Ebben az esetben működhetne az együtt élés, és a gyereknevelés?
Szerintem működhet, de a résztvevők személyiségétől függ. Vagy igen, vagy nem.
A mi fiunk nyugodt baba, a férjem viszont rossz alvó. Egy 7 cm-es téglafal választja el a két szobát, én a babával alszom. Ha épp masszív ordítást rendez, akkor se nagyon hallatszik át, azt mondja. Szóval nálunk működne.
Azért az olyan baba ritka, aki karban meg hordozókendőben is sokat sír. Előfordul persze. Ha ennyit vagy vele, téged is ugyanúgy elfogad majd. Viszont nekem kényelmesebb volt a baba mellett közös matracon aludni, ha felsírt csak közelebb húztam, cici be és már aludtunk is. Ha nem hasfájós, akkor lehet, hogy így lesz a jobb. Lehet úgy, hogy éjjel egy etetés tápszer vagy lefejt tej, vannak szoptatásba be nem zavaró eszközök az etetéshez.
Mindenesetre kipróbálnám ezt a felállást, kiderül, beválik-e. Ha nem, majd átkéred magad akkor.
Köszi a válaszokat, örülök, hogy többen is tudtak tapasztalatból beszélni.
A hangszigeteléssel igazából nincs probléma, mert a két szoba között van még egy folyosó is, és még a falak se egymás mellett vannak, hanem L alakban állnak egymástól függetlenül. A konyha/étkező is egy külön terem, bár azt csak egy kis elhúzható ajtó választja el a folyosótól.
Amúgy én eléggé gyerekes apa szeretnék lenni. Úgy értve, ha az anyja nem ér rá, én szívesen venném az ölembe, akár órákig is. Ha filmet néznék, vagy játszanék (kontrollerrel), simán ott lehetne rajtam közben. Macskákkal már úgyis megszoktam ezt a szimbiózist úgymond, hogy ha alszanak, akkor nem nagyon szabad megmozdulnom :) Meg simán elvinném babakocsival az éjszaka kellős közepén is. Vannak jó földutak a környéken, ha felsírna, akkor sem zavarnék meg vele senkit, max a tücsköket. Mondjuk eléggé creepy látvány lenne egy férfi babakocsival az erdő közepén éjszaka, ha mondjuk arra járna egy ügyeletes erdész, de hát, no, csak egy példát hoztam, hogy miket ki lehetne hozni abból, ha a fater éjjeli bagoly. Egyébként nagyon nehezen szoknék rá arra, hogy délelőtt dolgozzak, mert már több mint 10 éve vagyok délutános, és már totál így rendezkedett be a szervezetem. A délelőtti fényektől valóságos kobold-üzemmódba kerülök, és már bújok is elfele a takaró alá. Mindegy, ha úgy alakul, akkor kénytelen leszek visszaszokni. De szerintem, ha összejön a gyerek, egy kísérletet azért teszünk ezzel a "váltott műszakkal." Csak nehogy a gyerek hozzászokjon ahhoz, hogy a fél életét ölben tölti el. Állítólag az sem egészséges.
Az éjszakai sétával ovatosan, mert rákattanhatnak ilyen jó szokásokra és az nem biztos, hogy élveznéd ha csak úgy aludna el.
Lehet eleinte jó, de mi van ha változik valami pl munka beosztás.
Hú, kérdező, nagyon hülye elképzeléseid vannak egy kisbabáról, ne haragudj. Ez, hogy rajtad fekszik, míg te a kontrollerrel nyomod, kb. az első két hétben játszik, míg sokat alszik.
Utána, ha egy kisbaba éjszaka fent van, akkor 99%, hogy ordít, rugdos, kínlódik, és ha szopizik, nem fogod tudni átvenni sem.
Mi családi házban lakunk, és garantálok neked, hogy a babasírás 2 ajtón is áthallatszik..
"akkora pofon lesz neked a szuloi let."
Ugyanezt akartam írni.... A kérdező szerintem nincs tisztában azzal, hogy működnek a csecsemők, nagyon meg fog lepődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!