni, fel-le mászkálni.

Nekem könnyű, természetes szülésem volt, de hazamenetel napján elefántlábam lett, úgy feldagadt a bokám. Alig tudtam a cipőbe préselni, és örültem, hogy a kocsinkig el tudtam sétálni, pedig a férjem a bejárat mellé tudott parkolni. Úgy mentem, mint egy besz*rt kacsa.

2023. jún. 15. 19:56
 18/38 anonim ***** válasza:
95%
Taxi szerintem is. Amúgy én is úgy tudom hordozóban lehet elhozni,ennek ellenére a kutya nem ellenőrizte nálunk pl.:D Odaadták a zárót és utána ha én nem köszönök be,senkit nem érdekelt elmentem e,ott vagyok e még vagy mibe viszem.
2023. jún. 15. 19:56
 19/38 anonim ***** válasza:
60%
Biztosan olyan pontoz le aki a még vörös újszülöttel már áruházakban vásárolgat..van nem egy ilyen..
2023. jún. 15. 19:59
 20/38 anonim ***** válasza:
94%

Hivatalosan igen, hiszen a kórház részéről ez csak duma, hogy ülés nélkül nem adják, csak a legtöbb anyuka nem képes fejben összerakni, hogy ehhez semmi joguk.

Ettől függetlenül borzalmas ötlet lenne busszal menni. Nehogy már egy újszülöttnek meg egy pár napja szült nőnek buszozni kelljen! Kérjetek meg rokont, ismerőst, vagy akkor hívjatok taxit. Hidd el, nem lenne ez jó egyikőtöknek sem.

2023. jún. 15. 20:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!