Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ebben az esetben működhetne...

Ebben az esetben működhetne az együtt élés, és a gyereknevelés?

Figyelt kérdés
Férfi vagyok, van egy saját lakásom, amiben van két nagyszoba. A munkámból adódóan (meg alapból is erre állt már rá a szervezetem), mivel hogy állandó délutános vagyok, így este jövök haza a munkahelyemről, és hajnalig fent vagyok, utána meg délig alszok. A (leendő) asszony délelőttös, így mondhatni, hétvégén kívül nem sokat találkoznánk, hanem csak este 8-tól addig, ameddig ő el nem alszik. Viszont, ha vállalnánk egy gyereket, akkor senkinek nem kéne belehalnia a virrasztásba. Mert én éjszaka úgyis fent vagyok, és tudnék a gyerekkel foglalkozni, ha felsír. Már amennyire, szoptatni én nem tudnám, de amit lehetne, azt megtanulnám :D Anyuka aludhatna éjszaka, én aludhatnék délelőtt. Csak ugye, két szobánk van összesen. Amikor én még fent vagyok, akkor melyik szobába legyek? Ahol a gyerek alszik, vagy ahol az asszony? Nem zavarnám őket? Még ha nem is hangoskodnék direktbe, de azért el-elszöszmötölnék. Lényeg ami lényeg, vannak praktikus, és kevésbé praktikus szegmensei ennek a dolognak, de mi a véleménye annak, aki ezt most elolvasta? Inkább nekem is át kéne magamat kérni délelőttösnek, vagy jobb, ha délutános maradok?

2023. jún. 13. 17:52
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ez így működni fog, de az biztos, hogy nagyon aranyos vagy! A te hozzáállásoddal meg fogjátok találni a megoldást.

N

2023. jún. 14. 10:46
 22/24 A kérdező kommentje:
Na, köszi a válaszokat, hát gondolom hogy kissé idealistán gondolkodom, nem lesz egyszerű, meg bármit is teszek, az anyját nem fogom tudni pótolni, de azért fogok próbálkozni. Hátha tudok vele úgy pendülni egy húron, hogy létrejöjjön a szimbiózis. Az a fajta, amikor egymásra nyugalomként hatunk. Vagy ha abszolút bukó lesz ez részemről, és csak az anyjával hajlandó megnyugodni, akkor az anyját segítem majd mindennel. Bevállalom a házimunka nagy részét, már amennyire képességeim engedik :D
2023. jún. 14. 14:19
 23/24 anonim ***** válasza:

"Csak nehogy a gyerek hozzászokjon ahhoz, hogy a fél életét ölben tölti el. Állítólag az sem egészséges."

A mai kutatások szerint nyugodtan lehet ölben (vagy hordozóban) egy baba, amennyit akar. Nem lehet elkapatni, vagy ilyesmi, a testközelség ugyanolyan szükséglete, mint az anyatej vagy az alvás. Tehát nem rászokik, hanem eleve ez egy veleszületett szükséglet, és az a jó, ha ezt kielégíted. Idővel csökken a testközelség iránti igénye - nyilván teljesen nem múlik el.

Ami az éjjeli babakocsizást illeti, én szoktam :-) Nem éjjel 3-kor, de az én fiam 9 körül alszik el általában cicin, de ha nem megy, csak nyüglődik, főleg, ha azért nem tud elaludni, mert nem tud leállni, akkor bizony berakom a babakocsiba és uccu neki. Olyan is volt már, hogy elaludt még otthon a kocsiban 10 perc alatt, míg készülődtem - mindezt bő egy óra sikertelen altatás után. Nem minden nap így alszik el, van legalább 5 módszer az altatására, és változó, hogy épp melyik válik be.

A fekszik rajtam a gyerek és játszom a gépen működhet, amíg kicsi. Pár hónapos korig talán. Onnantól, hogy érdekli a képernyő és nézi, nagyon nem ajánlott. Túlingerli őket a nagy villogás, nem tudják feldolgozni. 2 éves kor alatt jobb az ilyesmitől távol tartani a babákat. De ha a hátadra kötözöd hordozóban, és úgy alszik (az én fiam bő fél éves koráig nagyszerűen aludt benne), akkor mosogathatsz, söpörhetsz, valószínűleg porszívózhatsz is, vasalhatsz, főzhetsz, berakhatsz egy mosást, teregethetsz... Azért a hajolgatós munkák kerülendők. Sokkal könnyebb az anyának nappal, ha ugyan egyedül van a babával, de semmilyen házimunkát nem kell végeznie, csak a babával foglalkozni (ahhoz képest, ha a baba mellett még ott van a házimunka is).

Ha már várandós a párod, akkor szerintem kezdjetek el kísérletezni, hogy milyen füldugó a kényelmes nektek. Mert azért arra szüksége lehet az éppen nem ügyeletes félnek.

Viszont lelkileg fölkészülnék a műszakcserére. Amíg pici a baba, jó lehet így, de ha már nagyobb lesz és nagyrészt átalussza az éjszakát, akkor inkább közös nappali programokra lesz szükség.

2023. jún. 14. 16:16
 24/24 anonim ***** válasza:
Az en tapasztalatom apakent az elso idoszakrol: Az elso idoben "nem sok kozod lesz" a gyerekhez inkabb csak tamogatoi szerepet fogsz ellatni es hidd el munka mellett ez is boven eleg lesz. Nalunk is ket szoba volt, nehany extrem esetet leszamitva nem keltem fel sosem (igaz nekunk csondes kolykunk van). Nalunk 2 honapos korban el kellett kezdeni tapot is hasznalni az anyatej melle. Akkor picit konnyebbe valt minden, mert este tovabbra is a parom kelt fel hozza, munka utan nehany orat en is el tudtam vinni, mert nem kellett az anyja, szoval tudott pihenni. Most gyesen vagyok vele itthon laza az egesz. Nehany jo tanacs: Ne tervezz idopontot maximum idointervallumot // Fizess be valami kiszallito cegnel (teletal, efood stb.) sokat levesz az asszony vallarol, ha nem kell gyerek mellett robotolnia is otthon // hozzank jar nagytakaritani egy oregasszony, ez is sok + enidot ad neki // Neha a hus leragja rolad a kolyok ezert nagyon fontos, hogy amennyire lehet priorizaljatok a sajat magatokat, ez ugyan "onzoen" hangzik, a valosag viszont az, ha te kiegyensulyozott vagy akkor a gyerek is az. // A gyerek nem tanithato ebben a korban csak szoktathato, az viszont szinte mindig elegedetlen kedessel jar ne torj meg // Sose gondold tul, viszont logisztikazz jol es egy "dal meg egy egy futty lesz".
2023. jún. 15. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!