Ebben az esetben működhetne az együtt élés, és a gyereknevelés?
Nem hiszem, hogy ez így működni fog, de az biztos, hogy nagyon aranyos vagy! A te hozzáállásoddal meg fogjátok találni a megoldást.
N
"Csak nehogy a gyerek hozzászokjon ahhoz, hogy a fél életét ölben tölti el. Állítólag az sem egészséges."
A mai kutatások szerint nyugodtan lehet ölben (vagy hordozóban) egy baba, amennyit akar. Nem lehet elkapatni, vagy ilyesmi, a testközelség ugyanolyan szükséglete, mint az anyatej vagy az alvás. Tehát nem rászokik, hanem eleve ez egy veleszületett szükséglet, és az a jó, ha ezt kielégíted. Idővel csökken a testközelség iránti igénye - nyilván teljesen nem múlik el.
Ami az éjjeli babakocsizást illeti, én szoktam :-) Nem éjjel 3-kor, de az én fiam 9 körül alszik el általában cicin, de ha nem megy, csak nyüglődik, főleg, ha azért nem tud elaludni, mert nem tud leállni, akkor bizony berakom a babakocsiba és uccu neki. Olyan is volt már, hogy elaludt még otthon a kocsiban 10 perc alatt, míg készülődtem - mindezt bő egy óra sikertelen altatás után. Nem minden nap így alszik el, van legalább 5 módszer az altatására, és változó, hogy épp melyik válik be.
A fekszik rajtam a gyerek és játszom a gépen működhet, amíg kicsi. Pár hónapos korig talán. Onnantól, hogy érdekli a képernyő és nézi, nagyon nem ajánlott. Túlingerli őket a nagy villogás, nem tudják feldolgozni. 2 éves kor alatt jobb az ilyesmitől távol tartani a babákat. De ha a hátadra kötözöd hordozóban, és úgy alszik (az én fiam bő fél éves koráig nagyszerűen aludt benne), akkor mosogathatsz, söpörhetsz, valószínűleg porszívózhatsz is, vasalhatsz, főzhetsz, berakhatsz egy mosást, teregethetsz... Azért a hajolgatós munkák kerülendők. Sokkal könnyebb az anyának nappal, ha ugyan egyedül van a babával, de semmilyen házimunkát nem kell végeznie, csak a babával foglalkozni (ahhoz képest, ha a baba mellett még ott van a házimunka is).
Ha már várandós a párod, akkor szerintem kezdjetek el kísérletezni, hogy milyen füldugó a kényelmes nektek. Mert azért arra szüksége lehet az éppen nem ügyeletes félnek.
Viszont lelkileg fölkészülnék a műszakcserére. Amíg pici a baba, jó lehet így, de ha már nagyobb lesz és nagyrészt átalussza az éjszakát, akkor inkább közös nappali programokra lesz szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!